Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Σάλος με τα μικροπολιτικά παιχνίδια του Καρανίκα, ενώ ο κοροναϊός «θερίζει»

Ολόκληρος ο κόσμος να έχει εγκλωβιστεί σε μια κρίση άνευ προηγουμένου, η οποία έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας και έχει θέσει ολόκληρο τον πλανήτη σε συναγερμό, μιας και το αύριο είναι αβέβαιο.
Φυσικά από αυτή την κρίση δεν έχει γλιτώσει ούτε η Ελλάδα, η οποία μετρά 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 19 νεκρούς από τον κοροναϊό και είναι αναγκασμένη, δρώντας πολλές φορές γρηγορότερα από άλλες μεγάλες χώρες του πλανήτη, να παίρνει μέτρα -ενίοτε πολύ αυστηρά- για τον περιορισμό της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, αυτό δηλαδή που οι επιστήμονες αποκαλούν «άμβλυνση της καμπύλης».
Ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι όλοι ικανοί, ή δεν θέλουν, να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επιλέγοντας να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω σε μια
πανδημία, μη τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση που κατέχουν ή κατείχαν στο παρελθόν.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό του Νίκου Καρανίκα, συμβούλου του πρώην συμβούλου, Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Καρανίκας, με σειρά αναρτήσεων στο twitter έχει προκαλέσει σάλο, αφού δίχως αιδώ συνδέει τα capital control που επέφερε το καταστροφικό πρώτο 6μηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τις τράπεζες.
Οι εν λόγω αναρτήσεις του κ. Καρανίκα εκτός από προκλητικές, είναι και ανεύθυνες, αφού ενδέχεται να προκαλέσουν τον πανικό σε μια περίοδο που η κατάσταση με την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ήδη δύσκολη και χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα και ένας πρώην σύμβουλος πρωθυπουργού θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό.

Δείτε κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις του κ. Καρανίκα:

2 σχόλια:

  1. Σταμάτησε τις εκπομπές η Μενεγάκη και φαίνεται το παιδί εχει πάθει στέρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν παίρνεις για σύμβουλο το γραφικό αυτό ον (επιεικής είμαι) αναρωτιέμαι τι είσαι συ;
    Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά