Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

«Ναι-όχι» και «Όχι-ναι» α λα ΣΥΡΙΖΑ


Εξ αφορμής ενός λάθους σε ψηφοφορία που έγινε αργά προχθές το βράδυ από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αναδείχθηκαν εκ νέου τα χαρακτηριστικά ενός εξόχως προβληματικού «περιβάλλοντος» εντός του οποίου λειτουργεί το πολιτικό προσωπικό.

Η εισηγήτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Πούλου, αν και στις παρεμβάσεις της είχε καταστήσει σαφές δύο ή και τρεις φορές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει θετικά τροπολογία με τον αριθμό 1516 σχετικά και με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την ώρα της (ηλεκτρονικής) ψηφοφορίας πάτησε την ένδειξη «Όχι» στο σύστημα. Το γεγονός καυτηρίασε η Ν.Δ. Όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, περίπου τα μεσάνυχτα πλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ ελέχθη πως έγινε λάθος και θα υπήρχε διευκρινιστική δήλωση το επόμενο πρωί, δηλαδή χθες. Έτσι και έγινε:

κατατέθηκαν δύο έγγραφα υπό τον τίτλο «διευκρίνιση ψήφου» στα οποία η κ. Πούλου σημειώνει ότι εκ παραδρομής αφενός καταψήφισε την τροπολογία 1516 ενώ ήθελε να πει «Ναι», και αφετέρου υπερψήφισε μια άλλη τροπολογία (1517, αρμοδιότητας υπουργείου Ανάπτυξης) ενώ ήθελε να πει «Οχι».

Κατ’ αρχάς, μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί μόνο «διευκρίνιση» και όχι «διόρθωση» ψήφου, οπότε στα πρακτικά μένει το γεγονός της αρνητικής ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη διάταξη. Διόρθωση ψήφου επιτρέπεται μόνον έως τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος μιας ψηφοφορίας. Τυπικά, ωστόσο, ούτε αυτή η διευκρίνιση μπορεί να γίνει αποδεκτή: ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται το άρθρο 72Α του Κανονισμού για τη «διευκρινιστική» δήλωσή του, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο αφορά δυνατότητα διόρθωσης μόνο σε ονομαστική ψηφοφορία. Εν προκειμένω διεξήχθη, ως είθισται, δι’ αντιπροσώπων: ο κάθε εισηγητής ψηφίζει εκπροσωπώντας όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα στην οποία είναι μέλος.

Τα πράγματα έγιναν κάπως χειρότερα στη συνέχεια, καθώς σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να μπερδεύει κι άλλο τις τροπολογίες, αφού αυτή τη φορά «χρεώνει» στο υπουργείο Μετανάστευσης την με αριθμό 1517 τροπολογία του Ανάπτυξης που ήθελε να καταψηφίσει.

Στα τόσα μεγάλα και σοβαρά που συμβαίνουν, η ενασχόληση με τέτοιες «λεπτομέρειες» μπορεί να φαντάζει ανούσια ή και περιττή πολυτέλεια. Είναι γνωστό, ωστόσο, το τι λέγεται ότι μπορεί να κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και όταν αυτές αφορούν την ποιότητα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και, κατ’ επέκταση, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, μπορούμε να κάνουμε ότι δεν (τις) βλέπουμε;

 Καθημερινή

10 σχόλια:

  1. Θυμόμαστε οι περισσότεροι αυτόν τον κωμικό θίασο όταν είχε πάει στη "μαντάμ Μέρκελ" για διαπραγμάτευση που είχε ξεχάσει τους φακέλους και τους ζητούσε ο ένας απ' τον άλλον.
    Αυτοί θέλουν να ξανακυβερνήσουν. Για το Δελφινάριο είναι. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τι αποβλεπεις, τι ζητας , γιατι προσπαθεις να μειωσεις με τοσο φθηνο τροπο τη τοτε κινηση του Αλεξη του σταυραετου μας και του τοτε Υπουργου Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, του πανεξυπνου αετονυχι μας , οταν φορτωμενοι, με ενα τεραστιο εξωτερικο χρεος απο >380 + δις ευρω ,που προκυψε λογου κακοδαιμονιας/ δισλειτουργιας /ανικανοτητας / απραξιας των προηγουμενων δεξιοφρονων κυβερνησεων των κ.κ. Κωστακη Καραμανλη / Σαμαρα κλπ.??? ζητουσαν βοηθεια για τη καταχρεωμενη Πατριδα σου γιαυτο το τρομερο χρεος, 4/5 φορες πανω απο το ετησιο Εθνικο μας εισοδημα !! Αντι λοιπον να σκεφθεις πως προεκυψε αυτο το
      τεραστιο χρεος και να αναρωτηθεις αν ο κ. Κουλης εχει την ικανοτητα να διευθετησει αυτη την ανειπωτη καταστρφη στην ελληνικη Ιστορια μας , εμπαιζεις τον κ. Αλεξη μας κατ~αυτον τον αισχρο, τιποτενιο κι ελεεινο τροπο ! Ουστ ωρε φιλε !!Εισαι τελειως ντιπ!!

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη , σίγουρα θα ψηφίζετε σύριζα...το καταλάβαμε IQ ραδικιού

      Διαγραφή
    3. 7:21:00 μ.μ. εχεις καταλαβει το τι διδασκει ο κ. Βαρουφακης στο ανωτερο ιδρυμα ?
      Το δικο σου IQ που εγγιζει ,σαυτο του βλητου η της μουσιτσας ?

      Διαγραφή
    4. Αισχρός τιποτένιος και ελεεινός είναι ο τρόπος σου που συμπεριφέρεσαι.Και ουστ να πεις στο χυδαία είδωλο που θα δεις στον καθρέφτη σου.
      Άντε που νομίζεις θα σε φοβηθούμε και δεν θα θυμίζουμε τα καραγκιοζιλίκια του Ζήκου.Γ. Κ.

      Διαγραφή
    5. Άντε που νομίζεις θα σε φοβηθούμε και δεν θα θυμίζουμε τα καραγκιοζιλίκια του Ζήκου.Γ. Κ.,...
      για ονομα του θεου φιλε μου, ποια ομαδα αντιπροσωπευεις εσυ εδω και μεταχειριζεσαι τον πληθυντικο? Και γιατι να με φοβηθεις ? Δεν εχω σκοπο να σου κανω κατι κακο φιλε μου! Ανοιχτο διαλογο κανουμε, λογικεψου!! ,

      Διαγραφή
    6. Με χαρακτηρισμούς όπως "αισχρός τιποτένιος και ελεεινός" δεν είναι διάλογος αλλά υβρεολόγιο.
      Κι ασφαλώς ο πληθυντικός δεν είναι γιατί εκπροσωπώ κάποια ομάδα αλλά γιατί μονίμως επιτίθεσαι υβριστικά και σε άλλους σχολιαστές που επικρίνουν κάποιο μέλος του θιάσου. Γ. Κ.

      Διαγραφή
    7. ..κι εσενα σε προβιβασαν σε χωροφυλακα!
      Μα δεν ντρεπεσαι σε χρονιαρες μερες να γραφεις τετοιες αυθυροστομιες?Τι δλεια κανεις ,πως σε λενε , τι ψηφιζεις... απο κει παλι θ~ αρχιουμε για τον κουλι βρε γαμωτο ?
      Δεν αξιζει το κοπο ωρε το παιδι!!

      Διαγραφή
  2. Ας το έχει αυτό υπόψη ο Νικολάκης που θέλει προοδευτική κυβέρνηση.
    Αν σέβεται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα ιστορικά στελέχη που ο αμόρφωτος προσπάθησε να τα στείλει στη φυλακή να το ξανασκεφτεί, διαφορετικά να πάρει το καπελάκι του και στη Κουμουνδουρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θωμάς Μάτσιος. αντιπρόεδρος ΠΑΕ Εδεσσαϊκού.

    Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι,ε και μείς ύστερα είπαμε: Ντάξι θέλουμε εεε… δέν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετα εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν.. δέν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απο όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο…»
    Αδέλφια Συριζαίοι ο αρχηγός σας ανταγωνίζετε το θρυλικό Θωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά