Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

«Άλαλα τα χείλη των ευσεβών»


Ευθύς εξ αρχής να πω ότι μάλλον δε θα μπορέσω να γράψω σήμερα ένα πλήρες κείμενο όπως όλα τα καθημερινά μου. Γιατί σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Έχει ξεχαστεί και ο Πολάκης και οι υποκλοπές και οι εκλογές, τα πάντα. Ο πόνος είναι πανελλήνιος, όχι τόσο για το μέγεθος της τραγωδίας ούτε για τα αίτια στα οποία οφείλεται.

Αλλά γιατί θα είναι μια τραγωδία που θα σέρνεται για πολλές μέρες μέχρι να καταμετρηθούν επακριβώς τα θύματα και να ταυτοποιηθούν μέχρις ενός. Μέχρι τότε δεκάδες οικογένειες, αν και θα διαισθάνονται τι απέγιναν τελικά οι άνθρωποί τους, παρ' όλα αυτά θα βρίσκονται σε μια διαρκή αγωνία, θα τρέφουν μια απεγνωσμένη ελπίδα πως το κακό δεν θα έχει συμβεί. Θα επιβεβαιώνεται το γνωμικό «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». 

Είναι ποιοτικά διαφορετικό να γνωρίζεις ευθύς εξ αρχής πως ο άνθρωπός σου δε ζει μετά από ένα δυστύχημα και άλλο να μην ξέρεις, επί πολλές ημέρες, αν ζει ή αν πέθανε. Κι εμείς βρισκόμαστε σε

αυτή την τραγική κατάσταση. Όλη η Ελλάδα αγωνιά μαζί με τους συγγενείς των επιβατών. 

Ήταν πραγματικά συγκλονιστικές οι σκηνές έξω από το κέντρο αιμοδοσίας στη Λάρισα. Εκατοντάδες πολίτες περίμεναν για να δώσουν αίμα, σχηματίζοντας μια μεγάλη ουρά. Αισθάνονταν πως ήταν η προσφορά τους στον αγώνα να κρατηθούν στη ζωή οι τραυματίες του δυστυχήματος. 

Όλα τα υπόλοιπα, για τις πολιτικές ευθύνες και την ανάληψή τους ή για τα αίτια της τραγωδίας και την έλλειψη πολλαπλών επιπέδων ασφαλείας στην καθημερινή μετακίνηση τόσων ανθρώπων, όλα αυτά και πολλά άλλα δεν είναι της σημερινής ημέρας. Σήμερα πενθούμε, όλους αυτούς που χάθηκαν, μέσα στους οποίους ήταν και εργαζόμενοι στα δύο τρένα και ο νους μας είναι στις οικογένειες που πενθούν και στις οικογένειες που αγωνιούν. 

Μετά, θα συζητήσουμε για το αν η φράση «αυτή είναι η Ελλάδα», που ειπώθηκε πριν από 23 χρόνια, λόγω ενός άλλου πολύνεκρου δυστυχήματος, εξακολουθεί να ισχύει. 

Προς το παρόν, άλαλα τα χείλη των ευσεβών.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

8 σχόλια:

  1. Όταν ξεμουδιάσουμε από το σοκ δεν θα χαριστούμε στους υπεύθυνους .
    Είθε οι συγγενείς των θυμάτων να αντέξουν τέτοιο πόνο και να τον απαλύνει η δικαίωση τους με τη απόδοση ευθυνών 😥 Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο υπευθυνος ειναι μεταξυ αλλων κι ο αμερικανοσπουδασμεμος Κουλης σου, π~επενδυσε ολο το κεφαλαιο στην οδοποιια και τα τραινα στην Αθηνα κι Αττικη και εγκτελειψε/παραμελησε κυριολεκτικα την επαρχια !! Για κοιτα το πως δουλευουν το Μετρο και τα τραινα στην Αθηνα / Αττικη κι ελα στο Λιανοκλαδι να δεις το χαλι μας !!Συναμα βγεκα και παρα εξω,τραβα ως την Ελβετια και Γερμανια, οπου ειναι τα πυκνωτερα δικτυα σιδηροδρομων για να τρυβεις τα ματια σου με την ταξη , την οργανωση, τις τεχνολογηκες εφαρμογες για την ασφαλεια και σιγουρια των παντων !!
      Κριμα να λες που επρεπε να χαθουν τοσες αθωες ψυχες για να νιωσουμε την αναξιοτητα του κ. Κουλη και της ομαδας του που μας κυβερναν ακομα!!
      Κανονικα, με λιγη ευθιξια,η σημερινη αναξια κυβερνηση -Κουλη πρεπει να παρατηθει !

      Διαγραφή
    2. εισαι αρρωστος για το Δαφνι...μας εχεις ταραξει με τον κ. Κουλη δηλαδη πριν 4 χρόνια ολιγομυαλε το Λιανοκλαδι ηταν διαφορετικο; Κατι κομματοσκυλα σαν εσενα κρατανε την Ελλαδα πισω

      Διαγραφή
    3. Πριν 4 χρονια βαθυστοχαστε γραικε η Αθηνα ηταν στη χαση, σαν το φεγγαρι που παει για υπνο κι ο Κουλη με πι, πα, πω την στολισε με πολλα λεπτακι ακριβα στολιδια , στεροντας τα λεπτα απο την υπολοιπη ελλαδα , χαμενε σογια!! Παραμελησε εντελως τις επαρχιες μας και τα συγκοινωνιακα συστηματα εκτος Αθηνων!!! Απο τα 10εκατ. λαο, τα μισα ειναι στην Αττικη ! ,Ξυπνα συνταξιουχε και τραβα να νιφτεις !

      Διαγραφή
    4. δεν ειπες παραιτησου κ.κουλη να γελασουμε λιγο χαλασες κι εσυ

      Διαγραφή

  2. Ακομα και τωρα , σε τουτες τις στιγμες βαθυτατου πενθους με τον αδικοχαμο τοσων Ελληνων αδελφων μας, ο επαγγελματιας γραφιας Μουμτζης στην εισαγωγη του
    αρθρου του δεν παραλειπει να αναφερθει πρωτα στον πολιτικο του αντιπαλο με το για να βρει μετα λογια για τη τραγωδια και τα αιτια της !
    Ντροπη και αισχος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηδη άρχισαν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί κλπ σούργελα να ασελγούν στα πτώματα των αθώων παιδιών. Πρώτη πίστα στα κανάλια και ηλετρονικά μέσα.
    Ο κόσμος πρέπει να τους τιμωρήσει σκληρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι αυτο το σοι το Μητσοτακικο θεωρει ακομα, οτι εχει μοναδικη θεση στη κοινωνια μας κι οτι μπορει ακομα να παραμεινει στην Ελλαδα, να αναλαβει μαλιστα κι παλι ευθυνες για τη διακυβερνησει της πατριδας μας!!
    Παρε την οικογενεια σου κ. Κουλη και πηγαινε οπου αλλου σε δεχτουν και θελεις, εδω στην υπολοιπη ζωη σου θα σε ακουλουθει σε καθε βημα κι οπου και να σταθεις ο αδικοχαμος απο 50+ ψυχες Ελληνων!! Δεν υπαρχει πια ανοχη μετα απο αυτο το τραγικο ατυχημα !! συμπατριωτων μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά