Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αλέξη Τσίπρα, θυμάσαι τι σου έλεγε ο Μανώλης Γλέζος το 2015;

Τίμησε στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας τη μνήμη του Μανώλη Γλέζου.
Έβαλε μάλιστα και την καταπληκτική φωτογραφία όπου ο Γλέζος μέσα στη βροχή στηρίζεται στο μπαστούνι του για να σηκώσει τη γροθιά του και να τιμήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
Μόνο που η φωτογραφία είναι του 2017.
Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κυβέρνηση και εφάρμοζε το τρίτο μνημόνιο με επιμέλεια.
Τότε που ο Γλέζος συμπλήρωνε πάνω από δύο χρόνια που είχε φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί ο Γλέζος για αρκετά χρόνια είχε στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Είχε, άλλωστε εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής.
Όμως, είχε στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας την ανεξαρτησία του πνεύματός του και διεκδικώντας να είναι μια δύναμη ριζοσπαστική και ανατρεπτική.
Όχι ένα συνθηκολογημένο μνημονιακό κόμμα.
Και όλα αυτά ο Γλέζος τα είχε πει
στον Τσίπρα.
 

Έγκαιρα και έξω από τα δόντια.
Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγο μετά εκείνο το Eurogroup όπου ουσιαστικά η κυβέρνηση είχε υποκύψει στον πρώτο εκβιασμό που είχε δεχτεί, ο Γλέζος είχε βγάλει δημόσια επιστολή.
Σε αυτήν ζητούσε συγγνώμη από τον λαό «διότι συνέργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση».
Ποια ψευδαίσθηση;
Ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα τηρούσαν την υπόσχεσή τους και θα καταργούσαν τα Μνημόνια και θα έδιωχναν την Τρόικα.
Ο Γλέζος εκεί κατηγορούσε τον Τσίπρα και την παρέα του ότι συνεχίζουν την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους: «Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.»
Και υπογράμμιζε, με λόγια που ίσως μόνο αυτός είχε δικαίωμα να χρησιμοποιεί: «Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ’ αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

Ύψωσε ανάστημα

Τότε ο Γλέζος ήταν από τους πρώτους που ύψωσαν το ανάστημά τους στο δρόμο που είχε πάει ο Τσίπρας, μαζί με τον Παππά και τους άλλους της ηγετικής ομάδας.
Και είχε λιγότερες αυταπάτες από μερικούς που χρειάστηκε η «κωλοτούμπα» του καλοκαιριού για να καταλάβουν που πήγαινε το πράγμα.
Ο Γλέζος στήριξε την καμπάνια για το ΟΧΙ, αλλά αμέσως μετά δεν δίστασε στιγμή να διαφοροποιηθεί και να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον μνημονιακό κόμμα.
Η ιστορία έδειξε πόσο δίκιο είχε, ήδη από το 2015.
Και τα λόγια του δεν τα μάσησε ούτε αργότερα ο Γλέζος.
Για τη συμφωνία των Πρεσπών είχε τονίσει το ουσιαστικό ότι όλα γίνονταν γιατί το απαιτούσαν οι ΗΠΑ που ήθελαν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Και βέβαια για τον ίδιο τον Τσίπρα τα είπε όλα με μια φράση το 2018: «Η Ελλάδα δεν είναι ο Τσίπρας. Η Ελλάδα είναι κάτι ξεχωριστό, ο Τσίπρας είναι απλώς ο σημερινός πρωθυπουργός της».
Γι’ αυτό λοιπόν λίγο μέτρο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλογιστείτε αυτά που σας είπε τότε, έγκαιρα και πόσο δίκιο είχε.
Τιμήστε τη μνήμη του Γλέζου.
Αλλά μην προσπαθείτε να την καπηλευτείτε κιόλας.
Γιατί ικανό τον έχω να σηκωθεί με τη μαγκούρα και να σας πάρει στο κατόπι. 
 Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος-in.gr

13 σχόλια:

  1. Ο Αλεξης Τσιπρας σεβαστηκε, τιμησε κι επαινεσε τις υπηρεσιες του ηρωα Γλέζου
    στα ορια των δυνατοτητων του, ο οποιος υπηρετησε σαν βουλευτής και ευρωβουλευτής το κομμα του ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλαδος, δινοντας ο,τι καλιτερο μπορουσε να προσφερει!!
    Αδικα προσπαθεις να διασαλεψης/μαυρισεις κονδυλοφορε την ειλικρινη , βαθεια και αμοιβαια συμπαθεια, εμπιστπσθνη και αγαπη που διέτρεφαν οι δυο ανδρες ο ενας για τον άλλον! ! Παρε σταση , μεινε στο υψος σου, αν εχεις, και πες την αληθεια στο λαο μας .Ο Γλέζος υπηρξε ηρωας και κοντα στον Αλεξη βρηκε στοργη, αναγνωριση κι αγαπη! Με τον Αλεξη Εβλεπε να υλοποιητε το ονειρο του αν κι εφυγε με ανεκπληρωτο τον ποθο του να ξαναδει τον Αλεξη και παλι κυβερνητη της Πατριδας του που διακαως επιθυμουσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ...ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΟΗΤΟΣ

      Διαγραφή
  2. Για βελτίωση της παπάρας, μπορείς να χρησιμοποιήσει και φέτα, πατώντας την με το πιρούνι, ώστε να ρουφήξει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι. Καλη ορεξη τσιφτια!
    Ένα ερωτημα> Εισαι Κουλικος_φιλε Βη και πειραχτηκες! Η επιστολη είναι πλαστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε σύντροφε Παπάρα η επιστολή σήμερα δημοσιευτηκε στις μεγαλύτερες εφημεριδες και ιστοσελιδες και εσυ λες πλαστή ποσο αδειο ειναι το κεφαλι σου...κυριε διαχειριστα νομιζω αναρτησεις που προσβαλουν την νοημοσυνη μας πρεπει να αποκλειονται και αν σκεφθεις οτι αυτος ψηφιζει

      Διαγραφή
    2. Κε σύντροφε,τους Κουλικους ο ηρωας Γλέζος δεν τους πηγαινε με τιποτα κι αφοτου υπηρχεδημοσιευματα και φωτογραφιες -ντοκουµέντα από την οποίαν αποδεικνύεται ότι ο αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, μπαμπας του κ. Κουλη είχε βεβαρυμενο παρελθον -κατά την περίοδο της κατοχής- στενές σχέσεις µε τους Γερµανούς των “ES-ES”!!! Διαβασε στο Ιντερνετ, μεταξυ αλλων και το https://www.candiadoc.gr/2019/05/11/apokalypsi-kon-mitsotakis-oi-scheseis-m/#.XoQ2nrTwBjo και σιγα σιγα θα μαθεις αληθειες, φαινεσαι επιδεξιος μαθησεως!

      Διαγραφή
  3. Θλιβερή και κωμική η προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα γεγονός αναμφισβήτητο όπως η συγνώμη του Γλέζου σαν μη γενόμενο.Και σαν να μην έφτανε αυτό προσπαθεί να μας πείσει πως ο Γλέζος βρήκε στοργή κι αγάπη (πάλι καλά που δεν είπε και προδέρμ σαν την παλιά διαφήμηση)κοντά στον Αλέξη.
    Χαμηλά πιο χαμηλά (που άδει κι η τραγουδιάρα του κόμματος του) έχει; Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.ant1news.gr/Politics/article/390454/epistoli-kolafos-gia-ton-tsipra-apo-ton-glezo-
    https://www.iefimerida.gr/news/186034/o-mikis-theodorakis-enantion-syriza-ekmetalleytikan-emena-kai-ton-glezo
    ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΖΑΓΑΡΙ ΑΣΧΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μία σελίδα που με παραπέμπεις επιβεβαιώνει αυτό που κι εγώ αναφέρω στο σχόλιό μου: το αναμφισβήτητο γεγονός της συγνώμης του Γλέζου.Αυτό το γεγονός που αμφισβητεί ο τακτικός επισκέπτης εδώ αυτός που τα βλέπει ανάποδα και που σ΄αυτόν απευθύνομαι.
      Τι δεν καταλαβαίνεις;
      Η άλλη σελίδα που με παραπέμπεις δεν μου ανοίγει και δεν νομίζω να λέει κάτι διαφορετικό. Γ.Κ.

      Διαγραφή
  5. Ο Γλέζος εγινε και θα παραμεινει στην ελληνικη ιστορια το συμβολο Ελευθεριας κι αντιστασης κατά των Ναζι και Ες Ες που σκλαβωσαν και αιματωκυλησαν την πατριδα μας! Φυλακιστηκε 16 χρονια και επεζησε κατοπιν επεμβάσεων του Στρατηγου Ντε Γκωλ , του Παπα Πιου κ.α. προσωπικωτητων! Μας αφισε δε μια βαρεια κληρονομια, που θα πρεπει να μας καθοδηγει στη ζωη μας στον αγωνα για την Ελευθερια και παταξη του φασισμου.
    Στη κατευθυνση αυτη συνεργαστηκαν όλα τα φιλελευθερα μεταπολεμικα πνεύματα στην Ευρωπη και παντου! Ποτε πια φασισμος, απαξιωση και υποτιμηση του ατομου στο βαθμο που γνωρισε η Ευρωπη με τα κρεματορια, τις μαζικες εκτελεσεις , τις καταδωσεις της ΓΚΕΣΤΑΠΟ και των συνεργατων της , τις ομαδικες εκτελεσεις, την πεινα και τις οδυνες΅.

    Η μεταπολεμικη Γεμανια δια νομων και δικαστικων αποφασεων είναι απελεθευρωμενη σημερα από τους Ναζιστες. Η Δημοκρατια λειτουργει , ο κοινοβουλευτισμος της είναι υποδειγματικος σε ολο τον κοσμο.Το φιλελευθερο πνευμα κυριαρχει παντου! ΅Ωστοσο σ~αυτο συνδραμαν τοσο οι πολιτες, οσο και οι πολιτικοι και κυβερνωντες, ωστε σημερα σπανια βρησκεις στη πολιτικη σκηνη της Γερμανιας προωθημενα παιδια, εγγονια, ακομα και συγγενεις παλαιων πολιτικων από Αντεναουερ, Κολ, Βιλη Μπραντ, Σρεντερ η Χέλμουτ Σμιτ!Οικογενεικρατια δεν υπαρχει στη πολιτικη σκηνη της Γερμανιας γι~αυτο και προκοβει.
    Νεο αιμα ρεει παντου , φερνει νεες ιδεες,απελεθευρωμενες απο παλιες σαπιες, προκαταλημενες και στασημες! Η πολιτικη ηγεσια τους δεν εγινε ποτε οικογενειοκρατικη!!! Ενας παραγων βασικος για τη προοδο και εξεληξη μιας ελευθερης , ζωντανης και προοδευτικης κοινωνιας!
    Στην Ελλαδα, ομως θεωρω ότι ακομα υπαρχουν διαχωριστηκες γραμμες που κραταν ακομα τον κοσμο αγγυλωμενο σε παλιες προκαταληψεις και συνηθειες! Η Ελλαδα χωρις ιδιαιτερες παραδοσεις στη πολιτικη, καταντησε να την κυβερναν απο χρονια τα τζακια!

    Οσο ζω, τον Μανωλη Γλεζο θα τον βλεπω 18αρη μπροστα μου , παιζοντας κορωνα γραμματα τη ζωη του, να σκαρφαλωνει τα βραχια της Ακροπολης και να κατεβαζει τη χιτλερικη σβαστικα από κει,στελνοντας το μυνημα του: Λευτερια από κάθε κατακτητή και χαραξη μιας νεας πορειας στη κοινωνια, διωχνοντας τα παλια πνευματα κι αφεσιμο στα χεργια νεων σπουδαγμένων παιδιων μας με γνωσεις και παθος , τη διοικηση της Χωρα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.Ο Γλέζος εγινε και θα παραμεινει στην ελληνικη ιστορια το συμβολο Ελευθεριας κι αντιστασης κατά των Ναζι και Ες Ες που σκλαβωσαν και αιματωκυλησαν την πατριδα μας! Φυλακιστηκε 16 χρονια και επεζησε κατοπιν επεμβάσεων του Στρατηγου Ντε Γκωλ , του Παπα Πιου κ.α. προσωπικωτητων! Μας αφισε δε μια βαρεια κληρονομια, που θα πρεπει να μας καθοδηγει στη ζωη μας στον αγωνα για την Ελευθερια και παταξη του φασισμου.
    Στη κατευθυνση αυτη συνεργαστηκαν όλα τα φιλελευθερα μεταπολεμικα πνεύματα στην Ευρωπη και παντου! Ποτε πια φασισμος, απαξιωση και υποτιμηση του ατομου στο βαθμο που γνωρισε η Ευρωπη με τα κρεματορια, τις μαζικες εκτελεσεις , τις καταδωσεις της ΓΚΕΣΤΑΠΟ και των συνεργατων της , τις ομαδικες εκτελεσεις, την πεινα και τις οδυνες΅.

    Η μεταπολεμικη Γεμανια δια νομων και δικαστικων αποφασεων είναι απελεθευρωμενη σημερα από τους Ναζιστες. Η Δημοκρατια λειτουργει , ο κοινοβουλευτισμος της είναι υποδειγματικος σε ολο τον κοσμο.Το φιλελευθερο πνευμα κυριαρχει παντου! ΅Ωστοσο σ~αυτο συνδραμαν τοσο οι πολιτες, οσο και οι πολιτικοι και κυβερνωντες, ωστε σημερα σπανια να βρησκεις στη πολιτικη σκηνη της Γερμανιας προωθημενα παιδια, εγγονια, ακομα και συγγενεις παλαιων πολιτικων από Αντεναουερ, Κολ, Βιλη Μπραντ, Σρεντερ η Χέλμουτ Σμιτ!Οικογενεικρατια δεν υπαρχει στη πολιτικη σκηνη της Γερμανιας γι~αυτο και προκοβει.
    Νεο αιμα ρεει παντου , φερνει νεες ιδεες,απελεθευρωμενες απο παλιες σαπιες, προκαταλημενες και στασημες! Η πολιτικη ηγεσια τους δεν εγινε ποτε οικογενειοκρατικη!!! Ενας παραγων βασικος για τη προοδο και εξεληξη μιας ελευθερης , ζωντανης και προοδευτικης κοινωνιας!
    Στην Ελλαδα, ομως θεωρω ότι ακομα υπαρχουν διαχωριστηκες γραμμες που κραταν ακομα τον κοσμο αγγυλωμενο σε παλιες προκαταληψεις και συνηθειες! Η Ελλαδα χωρις ιδιαιτερες παραδοσεις στη πολιτικη, καταντησε να την κυβερναν απο χρονια τα τζακια!

    συνεχεια δες νο.2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συνεχεια από 1.
    2.Οσο ζω, τον Μανωλη Γλεζο θα τον βλεπω 18αρη μπροστα μου , παιζοντας κορωνα γραμματα τη ζωη του, να σκαρφαλωνει τα βραχια της Ακροπολης και να κατεβαζει τη χιτλερικη σβαστικα από κει,στελνοντας το μυνημα του: Λευτερια από κάθε κατακτητή και χαραξη μιας νεας πορειας στη κοινωνια, διωχνοντας τα παλια πνευματα κι αφεσιμο στα χεργια νεων σπουδαγμένων παιδιων μας με γνωσεις και παθος τη διοικηση της Χωρα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...κυριε διαχειριστα το ξαναστελνω το σχολιο μου, διοτι εχω την εντυπωση, ότι το αποριπτει επειδή είναι μακροσκελες!!

    1.Ο Γλέζος εγινε και θα παραμεινει στην ελληνικη ιστορια το συμβολο Ελευθεριας κι .αντιστασης κατά των Ναζι και Ες Ες που σκλαβωσαν και αιματωκυλησαν την πατριδα μας! Φυλακιστηκε 16 χρονια και επεζησε κατοπιν επεμβάσεων του Στρατηγου Ντε Γκωλ , του Παπα Πιου κ.α. προσωπικωτητων! Μας αφισε δε μια βαρεια κληρονομια, που θα πρεπει να μας καθοδηγει στη ζωη μας στον αγωνα για την Ελευθερια και παταξη του φασισμου.
    Στη κατευθυνση αυτη συνεργαστηκαν όλα τα φιλελευθερα μεταπολεμικα πνεύματα στην Ευρωπη και παντου! Ποτε πια φασισμος, απαξιωση και υποτιμηση του ατομου στο βαθμο που γνωρισε η Ευρωπη με τα κρεματορια, τις μαζικες εκτελεσεις , τις καταδωσεις της ΓΚΕΣΤΑΠΟ και των συνεργατων της , τις ομαδικες εκτελεσεις, την πεινα και τις οδυνες΅.

    Η μεταπολεμικη Γεμανια δια νομων και δικαστικων αποφασεων είναι απελεθευρωμενη σημερα από τους Ναζιστες. Η Δημοκρατια λειτουργει , ο κοινοβουλευτισμος της είναι υποδειγματικος σε ολο τον κοσμο.Το φιλελευθερο πνευμα κυριαρχει παντου! ΅Ωστοσο σ~αυτο συνδραμαν τοσο οι πολιτες, οσο και οι πολιτικοι και κυβερνωντες, ωστε σημερα σπανια να βρησκεις στη πολιτικη σκηνη της Γερμανιας προωθημενα παιδια, εγγονια, ακομα και συγγενεις παλαιων πολιτικων από Αντεναουερ, Κολ, Βιλη Μπραντ, Σρεντερ η Χέλμουτ Σμιτ!Οικογενεικρατια δεν υπαρχει στη πολιτικη σκηνη της Γερμανιας γι~αυτο και προκοβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2.συνεχεια
    Νεο αιμα ρεει παντου , φερνει νεες ιδεες,απελεθευρωμενες απο παλιες σαπιες, προκαταλημενες και στασημες! Η πολιτικη ηγεσια τους δεν εγινε ποτε οικογενειοκρατικη!!! Ενας παραγων βασικος για τη προοδο και εξεληξη μιας ελευθερης , ζωντανης και προοδευτικης κοινωνιας!
    Στην Ελλαδα, ομως θεωρω ότι ακομα υπαρχουν διαχωριστηκες γραμμες που κραταν ακομα τον κοσμο αγγυλωμενο σε παλιες προκαταληψεις και συνηθειες! Η Ελλαδα χωρις ιδιαιτερες παραδοσεις στη πολιτικη, καταντησε να την κυβερναν απο χρονια τα τζακια!

    Οσο ζω, τον Μανωλη Γλεζο θα τον βλεπω 18αρη μπροστα μου , παιζοντας κορωνα γραμματα τη ζωη του, να σκαρφαλωνει τα βραχια της Ακροπολης και να κατεβαζει τη χιτλερικη σβαστικα από κει,στελνοντας το μυνημα του: Λευτερια από κάθε κατακτητή και χαραξη μιας νεας πορειας στη κοινωνια, διωχνοντας τα παλια πνευματα κι αφεσιμο στα χεργια νεων σπουδαγμένων παιδιων μας με γνωσεις και παθος τη διοικηση της Χωρα μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά