Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβέρνησαν σαν σε φτηνό κοσμοπολίτικο θρίλερ

Δεν κυβέρνησαν απλώς για 4,5 χρόνια. Έγραψαν το σενάριο ενός κοσμοπολίτικου θρίλερ που λες και αναδύθηκε από τις φτηνές σελίδες ενός Χάρολντ Ρόμπινς. Παγκόσμιας εμβέλειας μπουρζουαζία καταγόμενη από φτωχές μεσανατολικές πατρίδες, σε μυστικές συναντήσεις, επιστρατευόταν να χρηματοδοτήσει το σχέδιο νεαρών αριστερών που ήθελαν να ελέγξουν την ενημέρωσης της ευρωπαϊκής χώρας τους.

Ντόπιοι εργολάβοι που ήλπιζαν στα ελέη των νεαρών, δέχτηκαν το καθαρό τους όνομα να γίνει βιτρίνα χωρίς περιεχόμενο, και πίσω στην αποθήκη οι νεαροί αριστεροί να στήσουν τον μηχανισμό κατασκευής της προπαγάνδας. Και κάπου κοντά στο Κολωνάκι μια γάτα Ιμαλαίων να τρίβει βαριεστημένη τα μουστάκια της.

Αποκαλυπτικό και σοκαριστικό το 34σελιδο υπόμνημα του Χρήστου Κολογρίτσα προς τις δικαστικές αρχές. Προσκόμισε αποδείξεις ότι η συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου CCC για έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική, και σκοπό είχε να

χρηματοδοτήσει την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει δικό της κανάλι.

Πολύ τηλεγραφικά: Ο υπουργός, κατά τον Καλογρίτσα, του ζήτησε να τους δανείσει το καθαρό πρόσωπό του, να φαίνεται δηλαδή αυτός στον διαγωνισμό. Οι άλλοι είχαν επιλέξει ήδη τα στελέχη που θα υλοποιούσαν το εγχείρημα του καναλιού, συγκροτώντας και τις ομάδες εργασίας που ήδη εργάζονταν εντατικά!

Μέσα από αλλαγές προσανατολισμών, oπως κάποια στιγμή αποφασίστηκε η CCC των Παλαιστινίων να συμμετάσχει διαγωνισμό για να δημιουργήσει στην Ελλάδα «ένα μικρό Al Jazeera, όπως λέει ο Καλογρίτσας ότι του είπε εκ των ιδιοκτητών της κατασκευαστικής, Σάμερ Χούρι κατά την συνάντηση στο γιοτ του. Μετά ωστόσο ο Άραβας επιχειρηματίας αναίρεσε και αποσύρθηκε. Η εταιρία απάντησε ότι ποτέ δεν είχε τέτοια πρόθεση και ζητεί να της επιστραφούν τα 3 εκατομμύρια που είχε δώσει ως προκαταβολή για το εικονικό έργο στα Εμιράτα.

Η υπαναχώρηση αυτή διαμόρφωσε και το νέο σκηνικό που έχει περιγράψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ότι μεσολάβησε ο Νίκος Παππάς να συναντηθεί με τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος του ζήτησε «με τη μορφή δανεισμού», το ποσό της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, τάξης των 26 και πλέον εκατομμυρίων ( Ο Μαρινάκης είχε προκαλέσει τον κ. Παππά αλλά και τον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα να βγουν και να το διαψεύσουν»!

Λεφτά δεν πήρε ούτε από τον Μαρινάκη. Τα 3 εκατομμύρια της CCC, ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως κατόπιν υποδείξεως του Νίκου Παππά τα διέθεσε για την έκδοση της εφημερίδας Documento του Κ. Βαξεβάνη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Καλογρίτσας ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση, αναφέρει ότι στις συνομιλίες παρεισέφρεαν οι κωδικοί «White House» και « White Porsha» - το τελευταίο ιδιωματισμός που στα αραβικά σημαίνει κάτι σαν… «άμωμη ύπαρξη» ή «το αμόλυντο ον». Και επειδή καθένας ξέρει τι είναι το White House και ποιος κατοικεί εκεί, μαθαίνοντας την αραβική σημασία του White Porsha, λες το ελληνικότατο «έλα Χριστέ και Παναγιά».

Η ιστορία CCC και Καλογρίτσα ήταν το δεύτερο - γνωστό - επεισόδιο της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει την ενημέρωση. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη, μυστικά, νύχτα, σε διαμέρισμα στην περιοχή Κολωνακίου. Μοναδικός «μάρτυρας» μια γάτα Ιμαλαίων.

Μαζί του παζάρευε πολιτική στήριξη με στελέχωση διευθυντικών θέσεων του ομίλου Λαμπράκη από πρόσωπα που θα του υπεδείκνυε ο Τσίπρας. Ως αντάλλαγμα ο επερχόμενος τότε Πρωθυπουργός πρόσφερε να χαριστούν τα δάνεια του εκδοτικού οργανισμού, αλλά και να παραχωρηθεί στον εκδότη η άδεια του Μέγκα – γιατί η διαπλοκή είναι κακή όταν είναι των άλλων.

Το Μαξίμου είχε απαντήσει πως αντιθέτως, ο Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη εκείνη την εποχή, φοβούμενα μήπως ο Ψυχάρης έχει μαγνητοφωνήσει την συνομιλία, υπενθύμιζαν σε «άτυπη ενημέρωση» ότι η ενδεχόμενη δημοσιοποίηση καταγεγραμμένου υλικού από μυστική συνάντηση «αποτελεί κακούργημα».

Τι φοβούνταν; Μήπως δεν έγιναν όπως τα λένε αυτοί στην κρυφή, νυχτερινή συνάντηση σε ξένο διαμέρισμα, ενός αριστερού αρχηγού με κάποιον που το κόμμα του επί χρόνια κατήγγειλε ως σήμα κατατεθέν της διαπλοκής;

Οφείλονται τα ανωτέρω στην ιδεολογική εμμονή ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Ένας από αυτούς είναι και τα ΜΜΕ. Αυτά βέβαια είναι ξεπερασμένα στην εποχή της δορυφορικής και του ιντερνέτ, αλλά τα παιδιά ζούσαν ακόμη τις τριτοδιεθνιστικές ονειρώξεις τους. Αυτά πλήρωσαν και θα πληρώσουν και στο μέλλον.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

12 σχόλια:

  1. αριστεροι κατσαπλιαδες πυ ηθελαν να λαφυραγωγησουν το κρατος οι ανοητοι νομιζαν οτι θα κυβερνουσαν για χρονια τωρα πρεπει να πληρωσουν για τις πραξεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκεφτείτε πως αυτά έγιναν την πρώτη φορά.Φανταστείτε αν ποτέ υπάρξει δεύτερη τι θα γίνει. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ εισαι και μεταξυ αλλων και ανιστόρητος. Παρε να διαβασεις την συγχρονη ιστορια μας τη γραμμενη αντκειμενικα κι οχι από τον Μητσοτακη και τη παρεα!

      Διαγραφή
  3. Δεξιοί κατσιαπλιάδες που λεηλατούν την χώρα, απο σύστασης του Ελληνικού κράτους, και επειδή τους πήραν την κουτάλα με τα ζουμιά αμόλησαν τα σκυλιά, των δημοσιοκάφρων, οπως και του λόγου σου, να αμφισβητησουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, φοβούμενη μη και ξεσκεπάσουν τις πομπές τους, προσβάλοντας την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού. ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΣΕΥΒΕΒΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σου λεβεντιά !! Πεστα στα βολεμένα χαιβανια ωσπου να καταλαβουν την πραγματικοτητα και σε ποιον κοσμο ζουν,αρμεγοντας τα ταμεια εδς κι εκει!!

      Διαγραφή
  4. Έχουν πλάκα αυτοί οι Συριζαιοι, μόλις αποκαλυπτει κάποιος τη δυσοσμία των έργων τους, αντιδρούν λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις γίνονται όταν η Κυβέρνηση είναι σε δύσκολη θέση, δηλαδή αληθείς είναι οι καταγγελίες αλλά τα λέτε σε λάθος χρόνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να πεις δεν βαριέσαι που η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό και τις αμοιβές των μετακλητών, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί ότι θα τους μειωσει;Μπορείς να καταπιείς τις αθρόες προσλήψεις φίλων, συγγενών, κουμπάρων και λοιπών παρατρεχάμενων, παρά το γεγονός ότι η Δεξιά είχε υποσχεθεί ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης;Μπορείς να συγχωρήσεις τις απευθείας αναθέσεις δουλειών πολλών εκατομμυρίων σε φίλους επιχειρηματίες, παρά το γεγονός ότι η διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ήταν μία από τις πομπώδεις διακηρύξεις της Ν.Δ.;
      Μπορείς να αγνοήσεις ότι άλλαξε νόμους για να διώξει τους ανεπιθύμητους, να βολέψει τους δικούς της ανθρώπους σε καίριες θέσεις και να προστατεύσει τους τραπεζίτες, παρά το γεγονός ότι μιλούσε για σεβασμό στο κράτος δικαίου;
      Μπορείς να κλείσεις τα μάτια στην εκκωφαντική αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της; Η ύφεση χτύπησε την πόρτα μας πριν ξεκινήσει η πανδημία. Οι προβλέψεις των αρμοδίων για την έκταση του προβλήματος διαψεύστηκαν παταγωδώς. Αλλάζουν τα νούμερα κάθε βδομάδα. Αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για να ενισχύσουν τους εργαζομένους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες (τα ζόμπι, κατά την έκφραση των ειδικών που σχεδιάζουν το αύριο της οικονομίας), περιορίζονται στις αναστολές πληρωμών και μας απειλούν ότι αν λάβουν τώρα γενναιόδωρα μέτρα, αύριο θα μας φορτώσουν φόρους για να ισορροπήσουν τα πράγματα. Οπότε τα κεφάλια μέσα και βγάλτε τον σκασμό.Μπορείς να αδιαφορήσεις για την εγκληματική αμέλεια στο θέμα της πανδημίας; Δεν προσέλαβαν γιατρούς και νοσηλευτές, αρνούνται να επιτάξουν ιδιωτικές ΜΕΘ (κομμουνιστική λέξη η επίταξη), δεν αυξάνουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν αραιώνουν τις τάξεις στα σχολεία, γελοιοποιήθηκαν με τις μάσκες, μας έχουν ζαλίσει με την ατομική ευθύνη, αλλά ούτε κιχ για την κρατική-κυβερνητική ευθύνη, υπουργός διαψεύδει υπουργό, υφυπουργοί αδειάζουν υπουργούς και στη συνέχεια αυτοδιασύρονται, δεξιοί δήμαρχοι ζητούν παραιτήσεις υπουργών, επιστημονικοί σύλλογοι με δεξιές διοικήσεις πυροβολούν την κυβέρνηση, έσκασαν μύτη και οι κοψοχέρηδες. Η εικόνα δεν είναι καλή. ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΔΕΙΟΣ ΕΙΝ Ο ΤΕΝΕΚΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΥ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητηρια, εχεις απολυτο δικαιο!

      Διαγραφή
  5. Δηλαδή ισχυρίζεσαι ότι αφού η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει " αποτύχει " δικαιολουνται οι αθλιότητες του Σύριζα. Θα σχολιάσω μόνο δύο ανυπόστατα επιχειρήματα που προβάλεις.
    Ισχυρίζεσαι ότι δεν προσέλαβε υγειονομικό προσωπικό για την μείωση των κρουσμάτων της πανδημίας. Τα κρούσματα δεν τα προκαλούν οι "ελλειπεις" υγειονομικές υποδομές κατά τα λεγόμενα σου βεβαίως, αλλά οι η απροσεξία μας και η έλλειψη φαρμάκου και εμβολίου.
    Η πανδημία είναι παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ντροπή να προσπαθείτε να το εκμεταλλευτείτε κομματικά. Χώρες οικονομικά ισχυρές και πολύ ποιο προηγμένες τεχνολογικά από την Ελλάδα έχουν πολύ χειρότερα αποτέλεσμα από τη διαχείριση της πανδημίας.
    Το δεύτερο και εξίσου γελειο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κριτική για την εξέλιξη της οικονομίας. Ομιλείται για ύφεση όταν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη έχουν ίδια και χειρότερα αποτέλεσματα. Ένα παράδειγμα οι ΗΠΑ όπου η ενέργεια εκτινάχθηκε από τις 250.000 άνεργους πριν τη πανδημία στα 30.000.000.
    Και για να μη κουράσω, επί ΣΥΡΙΖΑ και άνευ πανδημίας μας ξεσκισατε στους φόρους ενώ εν μέσω τις πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης ο Μητσοτάκης μείωσε τον ΕΝΦΙΑ 20%, επιστρέφει αναδρομικά στους συνταξιούχους από τις παράνομες κρατήσεις του μεγάλου σας υπουργού Κατρογκαλου, κράτησε εκτός χώρες τις ορδές των παράνομων μεταναστών που αν είχαν έρθει στο χώρα σήμερα λόγω Κορωνοιου δεν θα επαρκούσαν όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές της χώρας, μη ξεχνάμε ότι το 50% των κρουσμάτων στα νοσοκομεία είναι παράνομοι μετανάστες, και τα λάθη δεν είναι πολιτικό έγκλημα αλλά είναι όταν δεν μαθαίνεις από αυτά και το χειρότερο όταν συ συνειδητά τα αποκρύπτεις από το λαό, όπως στο ΜΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιστρεφει ο κ. Κουλη λεπτα από τα ευρωπαικα ταμεια, προβλεπόμενα για διαθρωτικες αλλαγες και επενδυσεις!!Ουστ ωρε!

      Διαγραφή
    2. Τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ελληνικός λαός τον έκρινε και των έστειλε στα ''τρία σκατά'', τωρα κυβερνάει η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης με την παρέα του, αυτοί κρίνονται. Τα υπόλοιπα ειναι λόγια για να αλλάζεις κουβέντα. Τουτο μονο θα πω. ΟΣΟ ΠΙΟ ΨηΛΑ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΜΑΙΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ. Και η γύμνια του Μητσοτακη ειναι ορατή απο παντού. Ο κερατάς τα μαθαίνει παντα τελευταίος.

      Διαγραφή
    3. οι τυφλοποντικες σαν και σενα είναι τυφλοι μεν, εχουν νονιο ομως, εσενα σου λειπει κι αυτό!Πως μπορει ο νιονιος, ο κ. Κουλης, λοιπον να μοιραζει από τα ελληνικα ταμεια λεπτα σε μια αντιπαραγωγικη χωρα με 310 δις χρεος και μηδεμικη παραγωγικωτητα? Μια χωρα ξερη κι ακαρπη που περιμενει την ευρωπαικη βοηθεια για να επιζησει? Τι σκευωριες διαπρατει με τα ευρωπαικα λεπτα, τα οποια δινονται για συγκεκριμενους στοχους ο κ. Κουλης?
      Ο κ. Αλεξης Τσιπρας , ο συνετος και αμεμπτος,ειχε ομως αφισει στα ταμεια, παραδίδοντας τη κυβερνηση στον κ. Κουλη 380 μιο Ευρω ! Αν είναι λοιπον από τα οικονομημένα λεπτα αυτά που μοιραζει ο Κουλη για λογους προπαγάνδας και για να στηρηξει τη καρεκλα του που τριζει, γινου ανδρας και γραψτο, ετσι λειτουργει η δημοκρατια !!Θελουμε ανδρες στιβαρούς στο τιμονι του κρατους μας και όχι αδυναμους, αριστοκρατες δηθεν, αλα Κουλη που διασπειρουν ψευτιες και λαγους με πετραχειλια!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά