Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Πονοκέφαλος» για τις Πρέσπες

Η είδηση «ξερή» , χωρίς σχόλια, είναι ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει άμεσα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών – απορρέουν ως υποχρέωση και προς εφαρμογή της Συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Η δεύτερη είδηση, επί του συγκεκριμένου, είναι πως η σχετική συζήτηση μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Η τρίτη είδηση, «ξερή» και αυτή, επί του παρόντος, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να βρει εισηγητή για να υποστηρίξει ενώπιον της Βουλής τα τρία κείμενα, και εμμέσως τη Συμφωνία των Πρεσπών! Να εξηγήσω έτι περαιτέρω: η συνεχής μετάθεση της συζήτησης δεν οφείλεται στην αδυναμία του προεδρείου της Βουλής να προσδιορίσει κάποια ημερομηνία λόγω ας πούμε βεβαρημένου προγράμματος, αλλά διότι όσοι βουλευτές εκ της ΚΟ βολιδοσκοπήθηκαν να υποδυθούν τον ρόλο του εισηγητή και του ειδικού αγορητή, αρνήθηκαν άλλοι ευσχήμως και άλλοι de profundis. Τι να εισηγηθούν άλλωστε οι «μακεδονομάχοι»;

Το θέμα δεν είναι απλό, αντιθέτως. Δεδομένου δε ότι εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες στην υπόθεση (λέγε Αντώνη Σαμαρά), μπορώ μετά βεβαιότητος σχεδόν να εκτιμήσω ότι αποτελεί ήδη έναν από τους παράπλευρους (πλην κορωνοϊού και ελληνοτουρκικών) πονοκεφάλους του προέδρου Κυριάκου. Διότι άντε και πες σου λέω εγώ ότι

βρέθηκαν εισηγητής και ειδικοί αγορητές να υποστηρίξουν τα μνημόνια κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Αν όμως λίγο πριν από την ψηφοφορία σηκωθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και απευθυνόμενος στην πλειοψηφία πει «με συγχωρείτε κύριοι, με όλο τον σεβασμό που έχω στο πρόσωπό σας, διότι εγώ δεν σας θεωρώ πολιτικούς απατεώνες όπως ο άλλος, δεν κάνουμε μια ονομαστική ψηφοφορία, να μετρηθούμε κιόλας;», τι θα γίνει;

Θα διακινδυνεύσει μια ονομαστική ψηφοφορία θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας ο πρόεδρος Κυριάκος; Εχω σπίρτα και παίζω σε μια αποθήκη τίγκα στο μπαρούτι, το λένε αυτό…

(Και δεν συζητώ καν την τροπή που θα λάβει η συζήτηση: με τον Τσίπρα να ζητάει 158 συγγνώμες για τα όσα έλεγαν κατά τις Συμφωνίας ο Κυριάκος και οι της ΝουΔου, το καλοκαίρι του 2018)

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Τούτων δοθέντων, συν τον κορωνοϊό και συν τα μπαστούνια με τα ελληνοτουρκικά, επιθυμώ να ελαφρύνω κάπως την ατμόσφαιρα, αφιερώνοντας στον πρόεδρο Κυριάκο, ρεφρέν άσματος του εστέτ κυρίου Σάκη Ρουβά υπό τον τίτλο «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Πρόκειται για άσμα της κατηγορίας ποπ, σε στίχους της κυρίας Νατ. Γερμανού και μουσική του κυρίου Νίκου Καρβέλα. Γνωρίζω ότι δεν εμπεριέχεται στα ακούσματά του περί την ελληνική μουσική, αλλά το βρήκα, τόσο μα τόσο επίκαιρο:

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Τώρα που έδαφος χάνουμε

Τώρα που ερωτευτήκαμε

Τώρα για πες μου τι κάνουμε

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Τώρα τον έλεγχο χάνουμε

Τώρα που παρασυρθήκαμε

Τώρα για πες μου τι κάνουμε».

Αφιερωμένο, φυσικά, εξαιρετικά…

Βαφτίσια

Ουδείς επιμένει (ή μπορεί να επιμένει) στη στατικότητα. Στην αποτελμάτωση. Στην εμμονικότητα. Ουδείς μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Από τον πρόγονό μας Ηράκλειτο που είχε δηλώσει ευθαρσώς «πάντα ρει και ουδέν μένει» και έσπαγε τα νεύρα του Πλάτωνα, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει πώς μπορεί να λογίζεται φιλόσοφος ένας τύπος ο οποίος συνεχώς αλλάζει θέσεις, ως τους σύγχρονούς μας, στην πολιτική (ένας εξ αυτού του λόγου, ότι δηλαδή δεν μπορείς να τον βρεις πολιτικά πουθενά, έχει λάβει το προσωνύμιο «υδράργυρος» – δεν αναφέρω το όνομά του), αυτό που παρακολουθούμε είναι συνεχείς αλλαγές. Παράδειγμα ο Βασιλάκης ο Κόκκαλης, εκ Λαρίσης ορμώμενος, δεξιός καραδεξιός, ο οποίος τώρα έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολιτική μας τον κατέλιπε ο Καμμένος (τι γίνεται αυτή η ψυχή; Ετσι θα τη βγάλει, πρόεδρε Κυριάκο; Στο απυρόβλητο;). Αυτός τον είχε βουλευτή στους καμμένους ΑΝΕΛ, μετά τον έκανε ένα φεγγάρι υφυπουργό Γεωργίας (για να αποδειχθεί ότι αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία – τη διοίκησε μέχρι και ο… Κόκκαλης), ύστερα εις ανταπόδοσιν την έσκασε αυτός στον Καμμένο και πήγε με τον Τσίπρα, και τώρα ιδού που έγινε και… τασάρχης – ήτοι επικεφαλής κεντροδεξιάς τάσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο χάρηκε ο Τσίπρας που στο κόμμα πια δεν θα νιώθει μόνος του ο «προοδευτικός» Γιαννάκης Ραγκούσης, αλλά θα ‘χει παρέα και τον Κόκκαλη αλλά και άλλους «προοδευτικούς δημοκράτες» σαν τον Κόκκαλη, που έκανε δήλωση, μέρος της οποίας αντιγράφω εδώ:

«Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαι την κίνηση δεκάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν «παρών» στη διεύρυνση του κόμματος. (…) Χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας να οργανώσετε τη διαδικασία για τη μαζική εγγραφή πολιτών του προοδευτικού κέντρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Ρε τον μπαγάσα τον πρόεδρο, βάφτισε ήδη… «προοδευτικό κέντρο» τον Κόκκαλη. Ακριβώς όπως οι καλόγεροι στον Μεσαίωνα βάφτιζαν το κρέας, ψάρι…

Ο τασάρχης και η έγκυος

Στη Λάρισαα πάντως δεν συγκινήθηκαν πολύ με την πρωτοβουλία του Κόκκαλη να υποδυθεί τον… «τασάρχη» στον νέο ΣΥΡΙΖΑ, πλάι στον Ραγκούση, τον Μπίστη, τον Τζουμάκα και τα άλλα «παιδιά» της 3ης ηλικίας του ΠΑΣΟΚ, που τώρα στα γεράματα είδαν το φως το αληθινό και έσπευσαν να πυκνώσουν τις τάξεις του κόμματος της χαράς. Αλλωστε τα νέα του βουλευτή τους, τα άκουγαν συχνά τον τελευταίο καιρό – ο τύπος απέλυσε έγκυο συνεργάτιδα του γραφείου του, κατά παράβαση όλης της νομολογίας αλλά και της ηθικής τάξης που διέπει τη λειτουργία του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Η κοπέλα τον πήγε στη Δικαιοσύνη, ο παλίκαρος έχασε απανωτά δύο δίκες – γέλαγαν από κοινού όλη η Λάρισα, ο Τύρναβος, τα Φάρσαλα και η Ελασσόνα με το πάθημά του – και τώρα υποχρεούται να την επαναπροσλάβει. Το τμήμα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χαιρετίσει, κατόπιν όλων αυτών, τη συγκρότηση της κεντροδεξιάς τάσης στον ΣΥΡΙΖΑ; Συντρόφισσες, έγκυο απέλυσε…

Συγκεντρώσεις

Νέα μεγάλη επιτυχία της κυβερνήσεως, την οποία δεν μπορεί παρά να αξιολογήσω ως τεράστια, διότι τέσσερις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε διάστημα μόλις τριών ωρών, είχαμε να δούμε από την εποχή των Μνημονίων – τότε που τα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμύθιαζε τον κόσμο ότι θα τα σκίζει ένα ένα στο γόνατο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: στις 10.00 είχαν συγκέντρωση στα βασανισμένα και κακομεταχειρισμένα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών οι μαθητές για να διαμαρτυρηθούν για τις μάσκες. Στις 11.30 στον ίδιο χώρο οι εκπαιδευτικοί για τον ίδιο λόγο, αλλά και για προσλήψεις, αίθουσες διδασκαλίας – τα κλασικά. Λίγο μετά, κατά τις 12.00 στον παράλληλο της Πανεπιστημίου δρόμο, στη Σταδίου, όπου και το υπουργείο Εργασίας (πότε θα μεταφερθεί αυτό πρόεδρε Κυριάκο;), καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί κ.λπ. που πλήττονται βαριά από την πανδημία. Και μία ώρα αργότερα, στο υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, γιατροί και νοσηλευτές για τον κορωνοϊό.

Γιούπιιιι!

(Εκείνο το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις, πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί; Με ρωτάνε κάτι φίλοι μου και δεν ξέρω τι να απαντήσω…)

 Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

16 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ''ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΗΠΙΑΤΕ''ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕς ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΚΟΜΗ...ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Τάσος Παππάς efsyn.



    Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός πολιτικού όπου πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Καλείται να διαλέξει ανάμεσα στη συνείδησή του και στη γραμμή του κόμματός του. Συνείδηση και κομματική γραμμή δεν πάνε πάντα αντάμα. Ενίοτε η συνύπαρξή τους είναι μαχητική. Σε περιπτώσεις σύγκρουσης οι διέξοδοι δεν είναι πολλές.

    Είτε κλείνεις τα μάτια, βουλώνεις τα αυτιά, φασκιώνεις τη συνείδησή σου και καταπίνεις αμάσητη την πρόκληση για να κρατήσεις το πόστο σου, να μην απειληθεί η ενότητα της παράταξης και ευνοηθεί ο πολιτικός αντίπαλος ο οποίος καραδοκεί να εκμεταλλευτεί την περίσταση, είτε υποστηρίζεις τις αρχές σου, εκφράζεις ανοιχτά τη διαφωνία σου με τις επιλογές της ηγεσίας που δεν συνάδουν με όλα όσα και αυτή και εσύ έχετε υποστηρίξει δημοσίως στο πρόσφατο παρελθόν, διατρέχοντας όμως τον κίνδυνο να εξοριστείς από την κομματική επικράτεια, είτε την κάνεις από το προσκήνιο με ελαφρά πηδηματάκια απέχοντας από την ψηφοφορία επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις, ελπίζοντας ότι και τη συνείδησή σου θα κρατήσεις ανέπαφη και το κόμμα σου δεν θα πλήξεις και το ακροατήριό σου θα ικανοποιήσεις.

    Το δίλημμα λοιπόν είναι σοβαρό: Συνεπής έως το τέλος ή οπορτουνιστής πλήρους απασχόλησης; Η συνέπεια έχει κόστος και για σένα και για το κόμμα σου, ο οπορτουνισμός ωφελεί εσένα, διευκολύνει το κόμμα, αλλά βλάπτει σοβαρά την πολιτική, αφού στέλνει το μήνυμα στους πολίτες ότι για τους πολιτικούς όλα επιτρέπονται. Σε μια τέτοια κατάσταση θα βρεθούν ορισμένοι υπουργοί και αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όταν θα κληθούν να πάρουν μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία που θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κύρωση των συμφωνιών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Δηλαδή από τη συμφωνία που χαρακτήριζαν κατάπτυστη, επονείδιστη πράξη και οι πιο φανατικοί εξ αυτών μιλούσαν για προδοσία και υπόσχονταν παραδειγματική τιμωρία των δραστών (Τσίπρας, Κοτζιάς) όταν η Νέα Δημοκρατία θα ερχόταν στα πράγματα.

    Το κόμμα τους κέρδισε τις εκλογές παίζοντας και το χαρτί του Μακεδονικού, ο αρχηγός τους έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις απειλές που είχε εκτοξεύσει, συναντήθηκε τρεις φορές με τον πρωθυπουργό της ακατονόμαστης χώρας, τον υποδέχθηκε στην Αθήνα και έφαγε μαζί του, δεν μπλόκαρε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, έδωσε και δίνει μάχες για να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση και εξέφρασε τη δυσφορία του για την καθυστέρηση που κάνει ο Μακρόν, ο πιο στενός σύμμαχός του στη διένεξη με την Τουρκία.

    Πρόβλημα έχουν σχεδόν όλοι οι υπουργοί και οι βουλευτές της Ν.Δ., ωστόσο το μεγαλύτερο θα το αντιμετωπίσουν εκείνοι που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, που διακρίθηκαν στο άθλημα του υπερπατριωτισμού, που κάλυψαν διά της σιωπής τους τις αθλιότητες ακροδεξιών ομάδων εναντίον υποστηρικτών της συμφωνίας. Δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τους υπουργούς Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη, Θ. Καράογλου και για αρκετούς βουλευτές που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα. Τι θα κάνουν άραγε; Αν πουν «ναι» θα ξεφτιλιστούν.

    Αν πουν «όχι» είναι πιθανόν να υποστούν κυρώσεις από την ηγεσία του κόμματος. Αν προτιμήσουν την αποχή (κοπάνα δηλαδή) πρέπει να απολογηθούν στους ψηφοφόρους τους στους οποίους είχαν καλλιεργήσει προσδοκίες για ακύρωση στην πράξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Υπάρχει μια λύση που και τις αρχές τους υπηρετεί και στο κόμμα τους δεν θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη: Παραίτηση και παράδοση της βουλευτικής έδρας.
    Ανάγωγα

    Ο υφιστάμενος (υφυπουργός) αδειάζει έναν προϊστάμενό του (αναπληρωτής υπουργός) προφανώς κατ’ εντολήν του αρχηγού του. Ο αναπληρωτής υπουργός παίρνει το μήνυμα, ζητάει συγγνώμη και λέει ότι δεν θα το ξανακάνει. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό ότι τον έχουν τσαλακώσει. Η ζωή συνεχίζεται σαν μην τρέχει τίποτα. Η νέα κανονικότητα: «Με φτύνουν κι εγώ νομίζω ότι ψιχαλίζει»! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κυριάκου Κυριάκο, που εισασταν εσείς και ο κύριος Παππάς που επικαλεισθε όταν οι βουλευτές των ΣυριζΑνελ δεν έσκισαν κανενα από τα μνημόνια (ήταν σκληρο το χαρτι φαινεται) όπως είχαν υποσχεθεί για να ξεγελάσουν τους πολίτες και να αρπάξουν την ψήφο τους; Που εισασταν όταν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το κάνανε ΝΑΙ; Που εισασταν όταν ψήφιζαν με ευχαρίστηση (αυτή που τους έδινε η βουλευτική τους αποζημίωση και τα εξτραδακια καθώς ήξεραν ότι δε θα ξαναδούν βουλευτικά έδρανα) ότι ζητούσαν ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ (ελεύθερη απόδοση της ΤΡΟΙΚΑ). Μάλλον εσείς λείπετε σε ταξιδι, ο δε κύριος Παππάς είχε χαλασμένη τη γραφομηχανή του. Μη ζητάτε τα ρέστα από κάποιον που του φορτώσετε αναπόφευκτες υποχρεώσεις. Ναι φταίτε και εσείς γιατί μάλλον ψηφίσατε τον Τρισμέγιστο Αλέξη, όπως θα τον αποκαλούσε άλλος γνωστός σχολιαστής του blog.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 2:23:00 μ.μ. EEST
      Ουστ!!

      Διαγραφή
    3. ΟΥΣΤ ..ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ...ΑΡΙΣΤΕΡΟ

      Διαγραφή
    4. ΑνώνυμοςΣάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 2:23:00 μ.μ. EEST
      Ναι φταίτε και εσείς γιατί μάλλον ψηφίσατε τον Τρισμέγιστο Αλέξη, όπως θα τον αποκαλούσε άλλος γνωστός σχολιαστής του blog.
      μονο πετυχιμενοι και λογικοί καταλαβαινουν τον Τρισμέγιστο και Θεοσταλτο Αλέξη, η μαζα ξερει μονο να ωρυεται και να βριζει κι εκει ανηκεις και συ, δεν κρυβεται το χουι σου!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε Αγνωστε κύριε. Είμουν παρών στην μεταπολίτευση, μαζί με ολη την Ελληνική κοινωνία, να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα δημοκρατική μεσα στην ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.Μπροστά στην ΑΛΛΑΓΗ του '81, πιστός στον εκσυχρονισμό της πατρίδας και ένταξης στη στη ζώνη του ΕΥΡΩ. Ποτέ δεν μου πέρασε απ το νου οτι ο αγώνας ήταν πουλημένος και η τράπουλα σημαδεμένη, απ τους νυν ΚΙΝΑΛητες και Ν.Δουλιδες, σε συνεργασία με την ΤΡΟΙΚΑ σας. Ζητάμε τα ρεστα απο αυτούς που κυβέρνησαν και άφησαν ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ στην κυριολεξία, που ηταν βουλευτές και υπουργοί, μη εξαιρουμένου του σημερινού πρωθυπουργού, και ολόκληρης της οικογένειας του. Και εαν φταίμε οσοι πιστέψαμε και διώξαμε το ΚΙΝΑΛ και την Ν.Δ., πες μας για την ευθύνη την δική σου και των ομοίων για την επαναφορά τους. Αλλα ξερω...τα δικα σας, πενηντα χρονια ειναι σύκα και ζουλιούνται, του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε καρύδια και ακούγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΑΦΗΣΕΣ ΦΙΛΕ ΚΥΡΙΑΚΟ (ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ) ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ(ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟΝ ΟΡΟ) ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΝ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ (ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
      ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

      Διαγραφή
    2. Αν όπως λες είσαι φίλος μου και με ξέρεις καλά. 1)θα έγραφες επώνυμα.2)Θα ειχες το τηλέφωνο μου. 3)Θα γνώριζες οτι αντέχω το διάλογο, 4)οτι δεν δέχομαι υποδείξεις. Οι φίλοι και σύντροφοι μου, οσοι εχουν ακομα μου έχουν απομείνει εχουν το θάρρος της γνώμης ΚΑΙ ΤΗ ΛΈΝΕ ΦΩΝΑΧΤΑ

      Διαγραφή
    3. Κύριε Κυριάκου Κυριάκο, αντιπαρέρχομαι το Ούστ και έρχομαι να σου θυμίσω ότι, στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ την Ελλάδα έβαλε ο αείμνηστος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου για να εκλεγεί το '81 έταζε στους αριστερούς το έξω από την ΕΟΚ έξω από το ΝΑΤΟ γιατί όπως έλεγαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Τίποτα βέβαια από τα δύο δεν έκανε (ευτυχώς). Δύο πράγματα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν με 'σένα, ή δεν γνώρισες τη μεταπολίτευση, γιατί μάλλον ήσουν μικρός τότε σε ηλικία (το πιθανότερο) ή δεν καταλάβαινες τι ψήφιζες και τότε και τώρα. Αν συμβαίνει το δεύτερο είναι πού αργά για να ζητήσεις τα ρέστα καθώς "μετά από την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται". Αυτό το ήξερε ο Αλέξης και απλά το εφάρμοσε.

      Υ.Γ. Καλόν βέβαια είναι όσο σκληρή κριτική και να ασκήσει κάποιος, όταν είναι σε ευπρεπή μέτρα να μην του απαντάμε απρεπώς. Μην αντιγράφετε λοιπόν αντισχόλια τύπου Ουστ!!

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΑΥΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΡΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΙΣΧΥΟΥΝ..ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΒΑΛΟΥΝ(ΒΛΕΠΕ ΤΖΑΚΡΗ) ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ..ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΧΤΣΕΔΕΣ

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 9:38:00 μ.μ. EEST
      Αφισε τον Κ. Κυριακου ησυχο, είναι αστερι! Ενας ηρεμος, μορφωμένος και καθαρος αυτοδημιουργητος πατριώτης! Απεχθανεται και αντιπαθει γλυφτες και κομματόσκυλα σαν και σενα, που μονο με πολιτικα μεσα και πλατες της ευρυτερης δεξιας παρεας μπορουν να προκοψουν και να βρουν κοινωνικη αναγνωριση!! Τέτοιοι της ομοταξιαας σου διαβρωσατε την ελληνικη κοινωνια!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε Κυριακή 12:39 με ξέρεις προσωπικά για να μου προσάπτει τα επίθετα γλυφτης και κομματοσκυλο; ΟΧΙ. Και πάψε να χρησιμοποιείς τον όρο πατριώτης, είναι βαριά εννοια. Στο έχω ξαναγράψει ΚΑΤΕΒΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. ΞΕΚΑΒΑΛΙΚΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ. Α, και μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις. Δε θα σου ανταπαντησω ότι βρισιά και να χρησιμοποιήσεις γιατί σέβομαι την ηλικία σου.

      Διαγραφή
    7. Πως σε λενε ωρε κουμπαρε ,με το συμπαθειο αλλα δεν συγκρατησα το ονομα σου!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά