Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Να χαρώ εγώ Βορειομακεδόνες…


Long story short που λένε και στο χωριό μου, στα Σκόπια «θύμωσαν» γιατί στην Σύνοδο Κορυφής, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τους αποκάλεσε «Βορειομακεδόνες» και όχι «Μακεδόνες»!

Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται στο εγχώριο κοινό και συγκεκριμένα στους θιασώτες της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας, χάρις στο άνευ προηγουμένου κείμενο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Μακεδόνες» και όχι Βορειομακεδόνες. Ναι, γι’ αυτό πανηγύριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό έκανε προληπτικές συλλήψεις η Γεροβασίλη, γι αυτό έριξαν χημικά σε παιδιά και παππούδες, για να πετύχουν την παγκόσμια πρωτοτυπία, αλλιώς να λέγεται η χώρα και αλλιώς ο λαός της.
Και επειδή δεν θέλω κάποιοι -γνωστοί και μη εξαιρετέοι- να βρουν να πουν το οτιδήποτε, αντιγράφουμε από το ίδιο το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Μέρος 1, κεφάλαιο 3β: «Η ιθαγένεια του Δεύτερου Μέρους θα είναι Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, και θα εγγράφεται έτσι σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα».

Θέλουμε κι άλλο; Πάμε στη γλώσσα, στην αμέσως επόμενη παράγραφο 3γ: «Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας».

Τα παραπάνω αποτελούν το βασικό κληροδότημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες γενιές. Τις επόμενες γενιές που θα πρέπει να αποκαλούν τους γείτονες «Μακεδόνες» αλλά θα πρέπει να τους εξηγούμε ότι είναι ναι μεν «Μακεδόνες», αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κληρονομιά της Μακεδονίας και ζουν στη Βόρεια Μακεδονία χωρίς να λέγονται Βορειομακεδόνες γιατί μεταξύ άλλων μιλούν και «μακεδονικά».

Όση πικρία κι αν ενέχουν τα παραπάνω, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει πλέον, όχι τουλάχιστον χωρίς να γίνουμε περίγελως της διεθνούς κοινότητας. Κι αν οι ζηλωτές της συμφωνίας κωφεύουν στις φωνές πως σε λίγα χρόνια θα βρεθούν καλοθελητές να ψάχνουν «μακεδονική μειονότητα» στην χώρα μας αφού… υπάρχουν «Μακεδόνες» που μιλούν «μακεδονικά», η ιστορία έχει γράψει και δεν μπορεί να ξεγράψει.

Ο κ. Τσίπρας δίπλα στον Ζόραν Ζάεφ επέλεξε να μην πει ούτε μία φορά τη λέξη Μακεδονία και μάλιστα να… μπερδέψει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με αυτό της Μίκρας, ενώ είπε ψέματα στη Βουλή λέγοντας πως οι γείτονες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονική» αλλά μόνο «βορειομακεδονική».

Κι αν θέλει μάλιστα να πάρει ένα τηλέφωνο τον Μακρόν να τον ρωτήσει γιατί ξεσάλωσαν στα Σκόπια κατά του Γάλλου προέδρου. Ίσως να του στείλει και ένα αντίγραφο της Συμφωνίας των Πρεσπών…

 Γιωρ. Μιχαηλίδης-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

2 σχόλια:

  1. εγινε η δουλεια κατοπιν απαιτησης των Γερμανων και μετα εξαφανιστηκαν ο Γκοτζιάς ο Αλεξης ο Καμμενος καποτε η ιστορια θα ειναι αμειλικτη με δαυτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να την κάνεις την Ιστορία φίλε μου. Αυτοί οι αχρείοι έδωσαν γλώσσα και υπόσταση σε ένα συνονθύλευμα Αλβανών, Σκοπιανών και Βουλγάρων και τους χαρισαν τη δόξα της Μακεδονίας.
    Ούτε οι Έλληνες υποστήριξαν ότι μιλούν " Μακεδονικά " γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα. Οι Μακεδόνες ήταν Ελληνες και μιλούσαν Ελληνικά.
    Ακόμη και οι Βούλγαροι αμφισβητούν τέτοια εθνότητα γιατί ένα μέρος των σκοπιανών είναι Βούλγαροι . Οι Σκοπιανοί ειναι Σλάβοι και Αλβανοι και ομιλούν Σλαβικά ή Αλβανικά.
    Μόνο οι Έλληνες προδότες τους ανακήρυξαν Μακεδόνες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και εδαφική ακαιρεοτητα της χώρας.
    Στο μέλλον αυτοί οι κύριοι θα εγείρουν διεκδικήσεις για την Ελληνική Μακεδονία σαν αναγνωρισμένη οντότητα "Μακεδονων" και μάλιστα με την σφραγίδα της Ελλάδας!
    Σας λέει τίποτα η γαλάζια πατρίδα του Ερντογαν? Ας το έχουν αυτό υπόψη οι μελλοντικοί ψηφοροι του Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά