Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Έχουμε ξεφύγει τελείως…


Οι ειδήσεις τις οποίες διαβάζουμε καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αφορούν όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν μέσω θέρους και Αυγούστου μάλιστα είναι σε μεγάλο βαθμό απίστευτες.

Αυτή είναι βέβαια η δική μας άποψη, αλλά νομίζουμε ότι την ενστερνίζονται πολλοί συμπολίτες μας(η λέξη «συμπολίτης» σε αυτή τη σημασία, που δηλώνει κάποιον που κατάγεται από την ίδια χώρα με κάποιον άλλο, προέρχεται από τη γαλλική λέξη concitoyen και όχι από την αρχαία ελληνική συμπολίτης) . Οι πυρκαγιές το καλοκαίρι δεν είναι βέβαια κάτι πρωτόγνωρο, αλλά κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο. Το να φτάνει όμως η πυρκαγιά της Αττικής στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι (αναφερόμαστε στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα στις 11/12 Αυγούστου 2024 και κατέστρεψε δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις), δεν είναι συνηθισμένο. Οι ισχυροί άνεμοι, που σχεδόν πάντοτε πνέουν τον Αύγουστο στην Ανατολική Ελλάδα και βέβαια και στην Αττική, τα μελτέμια, είναι γνωστοί από την αρχαιότητα (οι ετησίαι των προγόνων μας) και δεν μπορούν να αποτελούν μόνιμη δικαιολογία των εκάστοτε κυβερνώντων, οι οποίοι αποποιούνται τις ευθύνες τους…
Και αν έχουμε μάθει να ζούμε και με τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, υπάρχουν άλλα γεγονότα, πρωτόγνωρα. Οδηγοί ταξί, Ρομά πιθανότατα, καβγαδίζουν και πλακώνονται στο ξύλο στο ΚΤΕΛ Κηφισού, μέρα μεσημέρι, για μια κούρσα προς το Αεροδρόμιο. Και μέσα στον γενικό χαμό κάποιος πυροβολεί στον αέρα (;). Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή κάτι χειρότερο για κάποιον ανυποψίαστο πολίτη. Όποιος έχει βρεθεί έστω και μια φορά στην πιάτσα των ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού, θα έχει διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι οδηγοί ταξί κάνουν «επιλογή κούρσας», κοιτάζουν να «βολέψουν» δύο – τρία άτομα ακόμα, εκτός από τον αρχικό επιβάτη, κανονίζοντας τις διαδρομές όπως εξυπηρετούν αυτούς και με βαριά καρδιά θα επιβιβάσουν κάποιαν ή κάποιον που θέλει να μεταβεί σε γειτονικές περιοχές. Φυσικά υπάρχουν και επαγγελματίες που είναι άψογοι. Φαίνεται ότι

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Και κάπως έτσι, τελειώνουν όλα


 

Είχα γράψει προχθές ότι ο Κασσελάκης φοβάται την απήχηση του Πολάκη στην εναπομείνασα βάση του Σύριζα, σας εξομολογούμαι πάντως ότι δεν περίμενα να διαγράψει έτσι ψυχρά τη Λινού για να τον εξευμενίσει. Τελικά, αυτός ο Σύριζα δεν θα πάψει ποτέ να μας αφήνει με ανοικτό το στόμα και ως φαίνεται, όσο μικρότερος και ασθενέστερος θα γίνεται, τόσο μεγαλύτερες εκπλήξεις θα μας επιφυλάσσει.

Τελικά, μ’ αυτή την ιστορία φθάσαμε στο αδιανόητο. Ο αρχηγός διαγράφει τον βουλευτή επειδή μια συντρόφισσα του βουλευτίνα τον κατηγορεί (κλαίγοντας) ως κακοποιητή γυναικών κι ύστερα διαγράφει τη συντρόφισσα επειδή ο διαγραμμένος κακοποιητής την κατηγορεί (βρίζοντας) ότι είναι κλέφτρα. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, εξωφρενικά. Αν συνέβαιναν σε κάποιο γειτονικό σπίτι, θα καλούσαμε κατ’ ευθείαν το ΕΚΑΒ να βάλει σε όλους ζουρλομανδύα και να τους μεταφέρει στο Δρομοκαΐτειο.  

Σκεφτείτε μάλιστα ότι

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Αμαρτία


Να σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου. Με διασκεδάζουν τα ξεκατινιάσματα στην πολιτική. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καλύτερα ξεκατινιάσματα είναι τα αριστερά.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε δηλαδή ότι άλλο ταλέντο έχουν οι αριστεροί στο ξεκατίνιασμα. Κι αυτό (νομίζω) για δύο λόγους.

Πρώτον επειδή παίρνουν τους εαυτούς τους στα σοβαρά.

Δεύτερον επειδή δεν τους παίρνει στα σοβαρά κανείς άλλος.

Τρόπον τινά είναι ένα ξεκατίνιασμά δωρεάν. Μπορείς να πεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι και κανείς να μην πάθει τίποτα.

Ούτε την πορεία της κοινωνίας, ούτε την βελτίωση της οικονομίας, ούτε το μέλλον του τόπου, ενδιαφέρει αν ο Κασσελάκης πλακωθεί με τον Τσίπρα, αν ο Πολάκης δείρει τη Λινού, αν θα φύγουν ή θα μείνουν οι «8», οι «87», οι «6+6» ή οι «164».

Η πλάκα είναι παντελώς αβίαστη κι αυτό διευκολύνει το αυθόρμητο γέλιο.

Πάμε τώρα στην ουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται σε απευθείας μετάδοση – δεν θα κλάψουμε κιόλας…

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατηφόρα σαν «τρελό φορτηγό»


Κόλπο γκρόσο επεχείρησε και πέτυχε μετά δυσκολίας ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διαδικτυακή του ομιλία στην Κ.Ο. καθώς βρίσκεται στα Χανιά ενόψει του γαμήλιου πάρτι με τον Τάιλερ, που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.

Το κόλπο συνίστατο στην αντικατάσταση του επικεφαλής της Κ.Ο. μετριοπαθούς Σωκράτη Φάμελλου, από τον μηχανορράφο Νίκο Παππά. Το κατόρθωσε  με μια πύρρειο νίκη αφού υπέρ της πρότασής του ψήφισαν 17 βουλευτές, 12 κατά, ενώ υπήρξαν και 4 παρών.

Με την επιλογή αυτή προσπάθησε να αποδυναμώνει και την πρόθεση του Παύλου Πολάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, για να του αρπάξει την προεδρεία. Γιατί χωρίς τη συνδρομή του κλειδοκράτορα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, ουδέν μέλει γενέσθαι στο κόμμα!

Δικαιολόγησε δε προσχηματικώς την επιλογή Παππά, λέγοντας ότι είναι «έγκριτος οικονομολόγος με διδακτορικό» και επί πλέον  «είναι ένας πολιτικός με στέρεες πολιτικές βάσεις» (γι’ αυτό καταδικάστηκε  13-0).

Ωστόσο, ο Στέφανος προσέκρουσε σε ύφαλο. Ο Φάμελλος σήκωσε αντάρτικο λέγοντας ότι

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Εναν χρόνο μετά, ποιος μιλάει για εξευτελισμό;


Πριν από έναν χρόνο η υποψηφιότητα ενός νέου, άφθαρτου πολιτικά προσώπου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε σαν ένα παράθυρο που ανοίγει για να μπει καθαρός άνεμος ανανέωσης στη χειμαζόμενη Κεντροαριστερά.

Το χρειαζόταν ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος, αλλά και η χώρα συνολικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγιής ισορροπία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση που βελτιώνει την απόδοση του ενός και βάζει σε τροχιά εναλλακτικής λύσης τον άλλο.
Έναν χρόνο μετά, το παράθυρο που άνοιξε διάπλατα δεν έφερε φρέσκο αεράκι, αλλά κανονική μπόχα «σηπτικής δεξαμενής» που δεν αντέχουν ούτε οι χθεσινοί σύντροφοι, ούτε πολύ περισσότερο η κοινωνία που περίμενε με πολλές ελπίδες.

Τα έργα και οι ημέρες της τελευταίας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν σαν μια γελοιογραφική σύνοψη των χειρότερων στιγμών του πολιτικού συστήματος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και εντεύθεν.
Δείχνει σαν μια γκροτέσκο παράσταση που ήρθε μέσα σε ένα έτος να «σχολιάσει» και να υπογραμμίσει διά της υπερβολής ό,τι πιο χονδροειδές, απαίσιο ή τρομακτικό συνέβη στην πολιτική μας ιστορία τα τελευταία χρόνια. Και βεβαίως απέχει πολύ από αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, δηλαδή μια νέα πολιτική πρόταση που να συνάδει με τις ανάγκες της σημερινής εποχής και το κυριότερο να διέπεται από νέο ήθος και ύφος που παραμένει πάντα το μεγάλο ζητούμενο για τους πολίτες. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ... αναγνώρισε το βράδυ της Παρασκευής «εξευτελισμό» στο κόμμα.

Η ιστορία με την

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ήρθε (;) η ώρα του ΠΑΣΟΚ

Το ερωτηματικό το έβαλα γιατί το ΠΑΣΟΚ διακρίνεται για τις αυτοκαταστροφικές -για να μην πω αυτοκτονικές- τάσεις του. Σήμερα, για πρώτη φορά από το 2012, βρίσκεται μπροστά στην ιστορική ευκαιρία να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου. 
Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει την πλήρη επιστροφή στη δημοκρατική-θεσμική κανονικότητα που διασαλεύθηκε την περίοδο 2011-2019 και θα αποκαταστήσει τη μεταπολιτευτική τάξη. Με απλά λόγια θα σημάνει τη λήξη της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου, αρνητικές καταστάσεις που θα περιοριστούν στις διαμάχες εντός της ριζοσπαστικής Αριστεράς και δε θα μολύνουν ολόκληρο το πολιτικό τοπίο. 
Να μη λησμονούμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε τέλος στην πρωτοφανή πόλωση της δεκαετίας του 1980, όταν στην τρίτη περίοδο της διακυβέρνησής του -Οκτώβριος 1993-Οκτώβριος 1995- έβαλε στο αρχείο, με μια πράξη μεγαθυμίας, όλες τις ποινικές εκκρεμότητες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ακολούθησε μια εικοσαετία ήπιου πολιτικού κλίματος. Οι αντιπαραθέσεις ήταν

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι φύλακες του ναού»


 

Κάθε ναός -με τη μεταφορική έννοια- έχει τους φύλακές του. Στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη και σημαντικός διαδικτυακός υποστηρικτής του, μίλησε απαξιωτικά για τους «φύλακες του ναού», αναφερόμενος στους εσωκομματικούς αντιπάλους του νυν προέδρου. Τους φύλακες τους ξέρουμε. Ο «ναός» που φυλάνε ποιος είναι;

Τα ονόματα της φρουράς δείχνουν και τον «ναό» που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά για ποιο λόγο τον φρουρούν και τον φυλάσσουν; Τι φοβούνται;

Μήπως προφυλάσσουν την υστεροφημία του; μα, για την υστεροφημία τους ενδιαφέρονται οι απόστρατοι της πολιτικής. Ο Α. Τσίπρας ποτέ δε δήλωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό πολιτική. Απεναντίας, επιχειρεί να κάνει ένα λίφτινγκ στο προφίλ του, κάτι σαν πλαστική επέμβαση, για να αποβάλει τα τοξικά κύτταρα που καθόρισαν τον πρότερο πολιτικό του βίο.

Συνεπώς, η κοινή λογική λέει, ότι

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Είναι καιρός να κλείσει η «σηπτική δεξαμενή»


Αναζητώ επιμελώς τις τελευταίες μέρες -και φυσικά δεν βρίσκω αρκετούς- ανθρώπους της πραγματικής ζωής, οι οποίοι εγκατέλειψαν τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και κατευθύνθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μου εξηγήσουν πόσο περήφανοι αισθάνονται με όσα ασύλληπτα για την πολιτική ζωή της χώρας βλέπουμε να εκτυλίσσονται πέριξ της Κουμουνδούρου

Με εξαίρεση ελάχιστους, που ήταν και παραμένουν αφιονισμένοι, επειδή γοητεύονται από λαϊκίστικες υπερβολές και παραμένουν προσκολλημένοι σε συνωμοσιολογικές αναλύσεις της πραγματικότητας, οι περισσότεροι οπαδοί, φίλοι και ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να κρύψουν άλλοι την αμηχανία και άλλοι τη δυσφορία που αισθάνονται για τα τεκταινόμενα σε έναν πολιτικό φορέα ο οποίος διαψεύδει καθημερινά τις φρούδες ελπίδες που καλώς ή καλώς καλλιεργήθηκαν στο θυμικό μιας διόλου ευκαταφρόνητης μερίδας του ελληνικού λαού.
Δεν είναι μόνον τα απερίγραπτα καμώματα του επιδειξία αρχηγού τους Στέφανου Κασσελάκη, πότε με τη «σηπτική δεξαμενή» -τον βόθρο, κατά το κοινώς λεγόμενο- που μετέτρεψε παράνομα σε πισίνα και πότε με τις προκλητικές διακοπές την ώρα που οι εργαζόμενοι στο κόμμα του παραμένουν απλήρωτοι.

Για να μην σχολιάσουμε την επιθυμία του να… ντυθεί, εκτός από γαμπρός με το… διαβόητο για τα δικά μας ήθη honeymoonfunding, και βουλευτής, εκβιάζοντας με προκλητικά αντιθεσμικό τρόπο την παραίτηση όσων προηγούνταν εκείνου στη λίστα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που ενέκριναν οι πολίτες πέρυσι τον Ιούνιο.
Είναι και πολλά ακόμη που δείχνουν ότι

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ο Κασσελάκης «τρελαίνεται» με τον εαυτό του – Προς νέα διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ


Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει στο Liberal και τον Νικόλα Ταμπακόπουλο ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης. «Ο Πολάκης τον τελευταίο καιρό επιδιώκει να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει προσθέτοντας πως «είναι πρόβλημα δικό τους αυτό, μόνοι τους αυτοκτονούν». Ο κ. Δρυμιώτης μιλάει για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, της ομάδας «των 87» και τον «υπό προθεσμία» πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται και όλοι αντιδρούν με τον Κασσελάκη;

Κοίταξε να δεις, αυτός ο άνθρωπος έχει ένα σύνδρομο: Νομίζει ότι είναι πολύ πιο έξυπνος απ’ όλους τους ανθρώπους. Όλη του η συμπεριφορά αυτό δείχνει. Δεν λογαριάζει κανέναν, νομίζει ότι ο κόσμος είναι «χαϊβάνι». Ξεκινάμε από πολύ απλά πράγματα. Η πισίνα του στις Σπέτσες πήρε άδεια για βόθρο. Αυτός είναι βόθρος στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας; Όχι. Δηλαδή, έχω την εντύπωση ότι μας έχει περάσει για ηλίθιους.

Είναι σαν να μην υπάρχει κανένας άλλος στο κόμμα εκτός από τον ίδιο. Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Κασσελάκης έχει καταργήσει ουσιαστικά όλα τα όργανα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί σε ένα όχι απλώς αρχηγικό κόμμα, αλλά ενός μόνο ανθρώπου. Πόσο καιρό θα αντέξει αυτή η κατάσταση; Εγώ δεν είμαι πολύ βέβαιος πως θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Είναι αρχηγός υπό προθεσμία δηλαδή;

Ε βέβαια, είναι υπό προθεσμία. Πρώτα απ’ όλα ούτε η ιστορία που έχει κάνει με τον Πολάκη δεν του βγαίνει σε καλό. Φαίνεται άλλωστε, χάνει τον έλεγχο. Είτε έπρεπε να

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Η κοινωνία γυρίζει την πλάτη σε μια άρρωστη αντιπολίτευση


Όσα λάθη και να κάνει, όσες και να είναι οι παραλήψεις της, όσες και να είναι οι διαψεύσεις των προσδοκιών που βαραίνουν τους ψηφοφόρους της, όσα και να είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες σε μια σειρά από θέματα, όση δυσαρέσκεια και να συσσωρεύεται, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατάει ολόκληρη την πολιτική τράπουλα στα χέρια της. 

Η αντιπολίτευση, απόλυτα διαλυμένη παρακολουθεί την κατάσταση αδυνατώντας να προβάλει έστω και τα ελάχιστα ορθολογικά ερωτήματα, όπως το τι πήγε στραβά και τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Να ερωτήσει την κυβέρνηση για το τι είχε αναλάβει να κάνει στο θέμα των πυρκαγιών, το τι πέτυχε, το πού απέτυχε και γιατί, και το τι θα πράξει από εδώ και πέρα. 

Τα θέματα πάνω στα οποία επικέντρωνε την επικοινωνιακή προσοχή της η αντιπολίτευση, από τις παρακολουθήσεις μέχρι τα Τέμπη, έχουν ξεφουσκώσει. Ακόμα και η προσπάθεια αποδόμησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης της σημασίας του 112 και της επιτυχούς διαχείρισης όσον αφορά τη μη απώλεια ανθρώπινων ζωών, δεν βρίσκει ανταπόκριση από τους πολίτες.  

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται σε ένα

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Σκέψου τον Νίκο Παππά δήμαρχο Αθηναίων! Με πρόταση Τσίπρα…


 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς παραμένει ακόμη ευρωβουλευτής! Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν έχει κληθεί σε απολογία ούτε, από το κόμμα του, για όσα φέρεται να λέει δημοσίως σε συνομιλία του με αστυνομικό, εις απάντηση όσων κι ο αστυνομικός του απευθύνει. Ούτε έχει γίνει κάποια αναφορά από τα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου. Φαίνεται πως ο 15Αύγουστος καλά κρατεί και στις Βρυξέλλες… 

Η ιδεολογικά αγνή και αμόλυντος Αριστερά χρησιμοποίησε το ηθικό της πλεονέκτημα και προσέφερε κάλυψη στο γεμάτο νιάτα κι ορμή τέκνο της. Αλίμονο εάν ο ανθός της σύγχρονης αριστερής αντίληψης και του «τρόπου ζωής», αφηνόταν βορά στη νεοφιλελεύθερη, ταξική, Δεξιά! Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε άφωνος και ακίνητος, κάποια 24ωρα, για να εξασφαλίσει το περιβάλλον ασυλίας που χρειαζόταν ο ευρωβουλευτής του. Οι αποκαλυπτικοί, για το εύρος γνωριμιών και διασυνδέσεων του επιφανούς στελέχους, διάλογοι έπρεπε να…εξαφανιστούν στα βαθιά λαγούμια της κοινωνικής δικτύωσης. Και το κατάφεραν. Όπως το καταφέρνουν πάντα. Στην προκάλυψη εξακολουθούν να αριστεύουν…

Ο «ταλαντούχος» Νίκος Παππάς ήταν πρόσωπο στο οποίο προσέβλεπε ανέκαθεν η κορυφή στην Κουμουνδούρου. Θα μπορούσε να

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Αλαίν Ντελόν: Μικροψυχία και Αριστερά βαδίζουν χέρι-χέρι


 

Με αφορμή τον θάνατο του Αλαίν Ντελόν αναδύθηκε για μια ακόμα φορά στο Διαδίκτυο η μικροψυχία όλων αυτών που έχυσαν τη χολή τους για τον μεγάλο εκλιπόντα. Όλως συμπτωματικώς η συντριπτική πλειοψηφία τους ανήκει στην Αριστερά και στον λεγόμενο «προοδευτικό χώρο». 

Είθισται, όταν μια προσωπικότητα εγκαταλείπει τον μάταιο ετούτο κόσμο, να την κρίνουμε με βάση την προσφορά της στον χώρο όπου δραστηριοποιήθηκε και διακρίθηκε. Και είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις επ' αυτού. Έτσι λειτουργούν οι κανονικοί άνθρωποι, που δεν φορούν κάθε λογής παρωπίδες. 

Απεναντίας, οι αριστεροί πάντα προτάσσουν τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του θανόντος. Αν ανήκει στον χώρο τους ή έστω στον «προοδευτικό» χώρο, αποθεώνεται. Αν έχει κάνει το λάθος και δεν είναι αριστερός, δεν έχει υπογράψει διακηρύξεις με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο ή δεν έχει συμμετάσχει στη σύνταξη στρατευμένων κειμένων, αν δεν έχει πορευθεί σε ανάλογες εκδηλώσεις, τότε είναι καταδικασμένος στο πυρ το εξώτερον. Στην καλύτερη για

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ν. Παππάς σε αστυνομικό «Μην έρθω Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς»


Σάλο έχουν προκαλέσει οι χυδαίες και ανεπίτρεπτες εκφράσεις που χρησιμοποίησε κατά αστυνομικών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Με λεξιλόγιο που δεν αρμόζει σε ευρωβουλευτή και σίγουρα δεν περιποιεί ουδεμία τιμή για το κόμμα του, ο κ. Παππάς καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς έναντι των αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έστειλε μηνύματα στα οποία καταφερόταν κατά των αστυνομικών με απαξιωτικό τρόπο, αποκαλώντας μάλιστα έναν εξ αυτών «μπατσάκο μου».

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Η Έκθεση της CIA για την «κρίση της Κύπρου»: Ομολογία για τις ευθύνες των ΗΠΑ στην Κυπριακή Τραγωδία


Πενήντα χρόνια μετά την Κυπριακή τραγωδία που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να αποτελεί ανοικτή πληγή για τον Ελληνισμό αλλά και για την διεθνή νομιμότητα, σειρά ντοκουμέντων που έρχονται στο φως αποκαλύπτουν τον καθοριστικά αρνητικό ρόλο της τότε αμερικανικής κυβέρνησης και ειδικά του Χ. Κίσινγκερ.

Είτε δια της ανοχής είτε δια της σιωπής είτε άλλοτε και δια της σιωπηλής ενθάρρυνσης, οι Αμερικανοί διαδραμάτισαν δραματικό ρόλο στη μη αποτροπή του πραξικοπήματος του Ιωαννίδη εναντίον του Μακαρίου, στην ανοχή στην τουρκική εισβολή και στην ολοκλήρωση της καταστροφής με την απουσία κάθε προσπάθειας ώστε να αποτραπεί και η δεύτερη εισβολή που οδήγησε στην κατοχή του 37 % της Κύπρου από την Τουρκία. Εξάλλου, ήταν ο ίδιος ο Χ. Κίσινγκερ που δήλωνε στον πρόεδρο Φορντ στις 10 Αυγούστου 1974 ότι η κατοχή του 1/3 της Κύπρου από την Τουρκία δεν αποτελεί πρόβλημα για τις ΗΠΑ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA, DIA και άλλες υπηρεσίες) των πρεσβειών σε Αθήνα, Άγκυρα και Λευκωσία και των διπλωματών που χειρίζονταν το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η έκθεση Μπόγιατ του τότε επικεφαλής της διεύθυνσης Κύπρου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπήρξε ένα δριμύ κατηγορώ και προσωπικά εναντίον του Χ. Κίσινγκερ αλλά και των Υπηρεσιών πληροφοριών καθώς και του πρεσβευτή στην Αθήνα  Χ. Τάσκα…

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ένας χρόνος με τον Κασσελάκη


Χωρίς ίχνος εμπάθειας

Το εννοώ. Απλώς με την απαρίθμηση των «επιτευγμάτων» του. Τα οποία μάλιστα εμφανίστηκαν και καταχωρήθηκαν πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος της θητείας του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έχει μείνει από τη μέχρι σήμερα θητεία του; Από τα έργα του; Από τις πράξεις του; Από τη ρητορική του;
Το πρώτο, ότι ως «τουρίστας» κατάφερε να εξασφαλίσει την ιδιοκτησία του κόμματός του. Σαν να λέμε, έτσι εντελώς ευκαιριακά, πέρασε απέξω και οι οπαδοί τού παρέδωσαν τα κλειδιά. Για να είμαι αντικειμενικός, σ’ αυτή την περίπτωση δεν έφταιξε ο ίδιος. Απλούστατα οι προηγούμενοι, τα μεγαλοστελέχη της Ταχαριστεράς, φρόντισαν με την πεντάχρονη κυβερνητική θητεία τους να τα γκρεμίσουν όλα - και έτσι «γυμνός» ο ταχαριστερός βασιλιάς.

Το δεύτερο, ότι δεν υπάρχει στιγμή, ακόμα και κλάσμα δευτερολέπτου που λέει ο λόγος, που να μην κορδώνεται σαν γύφτικο σκεπάρνι για τη συζυγική σχέση του με τον συμπαθέστατο Τάιλερ ΜακΜπεθ. Φανταστείτε τώρα τι θα συνέβαινε σε

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Η Commedia dell’ arte του Κασσελάκη: Κούφια αντιπολίτευση στ’ αποκαΐδια


Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως κάθε καλός ηθοποιός - θιασάρχης, γνωρίζει εκ των προτέρων ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο «θίασος» του και ανεβάζει το κατάλληλο έργο. Και άσε να χτυπιέται κάτω το πυροσβεστικό Σώμα να δίνει απαντήσεις με στοιχεία και δεδομένα, άσε να προσβάλλονται κατάφωρα οι άνθρωποι που δίνουν πραγματικές μάχες στο πεδίο, οι χειριστές των ελικοπτέρων και των αεροσκαφών, οι εξαντλημένοι πυροσβέστες.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει με αξιώσεις την παράσταση του καλού ελληνάρα. Αυτού, που μονίμως αμφισβητεί τα πάντα, γιατί κάποιος πάντα του κρύβει κάτι. Εφόσον το κοινό που τον ακολουθεί στα σόσιαλ μίντια και τον ψηφίζει, λέει ότι δεν υπήρχαν αεροσκάφη στη φωτιά, αυτό είπε ότι «είδε» και ο Στ. Κασσελάκης στο Συντονιστικό. 

Τι αξία έχει η καταγραφή των μέσων και των επιχειρήσεών τους στο σύστημα καταγραφής Engage και τα δεδομένα των πύργων ελέγχων των αεροδρομίων; 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ας σταματήσει να προσπαθεί άλλο προκειμένου να πείσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον αριθμό των μέσων πυρόσβεσης. Του είναι αδιάφορα και τα στοιχεία και η επιχειρησιακή αλήθεια. 

Μια ευκαιρία να ξεκολλήσει από

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η ωμή αλήθεια και ο κυνισμός θα μας σώσει


Η φωτιά που ξεκίνησε από το Βαρνάβα και σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε ακραίες συνθήκες, μετατράπηκε από δασική πυρκαγιά σε αστική είναι η τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βάλει ως στόχο να «τελειώσει» την αυταπάτη της ελληνικής κοινωνίας και τη συνειδητή εξαπάτηση της από τους «Κόπερφιλντ» της πολιτικής.  

Η λεκάνη της Μεσογείου είναι το εργαστήριο στο οποίο εξελίσσεται η κλιματική κατάρρευση καθώς αποτελεί τη μια από τις δυο περιοχές παγκοσμίως που ανταποκρίνεται με τέτοια ταχύτητα στις αρνητικές προβλέψεις (στοιχεία από IPCC, UNEP / MAP).  Θα υποστούμε όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, συμπυκνωμένα τις περισσότερες πιέσεις και συστημικές αποτυχίες.

Η κλιματική κρίση μας έχει lockαρει με αύξηση της θερμοκρασίας κατά 20% παραπάνω από τη γενική μέση παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, περισσότερες μέρες καύσωνα ανά έτος, πιο έντονα και ακραία φυσικά φαινόμενα (θεομηνία της 1000ετίας ο Daniel) ξηρασία, φαινόμενα διάβρωσης στην παράκτια ζώνη και πρόδρομα σημάδια ερημοποίησης με διείσδυση του θαλασσινού νερού στον υδροφόρο ορίζοντα. Οι πυρκαγιές που κάποτε ήταν αδύνατο να ξεσπάσουν στην αλπική ζώνη τώρα είναι mega fires (Δαδιά, Ροδόπη, Πίνδος κλπ). Όπως προειδοποίησε δραματικά ο Δασάρχης Αλεξανδρούπολης «στο τέλος του φετινού καλοκαιριού τα ξύλα θα τρίβονται σαν φρυγανιές».

Πριν από λίγο καιρό κατέφθασαν ειδικοί από τη Ρουμανία στον Έβρο για να δουν τη χλωρίδα που θα «μετακομίσει» στη χώρα τους σε λίγα χρόνια. Στον Έβρο σε ελάχιστα χρόνια θα

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Με αυτή τη φωτιά δεν κάνεις «αντιπολίτευση»! Απλώς, γελοιοποιούνται…


Κι όμως, η οργάνωση για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, φέτος, ήταν ασυγκρίτως καλύτερη. Δύσκολο να γίνει πιστευτό, το καταλαβαίνω. Δυστυχώς, παρά τη βελτίωση, το μεγάλο σαρωτικό για την Αττική γεγονός δεν αποφεύχθηκε. Μάρτυρες γινόμαστε σε μια ακόμη καθηλωτική καταστροφή που θα μειώσει περισσότερο το ήδη λιγοστό πράσινο απόθεμα στα βορειοανατολικά του Λεκανοπεδίου!

Η πολυμέτωπη πυρκαγιά, καθώς ο αέρας λυσσομανά, μέσα στην ξεραΐλα του καλοκαιριού με τα ξερόκλαδα αφημένα στις άκρες των δρόμων και τις φλόγες να «χορεύουν» στο τραχύ ανάγλυφο της Αττικής, δεν σβήνεται εύκολα. Τις συνθήκες μέσα στις οποίες γιγαντώθηκε το μέγα φαινόμενο περιέγραψε παραστατικά ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικευμένος στη διαχείριση φυσικών καταστροφών. 

Όσα ερωτήματα κι αν απευθύνουν οι δύσπιστοι πολίτες, όσες καταγγελίες περί «ανίκανης» κυβέρνησης διατυπώσει η Αντιπολίτευση, αυτή η φωτιά «παίζει» με τις δυνατότητες του Κράτους που φέτος αναπτύχθηκε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Πετούν μέσα στον μαύρο καπνό και στις χαράδρες πάνω από 30 εναέρια μέσα, επιχειρούν πολλές εκατοντάδες πυροσβεστών. Ας μην ακούμε ανοησίες. Με αυτό το γεγονός δεν κάνεις «αντιπολίτευση». Όποιοι το επιχειρούν απλώς συμβάλλουν στην αυτό-γελοιοποίησή τους…

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Oι ΚουΚουέδες τηρούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα

Από τη Μεταπολίτευση και μετά μερικές φορές «έσπαγε» η κομματική σταυροδοσία του ΚΚΕ, όσο παράξενο και αν ακούγεται. Προβεβλημένες προσωπικότητες της Τέχνης, με επίκαιρη τηλεοπτική παρουσία, ξεπερνούσαν σε ψήφους τα στελέχη που υποστήριξε ο κομματικός μηχανισμός και έτσι πήραν τη θέση τους στο κοινοβούλιο. Η ηγεσία του ΚΚΕ, σώφρων τότε, αποδέχθηκε την επιλογή των ψηφοφόρων του κόμματος. 
Όταν άλλαξαν καιροί και ηγεσίες και συνέβαινε ένα παρόμοιο φαινόμενο -πολύ πιο σπάνια- μετά από ένα χρονικό διάστημα ο βουλευτής -γυναίκα ή άνδρας—που έσπαγε την επίσημη γραμμή, πολύ διακριτικά υπέβαλε την παραίτησή του και τη θέση του καταλάμβανε ο επόμενος που ήταν γνωστό στέλεχος του κόμματος. Μια συμφωνημένη κίνηση, για να μην πω και προσυμφωνημένη. Φυσικά, και υπήρχε μια σκοπιμότητα και μια πονηριά, αλλά θεσμικά δεν υπήρξε καμιά παρατυπία. 
Προχθές παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο κ. Όθωνας Ηλιόπουλος που είχε

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Ουκρανική εισβολή στο Κούρσκ: Μαθήματα για την Ελλάδα

Ουδείς διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής προέβλεψε την άνευ προηγουμένου εισβολή της Ουκρανίας σε έδαφος της Ρωσίας, μιας στρατιωτικής υπερδύναμης του πλανήτη που ξεκίνησε έναν πόλεμο πριν δύο χρόνια εναντίον μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Χώρας, παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. 
 
Τίθεται λοιπόν το ερώτημα για τον Ρώσο πρόεδρο αν ο ηγεμόνας (βασιλιάς) είναι γυμνός; Και τούτο διότι μεσούντος ενός πολέμου διάρκειας δύο και πλέον ετών με απόλυτη στρατιωτική υπέροχη σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, η Ρωσία δέχεται εξαπίνης μία εισβολή – απάντηση από την Ουκρανία, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία, εξαιρουμένης βεβαίως της  εισβολής του τρίτου Ράιχ στο ρωσικό έδαφος κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
 
Βεβαίως, η εξέλιξη της εισβολής ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικό έδαφος είναι επί του παρόντος παντελώς απρόβλεπτη, δεδομένης της επικείμενης αντίδρασης της Ρωσίας. Η εκτίμηση, ωστόσο, αυτής της ουκρανικής αντεπίθεσης και μάλιστα επιτυχημένης, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά για την ικανότητα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής, παρά τις

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» έστειλαν τον Κασσελάκη να μετράει το βάθος της πισίνας


 

Η προσωρινή παύση των διακοπών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι σπασμωδικές κινήσεις όπως μια συνέντευξη ποταμός στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο «Έλενα», συμπίπτουν με την προειδοποίηση των «87» - δηλ. της ομάδας Τσίπρα – ότι τυχόν διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη «θα σημάνει άλλες ευρύτερες εξελίξεις.»

Η εσωκομματική αντιπολίτευση υπέδειξε στον κ. Κασσελάκη ότι «μάλλον δεν καταλαβαίνει ότι σε λάθος χώρο βρίσκεται», τον συμβούλεψε να αφήσει ήσυχο τον Σπίρτζη και να ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Υπό το βάρος του εσωτερικού κινδύνου των «87» που θα σχηματοποιηθεί στην πορεία προς το Συνέδριο, θορυβημένος ο κ. Κασσελάκης βγήκε να ζητήσει τα ρέστα απ΄όλα τα… συστήματα που πιστεύει ότι τον φοβούνται «γιατί λέει πράγματα τα οποία σπάνε ταμπού». Σε μια παράσταση αντιπολίτευσης πριν φύγει ξανά καθώς επίκειται το γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη.

Με τη συνέντευξη του, απέδωσε ξανά δημοσίως τις δέουσες τιμές και τα εύσημα στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος ως εχθρός των δικών του εχθρών του παραμένει ο καλύτερος φίλος του.

Έστω κι αν, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, τρέμει ότι

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Ιράν: Πλήρης άγνοια κινδύνου


Διαβάζω στο άρθρο του Κωνσταντίνου Χαροκόπου «Το Ιράν απειλεί τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου» πως ο σύμβουλος του Προέδρου του Ιράν, ο Μοχάμεντ Μαραντί, σε συνέντευξή του στο TRT world απείλησε θεούς και δαίμονες. Και τι δεν είπε! Απείλησε τις ΗΠΑ πως οι στρατιωτικές δυνάμεις τους που σταθμεύουν στο Ιράκ θα «εξαφανιστούν». Επίσης, θα καταστραφούν όλες οι αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στον Περσικό Κόλπο. Και μαζί θα καταστραφούν και οι χώρες που τις φιλοξενούν. Ενώ προειδοποίησε Ισραήλ και ΗΠΑ ούτε να διανοηθούν να κινηθούν κατά του Ιράν. 

Πραγματικά, είναι να απορείς με αυτούς τους ανθρώπους. Ζουν στον κόσμο τους που ορίζεται από τον φανατισμό της θρησκείας τους. Αγνοούν την ισχύ αυτών που απειλούν, μια ισχύς που μπορεί να ισοπεδώσει ολόκληρη την Τεχεράνη. Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο πίσω από αυτές τις κούφιες απειλές και τους τσαμπουκάδες να κρύβεται η επίγνωση της μειονεκτικής τους θέσης. Πιθανόν να γνωρίζουν ή να υποψιάζονται τη δύναμη τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ και να επιχειρούν με λόγια να

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Όλα δήθεν, δήθεν και η πισίνα


 

Μετά τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παυσανία Παπαγεωργίου, που υποστήριξε ότι η πισίνα Κασσελάκη είναι δικαίωμα στο ποδόλουτρο, ήρθε η ακόμη ατυχέστερη τοποθέτησης περί «δήθεν πισίνας», δια στόματος της απείρως εμπειρότερης, εκπροσώπου της Κουμουνδούρου.  

Κανείς δεν υποστήριξε ότι η πισίνα βάθους 1,40 (αν ισχύει) είναι ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά το μέγεθος, δεν αίρει την παρανομία που έχει καταγγελθεί. 

Είτε για ποδόλουτρα, είτε για τη δήθεν ψευδαίσθηση πολυτέλειας, η πισίνα υπάρχει και κατασκευάστηκε εκεί που απαγορεύεται δια ροπάλου. Έτσι τουλάχιστον λέει το Προεδρικό Διάταγμα του 1981, το οποίο σφράγισε με απόφαση του, το ΣτΕ - το 2016 επί κυβέρνησης Τσίπρα - όταν και απέρριψε την ένσταση και τους ισχυρισμούς άλλου ιδιοκτήτη αντίστοιχης «δεξαμενής» στον παραδοσιακό οικισμό των Σπετσών.  

Είναι αρκετά πιθανόν, όταν ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύτηκε και ζήτησε να του φτιάξουν την πισίνα στο εξοχικό στις Σπέτσες, να έπεσε στο γνωστό αετονύχη που του απάντησε «άστο πάνω μου, το 'χω».

Και όντως να διαπίστωσε εκ των υστέρων και μετά τη

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Ντροπή σας !

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Στο ιατρείο Πελασγίας δεν υπάρχει πλέον γιατρός. Έμεινε η νοσηλεύτρια να πασχίζει με φιλότιμο αλλά με περιορισμένες δυνατότητες συνταγογράφησης.

Θα μπορούσα να γράψω  πολλά για τα λάθη του παρελθόντος , Κ.Υ στη Στυλίδα δυο βήματα από την Λαμία και τελευταία το Πολυδύναμο ιατρείο στις Ράχες ,πλήρης απομόνωση της Πελασγίας.

Οι πολίτες της Πελασγίας είναι φιλήσυχοι  δεν θα κλείσουν ούτε τα διόδια ούτε θα βγούνε στα κανάλια ένα είναι σίγουρο ο θυμός που υποβόσκει για την περιφρόνηση και την αδιαφορία που δέχονται θα την δεχθεί κάθε είδος πολιτικής αρχής με περισσότερο τους κυβερνώντες .

        Ξυπνήστε επιτέλους και κάντε κάτι.
 

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα…διασκεδαστικό κόμμα


Η κατάσταση στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς είναι αρκούντως διασκεδαστική χωρίς να είναι και …δροσιστική, μέρες που είναι.

Κατ’ αρχάς υπάρχουν περισσότεροι δημοσιολόγοι από ότι στελέχη των ίδιων των κομμάτων, που παραινούν για ενιαία πολιτική έκφραση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «λαίλαπα», η «δυστοπία», η «ακροδεξιά» του Μητσοτάκη.

Κάτι που όμως  καθίσταται αδύνατο αφού ο Κασσελάκης ακούει για συνεργασία με τη «Νέα Αριστερά» των Χαρίτση, Αχτσιόγλου, η οποία είναι αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, και αρχίζει τα…  ξόρκια. Ο ίδιος αποδέχεται πάντως για συνεργασία το ΠΑΣΟΚ και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την οποία Ζωή όμως δεν αποδέχεται το όλον ΠΑΣΟΚ. 

Αλλά πιο διασκεδαστική είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες συνεδρίασε η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε χθες μετά από αίτημα 70 μελών του κόμματος, τα οποία με επιστολή τους στις 11 Ιουλίου ζήτησαν να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης από το κόμμα. Τον κατηγορούν ότι  «Λειτουργεί με ατομική ατζέντα αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου να επιτύχει το στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη και της νεοδεξιάς».

Ο Σπίρτζης δεν παρεβρέθη στη συνεδρίαση, αντιμετωπίζοντάς τη με σαρκασμό. Στην απάντησή του στην Επιτροπή τόνισε

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Χαλάσανε τα μπάνια του λαού


Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα μείνει στην Ιστορία και για μερικές ατάκες του. Ευφυέστατος και κοσμογυρισμένος, έπιανε τον σφυγμό του κόσμου. Ως γνωστόν οι καλοκαιρινές διακοπές -τα μπάνια του λαού- είναι θεσμός διαχρονικός και ως εκ τούτου οι πολιτικοί οφείλουν να τον σέβονται. Όμως τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Δεν καταλαβαίνουν από τέτοια πράγματα. Είναι αναίσθητα και για αυτό χθες από τις παραλίες και τα σκάφη εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τοποθετημένοι στο Χρηματιστήριο, είδαν την επένδυσή τους να υφίσταται μια σημαντική μείωση. Να υποθέσω ότι αν ζούσε ο αείμνηστος θα απαγόρευε να συμβαίνουν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις μέσα στον Αύγουστο. 

Έχουμε από την άλλη μεριά και τους αγιατολάδες που ορκίζονται εκδίκηση για την εξαέρωση ενός τρομοκράτη εντός της έδρας τους. Πάντα οι ήττες εντός έδρας πονάνε πολύ, ιδίως αν προέρχονται από τον αιώνιο εχθρό. Τώρα τι σόι εκδίκηση θα είναι αυτή που όλοι την περιμένουν, αυτό δε μπορώ να το καταλάβω. Μάλιστα έφτασε στο σημείο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της αλλοδαπής να

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Στ. Κασσελάκης: Βαθιά στο πηγάδι της προσωπικής και πολιτικής αναξιοπιστίας


 

Παλιός πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας –ο οποίος το 2010 πέρασε «ξυστά» από την πρωθυπουργία πριν βάλει ο Θεός το χέρι του και καταλήξουμε στο Λουκά Παπαδήμο– στη δήλωση του Πόθεν Έσχες του είχε καταγράψει ως «δεξαμενή κολύμβησης» την πισίνα στο σπίτι του. 

Πίστευε ότι περιγράφοντάς την έτσι, θα κάλυπτε την ύπαρξή της και δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο όσων απειλούσαν ήδη να κρεμάσουν στο Σύνταγμα όσους έφεραν τα μνημόνια και ….χρεοκόπησαν τη χώρα. 

Φευ. Η αυθαιρεσία και η παρανομία στην πισίνα του μακαρίτη Φ. Πετσάλνικου, αποκαλύφθηκε με ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, εξαιτίας κυρίως της απόπειρας να βαφτιστεί αλλιώς και να κρυφτεί. 

Λάβροι ήταν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ. «Ώπα της! Και πισίνα ο Πετσάλνικος. Αυθαίρετη. Σωστός ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγων της χώρας, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων», έγραφαν στην Αυγή σε ένα από αυτά τα κείμενα που φυτίλιαζαν την οργή.

Οι οπαδοί της Κουμουνδούρου μαζί με τις  λοιπές αντιμνημονιακές δυνάμεις σταύρωναν το μνημονιακό πρόεδρο της Βουλής:

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Η μεγάλη προδοσία


Ο Εφιάλτης. Ο Ιούδας. Ο Βίντκουν Κουίσλινγκ που πούλησε τη Νορβηγία στους ναζί με αντάλλαγμα να γίνει πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας του. Και πολλοί άλλοι

Ανάμεσά τους, ο Δημήτρης ο Ιωαννίδης. Παρέα με τον Νίκο Σαμψών. Αυτός ο ανώτερος αξιωματικός, ο φρουρός της πατρίδας, ο έντιμος και πιστός του συνθήματος «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Αυτοί οι προδότες. Αυτοί οι εφιάλτες, οι τάχα μου ένθερμοι υπερασπιστές του γένους, άνοιξαν τις πόρτες, έμπασαν τους Οθωμανούς και παρέδωσαν τη μισή, σχεδόν, Κύπρο στη θερμή αγκαλιά των σουλτάνων.
Αν και κάπως καθυστερημένα και με αφορμή τον μισό αιώνα από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η οποία επετεύχθη με «αντάλλαγμα» τον διαμελισμό, την κατακρεούργηση της Μεγαλονήσου. Η δική τους, των Κυπρίων, η ανυπολόγιστη τραγωδία, η δική μας απελευθέρωση από την μπότα, τις σφαίρες, τα ξερονήσια και τους βασανισμούς των χουντικών. Κυρίως του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Αν διαβάσετε μαρτυρίες από τους επιζήσαντες εκείνης της εφόδου, του πλιάτσικου, των βιασμών, της αρπαγής και της κτηνωδίας των Τούρκων στην Κύπρο, θα συγκλονιστείτε. Τη στιγμή της απόβασης και της εφόδου των Τούρκων, ο εκλεκτός του Ιωαννίδη, δηλαδή ο Σαμψών με την παρέα του, αντί να πράξουν τα στοιχειώδη προς υπεράσπιση των εδαφών, εκείνοι είχαν στρέψει τα όπλα τους εναντίον των δημοκρατικών και των οπαδών του Μακαρίου. Ο εχθρός τους δεν ήταν οι Τούρκοι, αλλά οι Ελληνες. Ανατριχιαστικό.
Παράλληλα και ταυτόχρονα με εντολή του Ιωαννίδη και άλλων ανώτερων αξιωματικών, τα ελληνικά υποβρύχια εγκατέλειπαν χωρίς την παραμικρή αντίσταση. Το ίδιο και με την Αεροπορία. Αυτοί οι

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Το πολιτικό «δια ταύτα» του φιάσκου των υποκλοπών


Είναι ολοφάνερο πως τα κόμματα και οι πολιτικοί που επένδυσαν στην υπόθεση των υποκλοπών μένουν τώρα χωρίς αφήγημα. Παρότι σε πολιτικό επίπεδο αυτή η ιστορία συνεκτιμήθηκε από τους ψηφοφόρους στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, υπήρχε ένα ενδεχόμενο-- αν από την πορεία των ερευνών προέκυπταν στοιχεία εμπλοκής της ΕΥΠ στη χρήση του predator- τότε ο σχετικός φάκελος να αποκτούσε εκτός από νομικό και πρόσθετο πολιτικό ενδιαφέρον. 

Φαίνεται ότι η επόμενη κίνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί στη δημοσιοποίηση του αποδεικτικού υλικού το οποίο αποτελείται από 300 σελίδες και στο οποίο υπάρχουν όλα όσα αφορούν αυτήν την υπόθεση και οδήγησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη γνωστή της ανακοίνωση. Επίσης, να υποθέσω ότι μέσα στις 300 αυτές σελίδες υπάρχουν και στοιχεία που έχουν απόρρητο χαρακτήρα, καθώς και προσωπικά δεδομένα, διότι δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η υπόθεση αφορά τις δραστηριότητες μιας μυστικής υπηρεσίας.  

Το ερώτημα είναι αν η Βουλή δύναται να

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Εκεί, εκεί στην τρίτη εθνική


 

Η φίλη και σπουδαία παιδίατρος Ολγα Κορδονούρη από Αμαλιάδα Ηλείας

Που προσφάτως ήρθε στα πάτρια εδάφη για διακοπές και για βουτιές. Η Ολγα λοιπόν, η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στο Ανόβερο της Γερμανίας. Επί σειρά ετών, αφού προηγουμένως είχε λάβει εφτά υποτροφίες για σπουδές σε μεγάλα ευρωπαικά πανεπιστήμια

Η Ολγα που μαζί με το επιτελείο της ανακάλυψε έναν μικρό μηχανισμό που ενσταλάζει την απαραίτητη δόση ινσουλίνης όταν ο οργανισμός κάθε παιδιού το έχει ανάγκη. Τόσο σπουδαία είναι

Μου έλεγε λοιπόν: Αν η Ελλάδα διέθετε ένα καλό σύστημα δημόσιας Παιδείας. Χωρίς το βάρος των φροντιστηρίων. Όπως στη Γερμανία. Και αν διέθετε επίσης ένα καλά οργανωμένο σύστημα δημόσιας Υγείας, τότε η κοινωνία δεν θα σπαταλούσε ετησίως δισεκατομμύρια για φροντιστήρια και για ιδιωτική περίθαλψη

Τότε ακόμα και οι χαμηλοί μισθοί θα ψήλωναν. Τότε θα περισσεύαν χρήματα από κάθε οικογενειακό προυπολογισμό. Τόσο απλό και τόσο όνειρο μακρινό και απατηλό

Ακόμα μου έλεγε ότι κάθε ασθενής, με την έξοδό του, πληρώνει για τη νοσηλεία του. Όμως την επομένη και με την

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Φαν κλαμπ


«Τέλος, είπα τέλος»

Με το κοφτό τόνο επηρμένου διαδόχου του Λουδοβίκου ΙΔ' εκ των απολυταρχικών Βουρβόνων ο Στέφανος Κασσελάκης περάτωσε τη πρώτη συνεδρίαση της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου του κόμματος του.
Εκστομίζοντας με βαρύγδουπο ύφος τη λέξη «τέλος» σαν να προεικόνιζε το έσχατο σημείο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που σχεδόν υστερικά το επιβεβαίωσε. Εκφέροντας τη προσταγή ότι «σε όποιον δεν αρέσει, να σηκωθεί να φύγει από το κόμμα».

Μόνο που αυτή η κακοφορμισμένη εσωκομματική παράσταση δεν πουλάει πια. Ποιος έχει κέφι να παρακολουθεί τις επαναλαμβανόμενες αυτάρεσκες πόζες και τις ξιπασμένες παρλάτες του πρωταγωνιστή της;. Ή, τέλος πάντως να ακούει τη καυχησιολογία του αφεντικού του θιάσου.
Ποιος έχει όρεξη να κάνει χάζι σε ένα μισοβυθισμένο σκαρί. Με τα τσακισμένα κατάρτια της εσωτερικής δημοκρατίας και τα κουρελιασμένα πανιά της οργανωτικής συγκρότησης του.

Σε αυτό το προαναγγελθέν ναυάγιο ακόμη και οι πιο υπομονετικοί από το τσούρμο δείχνουν πρόθυμοι να σαλτάρουν από το μπαταρισμένο σκάφος. Πριν πνιγούν σε θολά νερά
Εξάλλου, ποιο συνέδριο τώρα και

Η Πελασγία από ψηλά