Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η ανθρωπότητα, ανοχύρωτη πόλη

Όλοι ζούσαμε σε μια εποχή φαινομενικής ευδαιμονίας.
Η ανθρωπότητα, πραγματοποιούσε μεγάλα βήματα προόδου, που την επιτάχυνε η παγκοσμιοποίηση.
Πέρασαν εβδομήντα χρόνια χωρίς παγκόσμιο πόλεμο. Ιστορικά ήταν μια μεγάλη κατάκτησή της.
Οι άνθρωποι άρχισαν να υπερβάλλουν για τις κατακτήσεις τους και αισθάνονταν απρόσβληπτοι.
Σαν να είχαν επιλύσει ακόμη και το πρόβλημα της επιβίωσής τους.
Το αιώνιο πρόβλημα όλων των γενεών της.
Πλην όμως η παγκόσμια ισορροπία είναι η ισορροπία του ακροβάτη πάνω σε τεντωμένο σχοινί, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί και να πέσει στο κενό.
Την απόλυτη ανατροπή την έφερε ένας αόρατος εχθρός της.
Ο κορωνοϊός.
Απρόσβλητος αρχικά, διεισδυτικός, ύπουλος, μεταλλασσόμενος, επιθετικός και φονικός.
Η εξάπλωση του ιού, δημιούργησε πανικό σε όλη την ανθρωπότητα.
Τα συστήματα υγείας όλων των κρατών όσο
οργανωμένα και αν ήταν, δεν μπορούσαν να δεχθούν, τον αριθμό των διαπιστωμένων κρουσμάτων ασθενών, που είχαν προσβληθεί από τον φονικό ιό ούτε να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Οι άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι, είτε νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία υποδοχής των ασθενών από κορωνοϊό είτε στα σπίτια τους.
Ένα εφιαλτικό, δυστοπικό τοπίο με ανθρώπους πανικοβλημένους να φοβούνται για την ζωή τους, κάλυψε όλη την ανθρωπότητα με ένα απειλητικό σύννεφο πάνω της και μια διαρκή απειλή κρεμόταν στην ατμόσφαιρα, για τις ζωές των ανθρώπων.
Το επιστημονικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσε μια ανυπέρβλητη, ηρωϊκή μάχη αναχαίτισης του ιού, στα χαρακώματα κατά του αόρατου εχθρού και πέτυχε μεγάλες νίκες, κρατώντας τους περισσότερους ασθενείς στη ζωή.
Η μάχη τους ήταν για όλη την ανθρωπότητα μια νίκη για την παγκόσμια κοινότητα.
Αλλά ο εχθρός αποδείχθηκε δυσκολοκατάβλητος και η απειλή του παραμένει το ίδιο εξακολουθητικά αδυσώπητη και φοβική.
Η ανθρωπότητα όμως έζησε μια ζοφερή πραγματικότητα, που την βρήκε απροετοίμαστη.
Οικονομίες κατέρρευσαν, άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι, ο μαύρος χρυσός, το πετρέλαιο, έπεσε σε αξία ιστορικά στα αζήτητα, γιατί με την απαγόρευση των πτήσεων των αεροπλάνων και της κίνησης των αυτοκινήτων, η ζήτησή του ήταν μηδενική, όπως και η αξία του.
Μια απρόβλεπτη εξέλιξη, που η αποτίμηση των οικονομικών δεδομένων, κυρίαρχων στην καθημερινότητά μας, τα έθεσε εκποδών σε δεύτερη μοίρα.
Οι κυβερνήσεις πανικόβλητες όπως και οι άνθρωποι προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής.
Η ανθρωπότητα ήταν στο έλεος του θυμού του ιού και της επέκτασής του, ο οποίος μεταδιδόταν δυσεξήγητα με τέτοια ταχύτητα και σε τέτοιο αριθμό θυμάτων, που σε ελάχιστο χρόνο, κατέλαβε κάθε γωνιά του κόσμου, σκορπώντας το θάνατο.
Τα εργαστήρια όλου του κόσμου νυχθημερόν, προσπαθούσαν να βρουν ένα αντίδοτο καταπολέμησης του ιού, που φαινόταν ανίκητος.
Ένα αντίσωμα που θα μπορούσε να ανασχέσει την επιθετικότητά του ή να τον καταπολεμήσει αποτελεσματικά.
Ήταν τόση δύσκολη η αντιμετώπισή του, που η απειλή γινόταν κάθε μέρα εντονότερη.
Οι άνθρωποι απαγορεύτηκε να έχουν επαφές μεταξύ τους, γιατί μπορεί να μετέδιδαν τον ιό.
Υποχρεωτικός, καταναγκαστικός αποκλεισμός κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας και επαφής, αφού όλοι εν δυνάμει μπορούσαν να είναι φορείς του.
Οι άνθρωποι φορούσαν μάσκες προστασίας και γάντια, προς αποτροπή της μετάδοσης του ιού.
Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, με ιστορίες βιολογικού πολέμου, που θα δεν μπορούσε να συνθέσει ούτε και η πιο ευφάνταστη μυθοπλασία, έγινε εφιαλτική πραγματικότητα.
Σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο της πραγματικότητας, που δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, η ανθρωπότητα αποδείχθηκε ανέτοιμη, απροετοίμαστη και ανοχύρωτη πόλη.
Υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του ανθρώπου και δεν μπόρεσε η ίδια να τον προστατεύσει, μετρώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τους ανθρώπους της, που έγιναν θύματα ενός φονικού ιού και της ασυγχώρητης αβελτηρίας της, να προστατεύσει τον ίδιο τον εαυτό της.
antinews.gr

4 σχόλια:

  1. ......(Σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο της πραγματικότητας, που δεν μπορεί ν’ αντιγραφεί, η ανθρωπότητα αποδείχθηκε ανέτοιμη, απροετοίμαστη και ανοχύρωτη πόλη).....όχι, ομως και οριστικα παραδωμενη και τελειως ανικανη να μη μπορει να αντιδρασει και να μη προετοιμαζεται για αντεπιθεση!! Ο ανθρωπος τελικα θα νικησει , τον ιο οπως και καποτε θα πετυχει και τη μακροζωια!!!!
    Στα βαθη των ωκεανων ανθιζει η ατελειωτη πολυποικιλοτητα της ζωης. Στον πατο των ωκεανων, που ως τα σημερα εχουν κατεβει λιγωτεροι ανθρωποι απ~ οσοι στο φεγγαρι, κρυβονται πολλα μυστικα της αιωνειας ζωης που περιμενουν να φωτιστουν!!
    Σε αυτα τα βαθη ζουν οργανισμοι απο μερικα δευτερολεπτα κι ως χιλιαδες χρονια.
    Σε βαθη μεγαλυτερα απο 10 000 μετρα της Ανταρκτικης ζουν το μαυρο κοραλι 2300-4250 χρονια, ο Ανταρκτικος γιγαντοσπογγος 10 000-15 000 χρονια , η δε αθανατη μεδουσα ζει ατελειωτα*!!!!!! Καλα κουράγια!

    *Πηγη : Süddeutche Zeitung 25-26-1-2020 kai 7-8 Martiou 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι ένα και μοναδικό και αυτό είναι ο άνθρωπος. Η γη και η βιοποικιλότητα θα επιβιώσει και χωρίς την ανθρώπινη παρουσία, άλλωστε στα 4,5 δια. ετη ζωής της γης ο άνθρωπος σαν ζων οργανισμός δεν ξεπερνάει τα 100.000 χρόνια. Η απληστία και η ηλιθιότητα του ανθρώπου θα τον οδηγήσουν στον αφανισμό του γιατί μέχρι σήμερα δεν πιστεύαμε ότι η ανατροπή της ισορροπίας της φύσης θα μας τιμωρήσει. Ίσως τώρα α καταλάβουμε τι θα συμβεί με την καταστροφή του όζοντος που μας προστατεύει από την υπερθέρμανση και υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ίσως τώρα καταλάβουμε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη καταστρέφει το φυτικο πλακτο των ωκεανών που είναι η κύρια πηγή οξυγόνου της γης. Ίσως τώρα καταλάβουμε ότι η καταστροφή του
    τροπικου δάσους του Αμαζονίου είναι η αιτία να εκπέμπει 20% περισσότερο CO2 αντί να μας τροφοδοτεί με οξυγόνο λόγω της ανελέητης αποψίλωσης. Όταν αυτά συμβούν και θα είναι σύντομα αν δεν αλλάξουμε μυαλό, η αλλαγή θα είναι βίαιη και μη αναστρέψιμη. Τώρα τουλάχιστον μπορούμε με κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσουμε το ιό, τη καταστροφή του κλίματος δεν μπορείς να την επαναφέρει σε μήνες γιατί απλώς να σκεφτούμε ότι η γη χρειάστηκε πάνω από 65 εκατομμύρια χρόνια για να ισορροπήσει μετά τις επιπτώσεις από τη πρόσκρουση του μετεωρίτη στο κόλπο του Μεξικού που εξαφάνισε το 80% της ζωής της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα πεσσιμιστικο σεναριο βεβαια από τη σκοπια πολλων οικολογων που τρομαζει και παραβλεπει τον ανθρωπο γιαυτο ασε να σου υπενθυμισω τον Σοφοκλη στην Αντιγονη που μεσω του χορου δινει μια απαντηση στο φοβικο σεναριο σου!
      --Πολλά τα φοβερά, αλλά τίποτα πιο φοβερό από τον άνθρωπο δεν υπάρχει...», προχωρεί με τη διαπίστωση: «εξουσιάζει με τεχνάσματα τα αγροδίαιτα ορεσίβια ζώα και δαμάζει με περιτράχηλο ζυγό το άλογο με την πλούσια χαίτη και τον ορεσίβιο ακαταπόνητο ταύρο» και τελειώνει με τα λόγια... «δεν είναι άοπλος σε κανένα από όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον· μόνο του Άδη την αποφυγή δεν θα κατορθώσει· έχει επινοήσει όμως τρόπους αποφυγής αθεράπευτων νόσων».!!!!Χ

      Διαγραφή
  3. Tο επιστημονικό σου επίπεδο είναι πολύ χαμηλό για να σου απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά