Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Stefanos: Ο λιλιπούτειος... φεουδάρχης


Ακόμη και ο απόλυτος κυρίαρχος στο κόμμα του, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ειδοποιούσε τους υπουργούς όταν ήταν να τους αποστρατεύσει. Τους καλούσε και τους ευχαριστούσε λέγοντας «μας βοήθησες πολύ» ή «θα αξιοποιηθείς αργότερα».

Ελάχιστες περιπτώσεις ξέφυγαν τους κανόνες. Ο Αντώνης Τρίτσης, στον οποίο ωστόσο έστειλε ευγενές γράμμα στον Τρίτση, στο οποίο τον παίνευε ότι «έγραψε ιστορία» - για την οποία έχασε το υπουργείο!

Από το ίδιο υπουργείο διώχθηκαν οι Χάρης Καστανίδης ως υφυπουργός και ο Στέφανος Τζουμάκας ως αναπληρωτής υπουργός, και το έμαθαν από τα δελτία του ραδιοφώνου! Αλλά ο Αντρέας όταν σε λίγες ημέρες συνάντησε τον Τζουμάκα, του είπε «Λυπάμαι Στέφανε…».

Η μόνη άγρια εκπαραθύρωση ήταν στην πρώιμη κυβέρνηση του 1982, του υφυπουργού Εξωτερικών Ασημάκη Φωτήλα, ενώ αυτός βρισκόταν εν πτήσει από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα. Λόγος γεωπολιτικός, σε σχέση με την στάση του κατά της πολωνικής κυβέρνησης του Γιαρουζέλσκι (παλιές ιστορίες).

Ο Κασσελάκης από τις πρώτες ημέρες ήρθε σε ένα κόμμα το οποίο μάλλον το εκλαμβάνει ως φέουδο, και ο ίδιος φέρεται ως φεουδάρχης υπεράνω καταστατικού. Η ως… «Τσέο» πολυεθνικής, που θα έλεγε και η συντρόφισσα Νοτοπούλου.

Ή όπως έγραψε η πρώην «βουλεύτρια» Φωτεινή Βάκη:

Συνέβη «μια επιθετική εξαγορά μιας ήδη πτωχευμένης σε πολιτική, ιδέες και οράματα «επιχείρησης» ενός κόμματος Super market και με τον δρόμο ήδη στρωμένο από τον αρχηγισμό».

Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι ο νέος αρχηγός αντικατέστησε τον διευθυντή της Κ.Ο. Θ. Θεοχαρόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου Στ. καλπάκη, χωρίς να τους ενημερώσει καν. Το έμαθαν από τις ιστοσελίδες. Στη θέση τους τοποθέτησε τον Γιώργο Τσίπρα και τη Δώρα Αυγέρη.

Δικαίωμά του, αλλά πολιτικά είναι προβληματικό γιατί καταπάτησε το καταστατικό πριν καν πατήσει στο γραφείο του. Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ επιτάσσει ο διευθυντής της Κ.Ο. να ψηφίζεται από την ίδια, μετά από πρόταση του αρχηγού. Αλλά ΔΕΝ διορίζεται. Και για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, απαιτείται η έγκριση από την Πολιτική Γραμματεία. ΔΕΝ έκανε τίποτα από αυτά!

Χθες το νέο «είδωλο» του ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόμενος σχολείο ειδικής αγωγής υποσχέθηκε «νέες διπλάσιες αίθουσες σε μια εβδομάδα» (ίσως έχει παραίσθηση ότι έγινε πρωθυπουργός), ενώ έκανε διάφορες «ταρζανιές» για να επιδείξει την άριστη φυσική του κατάσταση. Και αυτό μπροστά σε παιδιά ΑΜΕΑ. Προφανώς για να τους τονίσει τη φυσική μειονεκτικότητά τους!

Και επί πλέον έκανε… μάθημα στους εκεί εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν σπουδές και χρόνια τριβή με τον χώρο! Στην ίδια επίσκεψη ήταν παρούσα και η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά στο βίντεο που κυκλοφόρησε δεν υπήρχε πουθενά, είχε κοπεί!

Την ίδια στιγμή χύνεται χολή από τους Ηρακλείς του νέου αρχηγού στους αντιπάλους τους. Ο πολύς Πολάκης ειρωνεύτηκε τον καθηγητή αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γρ. Γεροτζιάφα, επειδή διαχώρισε τη θέση του από το νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής είχε δηλώσει το απλό: Ότι ο νέος πρόεδρος περιορίστηκε σε «συνθηματολογία την οποία βρίσκουμε και στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών, ακόμη και ακροδεξιών, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις του Μητσοτάκη».

Κατά τον Πολάκη αυτά ήταν «πολύ μπλα μπλα και ουσία μηδέν». Κατηγόρησε δε τον καθηγητή ότι ήταν από αυτούς που «νομιμοποίησαν με αριστερό ένδυμα Τσιόδρες και Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους, όπως και τον Μητσοτάκη»!

Παραλλήλως η νέα εκπρόσωπος, Δώρα Αυγέρη, αφού αναγνώρισε ότι υπάρχουν σύντροφοι που τους βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε τον Νίκο Φίλη ότι κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα της οποίας ήταν μέλος, αλλά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο για όσα είχε πει περί φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών. Άφησε αιχμές ότι δεν επρόκειτο περί λάθους εν τη ρύμη του λόγου του πρώην Υπουργού.

Ο Κατρούγκαλος επιφυλάσσεται να απαντήσει εν καιρώ, αλλά ο Φίλης σαν φοβισμένος μαθητής επικαλέσθηκε την του Τσίπρα μαρτυρίαν, λέγοντας ότι ως υπουργός της κυβέρνησης είχε βαθμολογηθεί από τον Τσίπρα με άριστα δέκα! (αν δεν υπήρχαν πρόβατα πως θα υπήρχαν οι λύκοι; ).

Εν τω μεταξύ, βαρκάρης του Κασσελάκη, Αποστολάκης έβγαλε «σέλφι» αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο, και ο τελευταίος με ανάρτησή του συνέστησε με ναυτική ορολογία το «αφουμιγκέισον». Δηλαδή να κάνει «εξολόθρευση των τρωκτικών» στην Κουμουνδούρου (γιατί να μην έχει και αυτό το θράσος; «Συντρόφους» τους αποκαλούσε στο συνέδριο και οι Συριζαίοι τον χειροκροτούσαν!).

Στον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβησαν ο Πάνος Σκουρλέτης που υπενθύμισε την καταπάτηση του καταστατικού, η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφερόμενη στις δηλώσεις του Αποστολάκη, περί λήξης των τάσεων, είπε: «Αυτά δεν είναι πράγματα λογικά, είναι μεταφυσικά». Ο Νίκος Βούτσης που ανέφερε πως «αν μεταλλαχθούμε επειδή τάχατες χάσαμε επειδή ήμασταν πολύ αριστεροί, θα είναι ένα κορυφαίο λάθος». Και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ο οποίος εντόπισε ότι «ο Κασσελάκης θέλει να φτιάξει ένα νέο κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα ανωτέρω λίγα και ενδεικτικά. Δεν προλαβαίνουμε πλέον τους Συριζαίους στις εμφύλιες αντιμαχίες.

Όμως άρχισε και η καταγραφή της αποδοχής Κασσελάκη στην πραγματική ζωή, πέραν των τηλεοπτικών πρωϊνάδικων. Χθες, η Opinion Poll έδωσε 21,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα αναμένονται άλλες δύο δημοσκοπήσεις. Μαθημένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να τις καταγγέλλουν ως πετσωμένες. Τα ίδια όμως έλεγαν και στις προηγούμενες εκλογές. Και έφαγαν το κεφάλι τους.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Σε επόμενη επίσκεψη κάπου, βλέπω να κάνει και τούμπα αλά Σάκη Ρουβά . Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά