Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Φλαμπουράρης Tours - Tickets to Aegina

Το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού με ημερομηνία 18 Απριλίου 2016 είναι σαφές. Μιλάει για την «ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης ύψους 2.550,00€, για την υπηρεσιακή μετακίνηση της προσωπικής ασφάλειας του Υπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου από την Αθήνα στην Αίγινα με αναχώρηση στις 29/04/2016 και επιστροφή στην Αθήνα στις 03/05/2016».
Με άλλα λόγια ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα περάσει το Πάσχα στην Αίγινα (σ.σ.: λογικό). Θα φύγει από την Αθήνα Μεγάλη Παρασκευή και θα γυρίσει την Τρίτη του Πάσχα.Μαζί και η προσωπική του φρουρά (σ.σ.: κι αυτό λογικό, αφού όταν είσαι φρουρά κάποιου πρέπει να είσαι κοντά του). Για τη μετακίνηση της οποίας απαιτείται δαπάνη δυόμισι χιλιάδων ευρώ (σ.σ.: λιγότερο λογικό…).
Με μια απλή επίσκεψη στον
ιστότοπο εταιρίας ιπτάμενων δελφινιών που κάνουν το δρομολόγιο Πειραιάς – Αίγινα προκύπτει ότι το εισιτήριο ενός ενήλικα για Αίγινα με επιστροφή κοστίζει 23.50 ευρώ. Αν διαιρέσουμε τα 2.550 ευρώ με το 23.50 προκύπτει ότι η δαπάνη αντιστοιχεί σε 108 εισιτήρια!
Η δαπάνη για την πετακίνηση του υπουργού Επικρατείας και συντονισμού του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στην παρ. 10
Η δαπάνη για την πετακίνηση του υπουργού Επικρατείας και συντονισμού του κυβερνητικού έργου αναφέρεται στην παρ. 10
Τώρα τρία τινά συμβαίνουν: είτε 108 αστυνομικοί θα ταξιδέψουν με ιπτάμενο δελφίνι στην Αίγινα συνοδεύοντας τον Αλέκο Φλαμπουράρη (σ.σ.: γι’ αυτό δεν υπάρχει διαθεσιμότητα τις συγκεκριμένες μέρες σε κανένα δελφίνι για Αίγινα;), είτε μαζί με τους αστυνομικούς θα ταξιδέψουν και οι οικογένειές τους (σ.σ.: να μην περάσουν το Πάσχα μακριά τους) είτε στη δαπάνη συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του ταξί προς Πειραιά (σ.σ.: και προς οικία Φλαμπουράρη όταν φτάσουν στην Αίγινα), είτε όντως κάθε weekend του πρωθυπουργικού μέντορα κοστίζει 2.550 ευρώ.
Απαραίτητη σημείωση: Στο έγγραφο αναφέρεται σαφώς ότι πρόκειται για «έξοδα μετακίνησης». Προφανώς τα έξοδα διαμονής (σ.σ.: διότι η άλλη περίπτωση να μένουν στρωματσάδα στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη 108 άτομα μάλλον αποκλείεται) και διατροφής (σ.σ.: δεδομένου μάλιστα ότι η Αίγινα διαθέτει εξαιρετικά ουζάδικα) πρέπει να αποτελούν άλλο κονδύλι.
Πάντως, όπως και να ‘χει, όσοι βρέθηκαν στα πρόθυρα της απελπισίας βλέποντας το ύψος των φόρων και των εισφορών που θα πληρώσουν με το νέο φορολογικό, μπορούν να αισθανθούν ανακουφισμένοι: τα χρήματα που θα δώσουν, βοηθούν έναν μεσήλικα υπουργό να νιώσει ασφαλής. Αν δεν είναι αυτό κοινωνικό έργο, τότε ποιο είναι;
protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά