Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Προεξοφλήθηκαν, προεξοφλήθηκαν


Θέλω να είμαι ειλικρινής. Κι εγώ αν ήμουν Τσίπρας, τα ίδια θα έκανα. Αφού ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν άφησαν μια ΕΥΠ να παρακολουθεί κατά βούληση όποιον γούσταρε και στη συνέχεια να διαμοιράζει τα στοιχεία των παρακολουθήσεων στους αντιπάλους της κυβέρνησης, καλά τα παθαίνουν. Ελπίζω τώρα να έμαθαν. Αν ο Τσίπρας δεν κάνει σώου πάνω σ’ αυτή την ευκαιρία, πότε θα το κάνει; Και να μην τα βάζουν με τον Ράμμο. Ας πρόσεχαν και στη δική του περίπτωση.

Εγώ έχω διαμορφώσει άποψη για τα τεκταινόμενα, την οποία είπα ευθαρσώς και από τηλεοράσεως. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τα ρέστα του στις υποκλοπές και η ΝΔ απαντά με την υπόθεση Καλογρίτσα και τη σύλληψη του κουκουλοφόρου Σαράφη, καμιά από τις δύο πολύκροτες υποθέσεις δεν θα έχει ορατό πολιτικό αποτέλεσμα. Ή μάλλον για να το πω καθαρότερα, δεν θα έχουν εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

Ας φωνάζει ο Αλέξης κι ας κουνάει φακέλους έξω από την ΑΔΑΕΕ. Ας ουρλιάζει η ΝΔ ζητώντας εξηγήσεις για τις σακούλες με το χρήμα που

έφυγαν από τον επιχειρηματία προς την Κουμουνδούρου. Στα μάτια και στη συνείδηση του εκλογικού κοινού, αμφότερες οι υποθέσεις έχουν προεξοφληθεί που λέμε και στο χρηματιστήριο. Τσάμπα καυγάς γίνεται, οι εκλογές δεν θα επηρεαστούν απ’ αυτά.

Η πόλωση κορυφής που επικεντρώνεται πάνω σ’ αυτές τις δυο υποθέσεις σίγουρα θα παροξύνει τα συναισθήματα όσων ανήκουν στον σκληρό πυρήνα και των δύο κομμάτων, αλλά τους υπόλοιπους τους επηρεάζουν από ελάχιστα έως καθόλου. Για να εξηγούμαστε, εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ σοβαρές και τις δύο ιστορίες, ξέρω όμως ότι δεν σκέφτονται όλοι με τον δικό μου τρόπο.

Το κόστος της ιστορίας των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis, ο Τσίπρας το πλήρωσε στις εκλογές του 2019. Έμειναν και τα κατάλοιπα τους στο μυαλό του κόσμου. Το κόστος από τις υποκλοπές το πλήρωσε ήδη ο Μητσοτάκης και όποιο αρνητικό πολιτικό αποτέλεσμα έφερε αυτή η άσχημη υπόθεση είναι ήδη ενσωματωμένο στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Κάτι περαιτέρω δεν πρόκειται να προστεθεί, όσο και να μαλλιοτραβηχτούν με τη διαρκή ανακύκλωση αυτών των υποθέσεων.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε το θεωρούμε σωστό είτε λάθος, η εκλογική μάχη θα κριθεί ερήμην αυτών των δύο ζητημάτων. Η τσέπη και η κυβερνησιμότητα θα κρίνουν ποιος θα μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τελεία και παύλα. 

 Δημ. Καμπουράκης-liberal.gr

16 σχόλια:

  1. Το είπε ο Κλίντον και έγινε αξίωμα. It's the economy stupid. Ο Τσίπρας έχασε τις εκλογές κυρίως γιατί ξέσκισε με φόρους τη μεσαία τάξη, έκοψε τις συντάξεις, και γέμισε την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες. Οι παρακολουθήσεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνουν στο μέλλον. Ο λαός θέλει ισχυρή οικονομία για να ευημερεί και να αισθάνεται ασφαλής στη χώρα του. Από δημοκρατία και δικαιώματα δόξα το θεό έχουμε χορτάσει. Αν νομίζει ο Τσίπρας ότι ο Έλληνας πολίτης κοιμάται και ξυπνάει με την εγνοια αν ο σκορπιός τσίμπησε την μικρή "ανυπαρκτη" Μαρία, θα το διαπιστώσει σύντομα στις κάλπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον κ. Τσιπρα ανασανε η κοινωνια μας κι η Πατριδα μας επανειλθε σε κανονικη, προοδευτικη πορεια.Τα χρονια εκεινα της διακυβερνησης της απο τον Αλεξη ξαναβιωσαμε ιστορικες στηγμες αναγνωρισης, συμπαθειας και μεγαλειου απ~ολο το κοσμο, π~ αφωνος παρακολουθουσε το τιτανιο αγωνα του σταυραετου μας Αλεξη να επανεφερει με την επιφανη κυβερνηση του τη ριμαγμενη και καταχρεομενη πατριδα μας στη κανονικη τροχια στην Ευρωπη κι υφηλιο! Το ριμαγδιο και τη χρεοκοπια που της προξενησαν οι συντηριτηκες κυβερνησεις κι κληρονομησε ο Αλεξης μας ηταν μοναδικο στην ιστορια του Εθνους μας κι ισως και στην Ευρωπη γιαυτο κι ο αγωνας του Αλεξη μας παραμενει να ειναι ισως μοναδικος στην Ευρωπη και παγκοσμιως !!
      Ομως κι σημερα μετα τη συντομη διακυβερνηση του κ. Κουλη η Πατριδα βρισκεται και παλι μπροστα απο αραδιασμενα κι αξεπεραστα προβληματα! Ο σταυραετος μας Αλεξης με τα ικανωτατα επιτελεια του πρεπει και παλι να επανελθει για να γλυτωσουμε απο τους επικυνδινους κραδαμους , την αβεβαιοτητα και το χαος που προβλεπεται με μια νεα κυβερνητικη περιοδο και παλι με τον κ. Κουλη ! Ο Θοες μαζι σου Αλεξη !

      Διαγραφή
    2. εχεις καταντήσει ο γελοιος του blog δεν διαβαζεις καθολου το θεμα μονο γραφεις ανοησιες....δεν εχεις συγγενεις;

      Διαγραφή
    3. Εισα πολυ αποπροσανατολισμενος 5:51:00 για να εκτιμησεις τα οσα διαβασες !
      Περιορισμενος οριζοντα και πολυ χαμηλο ΙQ= μετρο καταμετρηση της εξυπναδας σου. Πολυ χαμηλο ΙQ- νουμερο τσιφτια, γιαυτο κοιτα να κανεις καμια θεραπεια ! Ο καθαρος αερας και η αλλαγη στις συνηθειες σου /να βριζεις και να εξαπτεσαι, παιζοντας τον τρελλαμενο και τον μεγαλο βλαπτει, χειροτερευει τη κατασταση σου !

      Διαγραφή
    4. Τι δεν σου αρεσε με τη λογοκρισια σου?
      Λογοκρισια ειχαμε και στον ανταρτοπολεμο, ενω στη κατοχη ειχαν παραλυσει
      τα παντα !!Αυτες οι εκριξεις σου αφινουν να νοηθει, οτι κατι δε παει καλα κατι στο
      στο εγγεφαλικο μεταιχμιο, ητοι στο «λιμπιντικο σου συστημα». Αυτο σημαινει οτι
      μεταξυ αλλων μαλλον δεν θα βλεπεις σωστα τις καταστασεις γυρω σου !!
      Καλο βραδυ !

      , ενς στη κατοψη

      Διαγραφή
    5. επιμενεις ενω εδω μεσα εχεις καταντησει ο Ραντανπλαν του Τσιπρα ολοι γελανε μαζι σου ...συνελθε συντροφε

      Διαγραφή
    6. Για τη διαδωση της αληθειας πρεπει/επιβαλλεται ν~αγωνιζεται ο σωστος, νομταγης και δικαιος πολιτης !!
      Εξ αλλου γιαυτο ηρθε κι ο Ιησους στη Γη μας~μονο για να μας σωσει απο το ψεμα, τη κλεψια και την αδικια !!

      Διαγραφή
  2. Πιο βλακώδη πρόταση μομφής στην κοινοβουλευτική ιστορία δεν έχει ξαναϋπάρξει! Αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει να μάθει μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπων για ποιον λόγο η ΕΥΠ παρακολουθούσε μέσω νόμιμων επισυνδέσεων συγκεκριμένα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφαλείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μονο αν κοιταξεις σωστα το κουλικο γελειο, το γλεισχρο χαμογελο του, την εκφραση του προσωπου του και το ριχμενο βλεμμα του σαν αρχηγος της αντιπολιτευσης τη στιγμη που παιρνει θεση ο κ. Τσιπρας για τα πεπραγμενα του Κουλη, απ ~αυτα και μονο μπορεις η θαπρεπε ναχεις καταλαβεις για τι ποιοτητα κυβερνητου της Ελλαδος συζηταμαι !!!

      Διαγραφή
  3. Παρακολουθήσεις, υποκλοπές, βαλιτσάκια!!! "Μπουμπούκια" παντού! Κι εμείς να ψάχνουμε το λιγότερο κακό. Το ότι υπάρχουν σκάνδαλα θα το ψάξουμε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολίτες δεν χορταίνουν με σκανδαλολογία αλλά με δουλειές, ανάπτυξη και εικόνα σοβαρότητας. Δεν τρώγεται η δημοκρατική και η θεσμική εκτροπή που πουλάει ο αντίπαλος». Μάλιστα, κατανοητό για κόμμα που προηγείται και έχει ακόμα παροχές μέχρι την Άνοιξη να δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως δεν τρωγεται η δημοκρατική και η θεσμική εκτροπή που πουλάει ο αντίπαλος
      φιλαρακι, οταν στηγματιζεται η πατριδα σου στον εξω κοσμο μετα τον δολιο τροπο υπομονευσης του πολιτικο αντιπαλου απο τον κ. Κουλη? ! Εισαι σιγουρος οτι κι εσυ δεν υπομονευεσαι ,δεν ταχαμε αυτα ολα στον εμφυλιο ! Σε ποιο κρατος ζεις ? Και ποιος αλλος δεν θαπρεπε να σου εγγυαται, οτι δεν θα ξαναρθουν και θα σταματησουν μονο στο κοινοβουλιο κι δεν θα εισχωρησουν σε καθε χωριο και πολη, αν οχι η εκλεγμενη κυβερνηση μας ? Μα αυτη ως φαιναται αυτη τη δουλεια κανει> κατασκοπευει!! Φαυλος κυκλος και το σκυλι δαγκωνει την ουρα του !

      Διαγραφή
  5. σακουλες με ευρω απο Καλογριτσα σε συριζα με επισημα στοιχεια , συλληψη του απατεωνα κουκουλουφορου μαρτυρα νοβαρτις , ψεμα συριζαιων για μικρη Μαρια στον Εβρο αυτοι ζητανε την ψηφο μας ΠΟΤΕ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ποτε κακομοιρη 5:51:00 μ.μ. EET?Προσεχε τι κανεις και που γυρζεις τα βραδυα , ο κ. Κουλη εχει τον πρεντατορα και ετσι τα παντα ορα και τα παντε βλεπει !! Μπορει να καρφωθεις , να τα μαθει η κυρα σου στο σπιτι και να το δικαστηριο κι αντε μετα να πληρωεις τις νυχτρινες τσαρκες σου εδω κι εκει !!

      Διαγραφή
  6. Φιλαράκι, ο Σύριζα έκανε σουρωτήρι τα Ελληνικά σύνορα, τώρα με τη βοήθεια του Ραμμου κάνει σουρωτήρι και την ασφάλεια της χώρας. Η ΕΥΠ έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ παρακολούθησης για την ασφάλεια της χώρας με την ΝΟΜΙΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ των διαδικασιών που ορίζει το σύνταγμα. Το αποτέλεσμα των παρακολουθήσων είναι απορρητο και δεν δημοσιμοποιείται. Τελεία και παύλα. Σαν παράδειγμα σου αναφέρω ότι ο αρχηγός του FBI Χούβερ παρακολουθούσε τον Πρόεδρο J.F.Kennendy, ξέρεις γιατί? Γιατί έχει πληροφορίες ότι ο Kennedy είχε ερωτικές σχέσεις με την Marilyn Munroe (αποδείχτηκαν αληθείς) και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας. Είδες τους Ρεμπουπλικανους να ουρλιάζουν για τις ενέργειες του FBI? Έτσι λειτουργούν οι ευνομούμενες χώρες.
    Ο Ραμμος έχει μεγάλη ευθύνη για τον χειρισμό των παρακολουθήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι νυχτωμενος ! Ο κ. Κουλη εχει τον πρεντακτορα, ορα , βλεπει και παρακολουθει
      τα παντα κι εσυ πας χιλιαδες μιλια μακρια για να ταυτισεις τα αλλοτρια με τη δικη μας καταντια !! Θεε και κυριε ...βοηθα!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά