Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Άντε όλοι μαζί, να κλέψουμε το κράτος


Δεν ξέρω αν οι αναγνώστες μου έχουν παρόμοιες με μένα εμπειρίες, αλλά τη μια βδομάδα που έλειψα από το κλεινόν άστυ κατάλαβα ότι η φοροδιαφυγή αντί να μειώνεται με τη σταδιακή εγκατάλειψη του μετρητού, αυτή αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Όπου κι αν πήγα αυτές τις μέρες, από το απλό ταβερνάκι μέχρι το κυριλέ μπιτσόμπαρο η φοροκλοπή πάει σύννεφο. Όλοι κλέβουν σαν να μην υπάρχει αύριο ή μάλλον, σαν να μην υπάρχει καν η υπηρεσία που λέγεται εφορία.

Δεν ξέρω πως το κάνουν, ειλικρινά. Τι διάολο, δε φοβούνται μήπως τους πιάσουν και τους ρίξουν κανένα ασήκωτο πρόστιμο, από το οποίο δε θα ξεμπλέξουν σ’ όλη τους τη ζωή; Κι όμως, δε φοβούνται. Παλιότερα, όταν πλήρωνες με κάρτα στο POS, ο ταμίας χτυπούσε κατ’ ευθείαν το ποσό και στην ταμειακή. Είχαν την πεποίθηση πως ό,τι πάει μέσω τράπεζας δεν ξεφεύγει από την εφορία. Τώρα πια σκασίλα τους. Είτε με μετρητά πληρώσεις, είτε με κάρτα, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, η ταμειακή μένει στην αχρηστία.

Αν τύχει δε και δεήσει καμιά ΑΑΔΕ να κάνει έλεγχο και πέσει σύρμα στα πέριξ ότι

κυκλοφορούν ελεγκτές, κόβουν μια και μόνο απόδειξη. Μα είτε μία μπύρα πιείς είτε καφάσι ολόκληρο, η πρώτη μόνο απόδειξη υπάρχει στο τραπέζι. Είτε ένα ουίσκι πιείς είτε δώδεκα και σε τρέχουν στα επείγοντα, η απόδειξη είναι μία. Απλώς μόλις πιεις το ποτό σου, παίρνουν το άδειο ποτήρι ή μπουκάλι, ώστε να υπάρχει ένα μόνο πάνω στο τραπέζι. Μήπως και εμφανιστεί ο έλεγχος…

Που και να εμφανιστεί, τον έχουν πάρει χαμπάρι από το πρώτο λεπτό. Κάθε γειτονιά με μαγαζιά, κάθε πιάτσα, έχει την αντιεφοριακή της ομάδα στο viber ή στο what’s up. Μόλις εμφανιστεί ελεγκτής, κατ’ ευθείαν φωτογραφίζεται και στέλνεται στους υπόλοιπους. Οπότε τον περιμένουν. Και χαβανέζα να έχει μεταμφιεστεί ο εφοριακός και τη βαρυπενθούσα χήρα να παριστάνει και με ρακοσυλλέκτη που ζέχνει να μοιάζει, αυτοί  τον ξέρουν.

Είναι τρομερό να βλέπεις εχθρούς και ανταγωνιστές επιχειρηματίες που κατά τα άλλα βρίζονται σκαιότατα και ευχαρίστως θα αλληλοσκοτώνονταν, να συνασπίζονται όλοι μαζί εναντίον του κράτους. Βέβαια, εδώ το παιχνίδι για τους φοροκλέφτες είναι win-win. Κλέβουν όλοι μαζί το κράτος και μετά ορμάνε ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτή την κατάσταση είδα εγώ, προφανέστατα πολύ χειρότερη από πέρυσι. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να γίνει, εγώ απλώς παρατηρώ. Πάντως, αν δεν καταπολεμηθεί αυτή η μάστιγα, να ξεχάσουμε και επιδοτήσεις και υποβοηθήσεις και κοινωνικά κράτη και προσλήψεις χρήσιμων δημοσίων  υπαλλήλων. Εκεί είναι το χρήμα πατριώτες, το δικό μας χρήμα…

 Δημ. Καμπουράκης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Και το ερωτημα που γενναται ειναι > τι κανει ο κυριος Κουλι για να εχαφανισει το καρκινωμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκολη απαντηση , ότι εκανε ο Τσιπρας που μας τον φορτωσε και την κοπανησε....

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά