Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Οι δεινόσαυροι, ο Στέφανος και η πρόταση έκπληξη για Πρόεδρο


Η κεντροαριστερά έχει «φυσική ηγεσία» και δεν ξέρουμε για ποιον λόγο αυτό δεν είναι φανερό με μία πρώτη ματιά. Οι κκ Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα νέο μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ίσως πιο σοσιαλιστής και από τους δύο. Ούτε και ότι ο κ. Τσίπρας καθύβριζε στο παρελθόν τον κ. Παπανδρέου. Σημασία έχει να μην τους τινάξει στον αέρα ο κ. Κασσελάκης. Μην κάνει κανένα αστείο και πάει καλά στις εκλογές…

Οι κκ Τσίπρας και Παπανδρέου ή Ολανδρέου, όπως τον αποκαλούσαν στο παρελθόν οι σημερινοί του φίλοι, έχουν έρθει κοντά εδώ και αρκετό καιρό. Πριν ακόμη από τις εκλογές του 2019. Οι συνθήκες φαίνεται ότι έχουν ωριμάσει για να δούμε μία νέα κεντροαριστερά. Με παλιά και φθαρμένα υλικά; Σιγά!

Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε και η τελευταία. Σημασία έχει να καλυφθεί το «κενό». Αν φυσικά υπάρχει κενό και δεν

πρόκειται για μια ακόμη αυταπάτη. Αν στις εκλογές, όμως, ο κ. Κασσελάκης πάρει κανένα διαστημικό ποσοστό και αποδείξει με επιστημονικό τρόπο ότι δεν υπάρχει κενό, τότε το σενάριο της σύμπραξης των δεινοσαύρων της κεντροαριστεράς πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Ή καλύτερα, κλείνεται οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως θα έλεγε και ένας άλλος Παπανδρέου.

Στην περίπτωση αυτή, στην περίπτωση δηλαδή που ο τουρίστας Κασσελάκης τους πάρει το μαγαζί, τότε η κατάσταση θα γίνει πολύπλοκη. Στο χαρτί της νέας Κεντροαριστεράς, η οποία δεν είναι και τόσο νέα όπως έχουμε ήδη πει, φαίνεται να ποντάρουν και ισχυρά εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Αλίμονο! Ο Μάης δεν λείπει από τη Σαρακοστή.

Για τα συμφέροντα αυτά δεν ανησυχούμε, καθώς θα βρουν τον δρόμο τους κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Ανησυχούμε, όμως, για τους άχαστους της πολιτικής. Τι θα κάνουν στη συνέχεια; Τα βορινά της βουλής δεν είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή, όπως μπορεί να τους διαβεβαιώσει έτερος συνταξιούχος της πολιτικής.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται πιο έξυπνος απ’ ότι πίστευαν αρχικά. Σκεφτείτε να πάρει ένα 17% στις ευρωεκλογές και στη συνέχεια να καλέσει όλη την αριστερά σε συστράτευση κάτω από μία κοινή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ας πούμε ένα πρόσωπο έκπληξη από τη λίστα των συγγενών της τραγωδίας των Τεμπών. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

1 σχόλιο:

  1. Άστα αυτά τα παραμύθια κ. Συντάκτης Κάιν βάζεις στη πέννα σου τον Γιώργο με αερολογιες. Ο κεντρικος στόχος του άρθρου σου είναι να κάψεις το Παπανδρέου προβλέποντας εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά