Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος δεν συνεργάζεται μαζί του, εκβιάζεται!


Η κοινή λογική λέει πως ο εκβιαζόμενος έχει συλληφθεί να διαπράττει κάποια επίμεμπτη πράξη και έτσι έχει καταστεί όμηρος του εκβιαστή. Εκβιασμός χωρίς παράνομη πράξη δεν νοείται. Αυτό ας το σημειώσουμε και ας το βάλουμε προς το παρόν στην άκρη γιατί θα το χρειαστούμε λίγο παρακάτω. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που θα έδινε φρέσκο αέρα στο κουρασμένο προφίλ του κόμματός της, άφησε να εννοηθεί πως αν ο Ν. Ανδρουλάκης τελικά συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία αυτή η πράξη του, πιθανολογεί η κυρία Τσαπανίδου, πως θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, λόγω της γνωστής επισύνδεσης. Ο δημοσιογράφος έμεινε άφωνος και στη συνέχεια σχολίασε: «άρα λέτε πως ή κάποιος θα συνεργαστεί μαζί σας ή θα είναι εκβιαζόμενος.»

Μα αυτό ακριβώς λέει η κυρία Τσαπανίδου. Εκβιάζει, με έναν αήθη υπαινιγμό τις μετεκλογικές εξελίξεις. Με μια συνωμοσιολογική προσέγγιση, μακριά από

την πολιτική, προσπαθεί όχι μόνο να ερμηνεύσει, αλλά και να διαμορφώσει το πολιτικό τοπίο την επόμενη μέρα. Το αμέσως επόμενο στάδιο θα είναι να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η πρόσφατη θέση του Ν. Ανδρουλάκη πως θα υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή έχει πανικοβάλει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή μπορεί να σχηματιστεί μόνον με τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. Και όλα δείχνουν πως πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία. 

Ο Ν. Ανδρουλάκης, με καθυστέρηση, είπε αυτό που έπρεπε να πει από την πρώτη στιγμή, χωρίς περιττά λόγια και μικρομεγαλισμούς. Πως το ΠΑΣΟΚ, ως μια δύναμη ευθύνης, δε θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη. Ας είναι. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. 

Έντρομη, μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε άρον-άρον το new look, τις ευρωπαϊκές comme il faut συμπεριφορές και την υποκριτική θεσμολαγνεία της και ξαναθυμήθηκε τις πιο άθλιες στιγμές της περιόδου 2012-2019. Εξέθεσε έτσι συγχρόνως και τους ευήθεις συνοδοιπόρους, οι οποίοι στο μέλλον οφείλουν να είναι προσεκτικότεροι. Επέστρεψε στον εκτσογλανισμό, αν ποτέ τον εγκατέλειψε. 

Γιατί δεν είναι μόνον πως προσεγγίζει την πολιτική με όρους σικελικής μαφίας, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Ν. Ανδρουλάκης να έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα εξαιτίας του οποίου εκβιάζεται. Αποκλείει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της κυρίας Τσαπανίδου, το ενδεχόμενο η κυβερνητική συνεργασία Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ να είναι αποτέλεσμα προγραμματικών συγκλίσεων και επίδειξης, και από τα δύο κόμματα, αισθήματος εθνικής ευθύνης. 

Ακολουθώντας την πάγια τακτική των σταλινικών κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το ήθος του Ν. Ανδρουλάκη και προσπαθεί να ερμηνεύσει πολιτικές αποφάσεις με όρους καφενειακού επιπέδου. Πιθανόν εξ ιδίων να κρίνει τα αλλότρια αν θυμηθούμε την απόπειρα εκβιασμού ανωτάτου δικαστικού το 2016 ή τις αλληλοκαταγγελίες Κοτζιά - Καμμένου. 

Πολιτικά, το μόνο που κατάφερε η κυρία Τσαπανίδου, πέραν από το να μας θυμίσει τη χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ—όχι πως την ξεχάσαμε-- ήταν να προκαλέσει την οργή του ΠΑΣΟΚ που την κατηγόρησε πως υιοθετεί πρακτικές Πολάκη. Βαριά κατηγορία που μουτζουρώνει το προφίλ της κυρίας. Για το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ τι να πούμε; Είναι καταλασπωμένο. 

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. Θυμαστε τα αισχρά υπονοούμενα που άφηναν το 2015 εναντίον των βουλευτών της ΝΔ αν θα ψήφιζαν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Σ. Δήμα. Τους κατηγορούσαν ως αργυρώνητους, ότι δηλαδή είχαν εξαγοραστεί. Θυμαστε πιστεύω φίλοι Συριζαίοι το Χαϊκάλη, το Καμμένο και ένα άλλο σουργελο που κατηγορούσαν ανερυθρίαστα τους βουλευτές της ΝΔ. Λασπη, βρώμα, μποχα. Δεν πιστεύω να είστε περήφανοι, και σήμερα το κόμμα σας δυστυχως μη έχοντας τίποτα να προτείνει στον Ελληνικό λαό, καταφεύγει στις ίδιες αθλιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ρευμα της σοσιαλοδημοκρατιας σ~ολα τα δημοκρατικα κρατη δεν σταματαται με ρουφιανιες και βρισιδια φιλε μου !
      Ανοιξε τα ζωηρα ματακια σου, παρατηρησε τις κοινωνιες προοδευμενων κρατων στο κοσμο και βγαλλε τα συμπερασματα σου! Θα διπιστωσεις οτι τα συντηρητικα κομματα αλα Κουλη χανονται και πουθενα πια δεν περνει τη σκυταλη ο γιοκας απο τον μπαμπα του, απο άνθρωπους μιας ξεπερασμενης εποχης με ιδεες και πολιτικες σκεψεις παρωχημενες !!!

      Διαγραφή
  2. Κατάφεραν και ξεγέλασαν σημαντικό ποσοστό του λαού το -15 είτε κρεμώντας στα μανννννννναλάκια, με συνειδητές ψευτιές, πολιτικούς αντιπάλους που φυσικά αθωώθηκαν είτε με δήθεν απόπειρα εξαγάς, όπως επισημαίνει κι ο 10:10.
    Εντάξει, έχουν ομολογήσει πως η κανονικότητα δεν τους ευνοεί και δεν την θέλουν αλλά να προσπαθούν με τις ίδιες χυδαίες πρακτικές δεν είναι και ανοησία;
    Υ.Γ. Την Πόπη Τσαπανίδου τη θεωρώ πετυχημένη "μεταγραφή" του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικατέστησε έναν επιεικώς ανεπαρκέστατο που δεν θα τον θυμόμαστε ποτέ. Όμως αυτή ήταν μεγάλη γκάφα της.Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο δαίμων του πληκτρολογίου μετέτρεψε το μανταλάκια σε μανννννννναλάκια 😃Γ.Κ.

      Διαγραφή
    2. συγχωρεμενα τα λαθακια σου 😃Γ.Κ., ωστοσο δεν θα σε συγχωρησω οταν διαστρεφεις την αληθεια , μιλοντας και γραφοντας περιφρονητικα για τον Αλεξη μας που τον προσμενουμε ποτε θαρθει να μας απαλλαξει απο την οικογενειοκρατια κι απο μερικα απο τα χθες υπουργικα μελη αλα αδωνι !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά