Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Tα έργα του Κυριάκου και οι μουσαμάδες του Αλέξη


Το Σαββατοκύριακο χιλιάδες Θεσσαλονικείς περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να επισκεφτούν τον σταθμό Παπάφη του μετρό της πόλης. Πραγματικά κάτι μη αναμενόμενο ως προς τη μαζικότητα της προσέλευσης. Οι πολίτες - υπήρχαν πάρα πολλές οικογένειες - έβλεπαν από κοντά ένα αψεγάδιαστο έργο, ολοκληρωμένο και πονηρεμένοι από την επίδειξη που έγινε πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια ακουμπούσαν τις κατασκευές για να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχουν μουσαμάδες. Μάλιστα μου είπαν πως εθεάθησαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέταζαν εξονυχιστικά τα έργα μήπως διαπιστώσουν κακοτεχνίες ή φτιασιδώματα. Το γεγονός ότι δε σχολίασαν αυτά που είδαν στο Διαδίκτυο, αυτό σημαίνει πως όλα τα βρήκαν άψογα. 

Να υπενθυμίσω εν τάχει τι έγινε πριν από τέσσερα χρόνια. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2018 κάποιοι τοπικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη σκέφτηκαν να καλέσουν τον τότε πρωθυπουργό σε μια επίδειξη του σταθμού του Συντριβανίου. Κάτι απολύτως θεμιτό υπό την προϋπόθεση πως τα έργα στον σταθμό θα είχαν ολοκληρωθεί. Τα έργα όμως δεν είχαν ολοκληρωθεί και οι υπεύθυνοι θεώρησαν σκόπιμο να αναπληρώσουν τα κατασκευαστικά ελλείμματα με μουσαμάδες. Αυτό έγινε αμέσως αντιληπτό και στο Διαδίκτυο έγινε απίστευτο πάρτι.

Γελοιοποιήθηκε η εκδήλωση, γελοιοποιήθηκε και ο Α. Τσίπρας. Ό,τι έμεινε από

αυτή την ανοησία ήταν οι φωτογραφίες τοπικών παραγοντίσκων του ΣΥΡΙΖΑ με τα κράνη τους έχοντας στη μέση τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είμαι σίγουρος ότι δε γνώριζε για την ανοησία που έδερνε τους συνεργάτες του. Έκτοτε αυτό το περιστατικό με τους μουσαμάδες τον ακολουθεί όπου και αν πηγαίνει. 

Προχθές, ο Νίκος Ταχιάος, χωρίς πολλά λόγια και φιγούρες, άνοιξε τον σταθμό του μετρό στην Παπάφη για τους Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων open house 2022. Συγκρατημένος στις δηλώσεις του, είπε πως ελπίζει το μετρό να λειτουργήσει ως το τέλος του 2023. Δεν κάλεσε ούτε τον πρωθυπουργό σε αυτή την επίδειξη ούτε καν τον προϊστάμενο υπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αρκέστηκε σε έναν βιτριολικό σχολιασμό στο Διαδίκτυο για τους μουσαμάδες του Τσίπρα. Οργάνωσε, ο Ν. Ταχιάος, σεμνά και ταπεινά, μια διήμερη εκδήλωση για τους κατοίκους κυρίως της περιοχής οι οποίοι, όπως προανέφερα, προσήλθαν μαζικά για πειστούν πρώτα γι΄αυτό που κλήθηκαν να δουν και στη συνέχεια να το θαυμάσουν. Βλέπετε, οι προηγούμενοι τους είχαν δώσει κάθε δικαίωμα να είναι άπιστοι Θωμάδες.

Στην πολιτική - το έχω γράψει άπειρες φορές - η επιλογή της ψήφου είναι το αποτέλεσμα συγκρίσεων. Δεν ψηφίζουμε το κόμμα που βαθμολογούμε 10 με τόνο, αλλά το κόμμα που του δίνουμε ένα 8, όταν τον αντίπαλο του τον βαθμολογούμε με χαμηλότερο βαθμό. Απλά πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση συγκρίνουμε πώς χειρίστηκαν το ίδιο γεγονός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο πολίτης από τη μια μεριά είδε μια προχειροκατασκευή με μουσαμάδες και από την άλλη ένα ολοκληρωμένο έργο και έβγαλε τα συμπεράσματά του. Έτσι κερδίζονται οι ψήφοι, έτσι κερδίζονται οι εκλογές. 

ΥΓ. Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει τη συμβολή και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κατασκευή του σταθμού Παπάφη. Το μετρό της Θεσσαλονίκης, παρ΄όλες τις δραματικές καθυστερήσεις του, είναι το αποτέλεσμα μιας εθνικής, διακομματικής προσπάθειας.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Πόσο λυπηρό είναι να ζεις σε μια χώρα όπου έργα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, να γίνονται θέματα πολιτικής αντιπαράθεσης. Διαβάζω ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στην εκδήλωση όχι για να θαυμάσουν τη ολοκλήρωση του έργου, αλλά για να βρουν τυχόν αστοχίες ή κακοτεχνίες για να μειώσουν το έργο. Δεν πάει το μαγαζί μπροστά έτσι. Η ανοησία των Συριζαιων να κάνουν εγκαίνια με μουσαμαδες, ενώ είχαν ξεκινήσει αργά υποδομής, εξελίχθηκε σε ένα ανελέητο πόλεμο σαμποτάζ του έργου για να μην καρπωθεί η ΝΔ την επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά