Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο κ. Πολάκης, ένα κωμικό ταλέντο


Δεν γνώριζα την ύπαρξη του κ. Χαιρετάκη εως προχθές, οπότε και ανακαλύψαμε πως είναι το ίνδαλμα του κ. Πολάκη. Υποθέτω ότι για να τον θαυμάζει τόσο ο κ. Πολάκης, ο κ. Χαιρετάκης θα είναι ένας άνθρωπος με ήπιο χαρακτήρα, υψηλό πολιτικό ήθος και συγκροτημένη αντίληψη για την πρόοδο της χώρας. Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο διεπίστωσα πως μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη είχε αναρτήσει σε κοινωνικό δίκτυο μια φωτογραφία του Κ. Μητσοτάκη με μουστάκι α λα Χίτλερ. Εκτός των άλλων προσόντων του έχει και λεπτό χιούμορ. Ο κ. Χαιρετάκης απασχόλησε επί διήμερο τους νευρώνες των εγκεφάλων μας επειδή ο κ. Πολάκης απείλησε πως αν δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει ούτε ο ίδιος. Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα – λίγο, μη φαντάζεστε τίποτε σπουδαίο. Πώς θα είναι το Κοινοβούλιο χωρίς τον άξεστο κόμπο του Πολάκη; Πώς θα αντέξει η δημοκρατία μας το

σύνδρομο στέρησης; Και τέλος πώς είναι δυνατόν η «δεύτερη φορά Αριστερά» να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της δημοκρατίας χωρίς τον Πολάκη; Είναι δυνατόν να την αφήσουν έτσι απροστάτευτη απέναντι στους εχθρούς της; Πολλοί ισχυρίζονται πως το όλο τουρλουμπούκι οφείλεται στον αγώνα για την πρωτοκαθεδρία στον νομό Χανίων. Ο Πολάκης ήλπιζε πως ο Χαιρετάκης θα πάρει ψήφους από τον Σταθάκη άρα θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος ο ίδιος. Κι αυτό το βρίσκω λίγο ακραίο διότι δεν διανοούμαι κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου χωρίς τον Σταθάκη. Δεν ξέρω αν εμπλέκονται και άλλα ονόματα εις -ακης. Ευτυχώς ο κ. Πολάκης συνετίσθηκε, σταμάτησε να γρυλίζει δείχνοντας τους κυνόδοντές του και ανακοίνωσε πως δέχεται τις αποφάσεις της ηγεσίας.

Πολλοί θα θεωρήσετε πως το επεισόδιο δείχνει πως η κατάρτιση των ψηφοδελτίων στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται με βάση τις προσωπικές φιλοδοξίες και επιθυμίες των υποψηφίων. Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Προς στιγμήν θεώρησα πως ο Πολάκης έδωσε έναν εύσχημο τρόπο στον Τσίπρα για να απαλλαγεί από την ταύτισή του με τον Πολάκη. Επιτέλους θα μπορούσε να αναπτύξει ανενόχλητος την κεντροαριστερή ψυχή του. Μερικά ονόματα όπως η Ρ. Δούρου, ο Γ. Ματζουράνης, ο Ν. Ηλιόπουλος και ο Στ. Τζουμάκας δείχνουν τον δρόμο της προόδου.

Ο Πολάκης, με την ευθυκρισία του, θεώρησε πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Και πήγε να το παίξει ήρωας αρχαίας τραγωδίας που συγκρούεται με τη μοίρα του. Για να αποδειχθεί πως το μεγάλο του ταλέντο είναι η κωμωδία και χαραμίζεται προσπαθώντας να προκαλέσει έλεος και φόβο.

 Τάκης Θεοδωρόπουλος-Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. στον πολακη ο κυριακος καθε μερα του στελνει μια ανθοδεσμη τον εχει εδω και 4 χρονια να προηγειται συνεχεια ..συνεχισε γιδοβοσκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπυρίδων Αδωνης ...Θεοδωρόπουλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά