Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Το νήμα που συνδέει τον Κασσελάκη με τον Καμμένο


Όσο κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ νιαουρίζουν τώρα παραπονιάρικα για την οριστικά χαμένη αθωότητα της Αριστεράς, κάποιοι άλλοι είναι φανερό ότι πόνταραν σωστά, είτε από πολιτική πονηριά είτε από στεγνό ρεαλισμό, είτε και επειδή έχουν την ικανότητα να διαβλέπουν τους νέους όρους με τους οποίους παίζεται το παιχνίδι.

Το να αξιολογήσει κανείς την εξέλιξη από τη στιγμή που έχει συντελεστεί είναι κάπως μάταιο. Είναι καλό ή είναι κακό; Ποιος θα το πει και με ποια κριτήρια; Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται και φωνάζουν για «μεταπολιτική» και «αποαριστεροποίηση» είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια συγκυβέρνησαν με τον Καμμένο, έκαναν τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή και έκαναν «συντρόφους» τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, που τους κράτησαν στην κυβέρνηση για μερικούς μήνες, μετά το στράβωμα του Καμμένου λόγω Πρεσπών.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν

εξελέγησαν ούτε καν βουλευτές. Τώρα φωνάζουν απέξω, ελπίζουν ότι θα πάρουν το κόμμα στο συνέδριο, όμως δεν θα το πάρουν, επειδή για αυτά έχει φροντίσει εγκαίρως ο Τσίπρας. Αυτός ελέγχει το κόμμα και θα το κάνει ό,τι θέλει. Δηλαδή και εκεί θα κυριαρχήσει ο Κασσελάκης, ασχέτως του αν ένα κομμάτι αποχωρήσει, αν το κάνει, πώς και πότε.

Με λίγα λόγια και λαμβάνοντας υπόψη αυτά, ο Κασσελάκης δεν είναι «φαινόμενο», όπως λένε. Είναι επίπτωση. Και το πώς θα επιδράσει στη συνέχεια οφείλει κανείς να το εξετάζει δίχως αξιολογήσεις και πάθη.

Το ότι πρόκειται για επίπτωση και μάλιστα σχεδόν προδιαγεγραμμένη, ήλθε να το θυμίσει στους «συντρόφους» ένας φίλος από τα παλιά. Ο Πάνος Καμμένος. Ο πάλαι ποτέ χρήσιμος εταίρος, ο εν όπλοις αδελφός στον ατυχή αντιμνημονιακό αγώνα, εκείνος που ανεβοκατέβαζε αριστερούς υπουργούς με δημόσιες δηλώσεις και υποσχέσεις στον Αρχιεπίσκοπο.

Η υπενθύμιση προς τους συντρόφους ήλθε με μια ανάρτηση στο Τwitter. Σε αυτήν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας ποζάρει σε μια σέλφι με τον πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρωτοπαλίκαρο σήμερα του Κασσελάκη, ναύαρχο Αποστολάκη. Χαμογελούν, ίσως και να καγχάζουν, προφανώς για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και για όσα θα ακολουθήσουν.

Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι; Το πιθανότερο είναι ότι όλοι γνωρίζουν το ίδιο, με τη διαφορά ότι κάποιοι νόμιζαν πως αν υποκριθούν ότι λησμονούν το παρελθόν, θα το εξαφανίσουν και από τις μνήμες των υπολοίπων.

Τώρα έρχεται μια εμφατική υπενθύμιση η οποία φανερώνει το νήμα που συνδέει τον Καμμένο με τον Κασσελάκη.

 Aγγ. Κωβαίος-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά