Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Μαζί με τον Παππά, καταδικάστηκε και ο Τσίπρας


 

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά τους sites αγνοούν πως τις αποφάσεις στα δικαστήρια τις λαμβάνουν οι δικαστές και όχι οι εισαγγελείς. Επίσης φαίνεται να αγνοούν πως η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν αφήνει περιθώρια για πολιτικές παρεμβάσεις, πολύ δε περισσότερο αν μια απόφαση έχει ληφθεί ομόφωνα, με 13-0. Αυτό φανερώνει πως τα τεκμήρια ενοχής του κατηγορουμένου ήταν συντριπτικά σε βάρος του και δεν βρέθηκε ούτε ένας ανώτατος δικαστής να τα αμφισβητήσει. Ούτε ένας. Και γι΄αυτό το 13-0 έχει τη σημασία του.

Η καταδίκη του κ. Ν. Παππά αφορά τις δραστηριότητες του για τη διαμόρφωση τηλεοπτικού τοπίου φιλικά προσκείμενου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επρόκειτο για σειρά μεθοδεύσεων που αξιολογήθηκαν από τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου ως ποινικά κολάσιμες. Μάλιστα, πιθανόν να υπάρξει και συνέχεια αν, ο εισαγγελέας στον οποίον διαβιβάστηκε η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, διαπιστώσει ότι συντρέχουν και άλλοι λόγοι για νέα δίωξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ερώτημα είναι ένα και

είναι πολιτικό, στο βαθμό που το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει κριθεί αμετάκλητα. Όλα αυτά μόνος του τα μηχανεύτηκε ο καταδικασθείς με 13-0 Ν. Παππάς; Ξύπνησε ένα πρωί και σκέφτηκε πώς θα ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο; Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και πρωθυπουργός δε γνώριζε τίποτα; Δεν άκουσε τίποτα; Ούτε για το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας; Ούτε για τους αδερφούς Χούρι; Δεν μπορεί! Ο κ. Καλογρίτσας άλλα κατέθεσε. Πως όλες οι κινήσεις του Ν. Παππά τελούσαν, όχι απλώς υπό την έγκριση, αλλά υπό την καθοδήγηση του τότε πρωθυπουργού και αυτό είναι και το λογικό. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκρινε πως δεν την συνέφερε πολιτικά μια δίωξη και του Α. Τσίπρα και έτσι βγήκε από το ποινικό κάδρο. Αλλά χθες καταδικάστηκε κι αυτός μαζί με τον στενό συνεργάτη του. Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα της χθεσινής δικαστικής απόφασης, που κανένας δεν μπορεί να το αγνοήσει. 

Μαζί με τον Ν. Παππά καταδικάστηκε και ο Α. Τσίπρας.

Όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν από πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το 13-0 - χωρίς κουκουλοφόρους μάρτυρες - δεν εκπλήσσουν κανένα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, δεν πιστεύουν στη διάκριση των εξουσιών, θεωρούν πως τα πάντα είναι πολιτική. Πως οι δικαστικές αποφάσεις ακυρώνονται από την ψήφο των πολιτών. Γι΄αυτό και η επαίσχυντη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πως ο καταδικασθείς με 13-0 θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής. 

Έκπληξη θα ήταν αν συνέβαινε το αντίθετο. 

Με τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα η διαβόητη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα που έγινε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας του ΣΥΡΙΖΑ - με έκτακτη παράταση της λειτουργίας της Βουλής - στην οποία διάφορα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα. Καθώς και η πρόνοια η αμετάκλητη ποινική καταδίκη να μη στερεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τον καταδικασθέντα. Κάτι θα ήξεραν! 

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. Μουμτζή εκεινο που εγω εχω καταλάβει ειναι πως ο Παππάς έβαλε τους μιζαδόρους σου να πληρώσουν φόρους, αυτό τα αφεντικά σου και συ το ονομάσατε παράβαση καθήκοντος. Τα ίδια κανατε και το '89. Αλλά εχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα λενε οτι οι ψηφοφοροι συριζα εχουν πολυ χαμηλο IQ ..διαβασε συντροφε την αποφαση γιατι ειναι πλεον καταδικος ο ταμιας σας

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις ακουστά ούτε τη διάκριση εξουσιών ούτε το 13-0 σου λέει κάτι και μάλλον ξέχασες και το ευτυχώς που υπάρχουν και δικαστές.
      Όταν τα δικά σου αφεντικά με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες κρεμούσαν στα μανταλάκια πολιτικούς αντιπάλους δεν σκέφτηκες πως έχει ο καιρός γυρίσματα; Γ. Κ.

      Διαγραφή
    3. Πόσο πλάκα σας κάνω!!! Σε όοολους εσας με το υψιλό iq !!!!!

      Διαγραφή
    4. Λένε απορία ψάλτου βηξ...για εσένα απορία βλακός βηξ

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά