Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Φωτιές και αντιπολίτευση


Διαβάζω τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για τις πυρκαγιές. Εύκολο πράγμα οι ανακοινώσεις όταν υπάρχουν τόσο βαριά γεγονότα. Αν με 28 ανθρώπους απανθρακωμένους και ένα εκατομμύριο στρέμματα καμένα δεν μπορείς να βγάλεις μια ανακοίνωση της προκοπής, τότε πότε θα μπορέσεις; Και αν δυσκολεύεσαι να γράψεις πέντε γραμμές ουσίας στο χαρτί για ένα τόσο δραματικό γεγονός, πώς θα πείσεις ότι δεν θα υπολειπόσουν αν ήσουν στην εξουσία και είχες 100 και 200 φωτιές ημερησίως να αντιμετωπίσεις;

Εξ ου και οι ανακοινώσεις τους έχουν κάτι το ερμαφρόδιτο, το αχανές, το απροσδιόριστο. Δεν είναι παρά ο καθρέφτης της αμηχανίας τους ή η αντανάκλαση του δικού τους υπαρξιακού αδιεξόδου. Μην κοιτάτε που τα φιλοκυβερνητικά Μέσα κατηγορούν τους υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν πολιτική πάνω σε πτώματα και αποκαΐδια. Στην πραγματικότητα, μήτε οι Συριζαίοι μήτε οι Πασόκοι ξέρουν τι πολιτική πρέπει να κάνουν επί του ζητήματος των πυρκαγιών και των θυμάτων τους.

Έχοντας αμφότεροι καεί στα (εύκολα) θέματα των υποκλοπών και

των Τεμπών, τώρα φυσάνε ακόμα και τις φλόγες που κατακαίνε δάση και κατοικίες. Να πουν ότι απέτυχε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη; Το λένε απέξω απέξω, αλλά έχοντας επίγνωση πως όσο το φώναζαν την περασμένη τετραετία για ψύλλου πήδημα, τόσο ανέβαιναν τα ποσοστά του κατηγορούμενου. Να πουν ότι τώρα με τους νεκρούς ισοφαρίστηκε το Μάτι;

Δύσκολο, μπορεί να το σκέφτονται, αλλά δεν τολμούν να το πουν καθαρά και ξάστερα. Πρόκειται για συμψηφισμό που σηκώνει πετροπόλεμο. Και έπειτα οι άτυχοι στο Μάτι κάθονταν στο σπίτι τους και τους βρήκε η φωτιά, δεν κρύβονταν σε δάση και χαράδρες σαν τους δύστυχους μετανάστες του Εβρου.

Να πουν ότι ο πολίτης νιώθει ανασφάλεια; Το λένε, πλην αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωσή τους με μια διαβεβαίωση ότι στην πράξη αυτοί θα τα κατάφερναν καλύτερα. Πάει να πει, αν στη θέση του Μητσοτάκη ήταν ο Ευκλείδης ή η Αχτσιόγλου ή ο Ανδρουλάκης, θα είχαν σχεδιάσει τα συστήματα καλύτερα και θα συντόνιζαν τις επιχειρήσεις πιο αποτελεσματικά, οπότε η Δαδιά θα σωζόταν και σήμερα στην Πάρνηθα ο κόσμος θα συνωστιζόταν στις ταβέρνες για παϊδάκια, όχι κρατώντας μπιτόνια με νερό και λάστιχα που ψευτοτρέχουν.

Δεν θα ήταν κακό να το πουν κάποιοι αντιπολιτευόμενοι, θα έδειχνε αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, πίστη στις δυνάμεις τους. Πλην, κανένας τους δεν το είπε, ούτε καν το υπαινίχθηκε. Γιατί; Διότι ξέρουν ότι εννιά στους δέκα συφοριασμένους πολίτες που θα άκουγαν μια τέτοια δήλωση, θα έβαζαν τα γέλια.

Οπότε, μένουμε σε αυτά που ξέρουμε και έχουμε. Και θα περιμένουμε τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για να βγάλουμε άκρη.

 Δημ. Ευθυμάκης-protagon.gr

2 σχόλια:

  1. η ανυπαρξια σοβαρης αντιπολιτευσης δεν ειναι επιτρεπτη στις δημοκρατιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να κάνεις σοβαρή αντιπολίτευση πρέπει να είσαι σοβαρός πολιτικός.
    Δείξτε μου τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να σας δείξω τη γύμνια της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά