Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Έτσι στραγγάλισαν MEGA, Βήμα και Νέα


Αλυσίδα εκβιασμών σε επιχειρηματίες και εκδοτικούς παράγοντες

H κατάθεση Καλογρίτσα αλλά και οι συνεχείς αποκαλύψεις αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο κινούσαν τα νήματα οι τότε ένοικοι του Μαξίμου στο σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης.

Είχε προηγηθεί μία σειρά από εκβιασμούς και συναλλαγές με κορυφαίους επιχειρηματικούς και εκδοτικούς παράγοντες.

Στην προσπάθειά τους να ελέγξουν απόλυτα το τηλεοπτικό τοπίο, οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στραγγάλισαν οικονομικά το MEGA, τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, η πορεία του οποίου συνδεόταν με την Κεντροαριστερά.

Έφτασαν σε σημείο να απειλήσουν τους

μετόχους του καναλιού ότι αν επιχειρήσουν να αυξήσουν το κεφάλαιο τότε το σύστημα θα στραγγάλιζε τις παράπλευρες επιχειρήσεις τους.

Αναγκαστικά το MEGA διέκοψε τη λειτουργία του, απαλλάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από μία επικίνδυνη, όπως τη χαρακτήριζε, φωνή.

Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με τον μεγαλύτερο δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας, «Το Βήμα» και «Τα Νέα».

Όταν ο Σταύρος Ψυχάρης αρνήθηκε να παραδώσει τις ιστορικές εφημερίδες στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας διευθυντές για να γίνουν προπαγανδιστικά όργανα της τότε κυβέρνησης, οι αρμόδιοι υπουργοί εκβίασαν τους τραπεζίτες, κόβοντας τις πιστωτικές γραμμές.

Αναγκαστικά οι δύο ιστορικές εφημερίδες οδηγήθηκαν σε χρεοκοπία και ο Σταύρος Ψυχάρης πέρασε σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας.

 /www.lykavitos.gr/

8 σχόλια:

  1. Παραμύθια της Χαλιμάς. Ας πάμε και εμεις να πάρουμε δάνειο απ τις τράπεζες με εγγύηση.... το όνομα μας. Να σας πω τι θα μας δώσουν!!! Φάγατε, φάγατε...και το φαγοπότι συνεχίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανως ζεις σε αλλη χωρα ή ο σανος που σε μπουκωνουν δεν τελειωσε

      Διαγραφή
    2. Είναι προφανές πως είσαι απ αυτούς που ακόμα τρώνε, σίγουρα είσαι μανάρι τους, όταν έρθει η ώρα της σφαγής σου θα συνεχίσεις να τους υμνείς, γιατι...τέτοιο ζώο είσαι

      Διαγραφή
    3. κλασικη φρασεολογια αριστερου κατσαπλια
      Κ.Γ

      Διαγραφή
    4. Ανωνυμε:7.01:00 μ.μ. T ζωον εισαι και συ βεβαια και ο καθε ανθρωπος , η διαφορα μεταξυ μας ειναι ποιος εχει τη καλυτερη λογικη κι εγω πιστευω οτι ο ΑνώνυμοςΤετάρτη, 26 Μαΐου 2021 - 4:38:00 μ.μ. EEST υπερεχει κατα πολυ απο σενα στη λογικη!
      Εσυ φαινεσαι ναχεις τρεια κακα απανωτα γιατι δεν ακους τι γινεται γυρω σου με τον αναμφιβολως αυτοδημιουργητο κ. Κουλη , το γιοκα πρωην πρωθυπουργου της Χωρας μας, δεν νογας και πολυ και συναμα δεν βλεπεις και το χαλι μας!! Αρα εδω ταιριαζει το "Tυφλὸς τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ "οπως εκφραζαν το τριπλο αυτο κακο οι αρχαιοι ημων προγονοι !!

      Διαγραφή
    5. κ. Κουλη ειναι καιρος τωρα που εσενα την γνωμη σου δεν την υπολογιζουμε μονο γελωτες

      Διαγραφή
  2. Ο γραφικός 9:04:00 χτύπησε πάλι. Χρειάζεται και ο τρελός του χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε να κάνουμε με ανίκανους, αμοραλιστές ή τυχοδιώκτες. Το βέβαιο είναι ότι η μοίρα (και η ψήφος του ελληνικού λαού…) έφερε στον δρόμο μας μια παρέα ανθρώπων αποφασισμένων να κάνουν τα πάντα για να υπηρετήσουν τη μανία της εξουσίας τους.

    Δεν εξηγείται διαφορετικά η αρρωστημένη εμμονή που είχαν (και ακόμη έχουν…) με τα μέσα ενημέρωσης. Ούτε πιστεύω ότι υπάρχει άλλη πολιτική παράταξη σε ολόκληρη τη δημοκρατική Ευρώπη που να ασχολείται με τόσο ζήλο και τόσο πάθος ποιο κανάλι θα ανοίξει, ποια εφημερίδα θα κλείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά