Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Πολάκης - Τσίπρας: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος


Μαζικές εκκαθαρίσεις και λαϊκά δικαστήρια ονειρεύεται ο Παύλος Πολάκης, τοποθετώντας στο στόχαστρο του με ονοματεπώνυμα και φωτογραφίες δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες. Ακόμα και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, που η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είχε επιλέξει γι’ αυτήν τη θέση, θέλει να εκκαθαρίσει. 

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αυτό δεν είναι ένα ακόμα ανεξέλεγκτο ξέσπασμα του γραφικού βουλευτή του Σύριζα. Είναι η πάγια και εδραιωμένη αντίληψη του Σύριζα και του αρχηγού του Αλέξη Τσίπρα για τους θεσμούς, τον κοινοβουλευτισμό, τις ανεξάρτητες αρχές, το τραπεζικό σύστημα και τις εκλογές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, που προσπαθεί ανεπιτυχώς να παραστήσει το σύγχρονο ευρωπαίο πολιτικό, χρησιμοποιεί τον Παύλο Πολάκη για τη βρώμικη δουλειά και τη μάχη της λάσπης. Αφού απαξίωσε το κοινοβούλιο με την απόφαση του για την αποχή από τις ψηφοφορίες, αφού απαξίωσε τη δικαστική εξουσία υποστηρίζοντας πως η καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά θα κριθεί από το λαό, αφού έκανε τη μέρα νύχτα μέσω της εκπροσώπου τύπου του

Σύριζα διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό, τώρα περιγράφει με τις πιο ξεκάθαρες γραμμές τις θέσεις του, δια στόματος Πολάκη.

Η αλήθεια είναι πως ο Παύλος Πολάκης δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ’ όσα έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας. Απλά το προχώρησε ένα βήμα παραπάνω. Και για όσους αμφισβητούν αυτό το πραγματικό γεγονός ας δούμε πιο αναλυτικά τι έχει λεχθεί.

Α. Ο Π.Π. ζήτησε την κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο Α.Τ. έχει επανειλημμένα καταγγείλει κυβερνητικές παρεμβάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές. Οπότε ο Π.Π. το προχώρησε ένα βήμα περισσότερο.

Β. Ο Π.Π. δήλωσε την επιθυμία του να εκκαθαρίσει αρκετούς δημοσιογράφους. Μήπως δεν ήταν ο Α.Τ. που μιλούσε για «πετσολίστες», διατεταγμένες υπηρεσίες και για ύποπτα συμφέροντα; Δεν ήταν ο ίδιος που είχε κάνει μποϊκοτάζ στον ΣΚΑΪ; Δεν ήταν ο ίδιος, πρωθυπουργός της κυβέρνησης που είχε ασκήσει δίωξη κατά του Θανάση Μαυρίδη και άλλων δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου και του Liberal; Κι εδώ ο Π.Π. προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

Γ. Ο Π.Π. προχωρά σε προγραφές δικαστών. Μήπως δεν είναι ο Α.Τ. που αμφισβητεί την ακεραιότητα των δικαστών, όταν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων; Δεν είναι ο επίσημος Σύριζα που υποστηρίζει πως ο λαός είναι αυτός που θα κρίνει τον Νίκο Παππά; Και εδώ ο Π.Π. μας κάνει πιο χειροπιαστές τις θέσεις του Α.Τ.

Δ. Ο Π.Π. ζητά να γίνουν κρατικοποιήσεις τραπεζών και σε στυλ αμερικανικών ταινιών γουέστερν, αναρτά τις φωτογραφίες – στόχους των διοικητών των συστημικών τραπεζών. Μήπως όμως δεν ήταν ο Α.Τ. που ζητούσε επίσης την κρατικοποίηση των τραπεζών και της ΔΕΗ και τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος; Δεν ήταν αυτός ο ίδιος που κυνηγούσε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τη σύζυγο του; Ε, ο Π.Π. το προχώρησε λίγο παραπάνω.

Μη γελιέστε. Ο Παύλος Πολάκης δεν έχει αυτονομηθεί. Είναι η άλλη φωνή του Αλέξη Τσίπρα. Είναι ο ανεπίσημος Αλέξης Τσίπρας που απευθύνεται στο αριστερό ακροατήριο του Σύριζα. Στο συνονθύλευμα μαοϊκών, τροτσκιστών, μαρξιστών, φιλοτρομοκρατών και διαταραγμένων που ηδονίζονται στο άκουσμα των εμπρηστικών δηλώσεων Πολάκη. Ο Παύλος Πολάκης είναι το πρωτοπαλίκαρο του Αλέξη Τσίπρα που κτυπάει τα νταούλια.

 Κων. Χαροκόπος-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Πολακης απλά αναπαρήγαγε τις οικογενειακές συζητήσεις του Τσίπρα την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ξεχάσατε την απίστευτη συνέντευξη της λεγαμενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά