Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ο… σύντροφος Αλέξης άρχισε να μοιράζει και πάλι σανό


Το εντυπωσιακό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όχι μόνο δεν έχει καταλάβει σχεδόν τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία.


Από τη μια οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τη Δευτέρα τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού και από την άλλη έβλεπαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω 10-15 ατόμων να υπόσχεται πάλι τα πάντα στους πάντες, ελπίζοντας ότι θα τον πιστέψει η κοινωνία.

Το εντυπωσιακό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όχι μόνο δεν έχει καταλάβει σχεδόν τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία, αλλά αντί να ζητήσει συγγνώμη ανακοίνωσε την… κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου «με έναν νόμο και ένα άρθρο», θυμίζοντας ότι αυτά που είπε στο καφενείο στο Αιγάλεω τα έχει ξαναπεί και σχεδόν κανένας πλέον δεν τον πιστεύει.

Οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα είχαν εισηγηθεί τη ρελάνς αυτήν, ώστε να μπορέσει να απαντήσει στα όσα θα έλεγε στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός για την οικονομία. Μαθαίνω μάλιστα ότι

μέσα στις εισηγήσεις τους συμπεριέλαβαν αυτές τις υποσχέσεις και ειδικά τη δέσμευση ότι θα επαναφέρει τη 13η σύνταξη για τους συνταξιούχους, παραπέμποντας στα όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το έκτακτο προεκλογικό επίδομα που υποσχέθηκε για να αποφύγει τη διαφαινόμενη εκλογική συντριβή, την οποία τελικά δεν απέφυγε ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεν βάζει με τίποτα μυαλό λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εχει αρχίσει να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες χωρίς να υπολογίζει το κόστος των μέτρων και χωρίς να έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα για το εάν υλοποιούνται ή όχι όλα αυτά.

Προσδιορίζοντας λοιπόν την τακτική του Τσίπρα, όλο αυτό ονομάζεται δημαγωγία και λαϊκισμός. Δυστυχώς, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βάλει μυαλό και παρά τη μαζική αποδοκιμασία που του επιφυλάσσουν οι πολίτες σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και παρά τα χαμηλά ποσοστά που παίρνει στις δημοσκοπήσεις, επιμένει να μοιράζει σανό σαν να μην υπάρχει αύριο.

Να ξέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι πέρασαν οι εποχές που μοίραζε σανό. Οι σκληρές μνημονιακές εποχές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε για να γίνει κόμμα εξουσίας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν όσο και αν προσπαθεί ο σύντροφος Αλέξης…

 

Οι σύμβουλοι του… κουβά και ο ευκολόπιστος πρόεδρος

Την αδυναμία να εκτιμήσουν σωστά τα γεγονότα και να εισηγηθούν σοβαρές στρατηγικές στον Αλέξη Τσίπρα επιβεβαίωσαν μία ακόμα φορά στενοί συνεργάτες και σύμβουλοί του. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν εκτιμήσει ότι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου θα ανακοίνωνε την ημερομηνία των εκλογών! Μάλιστα είχαν μεταφέρει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τη συγκεκριμένη πληροφορία, ο οποίος την είχε πιστέψει και ήταν έτοιμος για on camera δήλωση μόλις επέστρεφε από την περιοδεία του στο Αιγάλεω. Γενικό μπάχαλο στην Κουμουνδούρου…

 

Ο φράκτης του Έβρου λάβωσε την Κουμουνδούρου

Η αλλοπρόσαλλη τακτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου σε συνδυασμό με την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατεδαφίζουν κορυφαία στελέχη του κόμματος επιβεβαιώνει η πρώτη τηλεφωνική έρευνα που έχει μετρήσει τα όσα είπε ο Δ. Τζανακόπουλος για τον φράχτη του Εβρου. Η ζημιά που έχει μετρηθεί κινείται στο 1%, αρκετά μεγάλο ποσοστό με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί με τίποτα να ξεπεράσει το 27% με όλες τις αναγωγές. Η πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το λεκανοπέδιο της Αττικής. Ειδικά σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς το κατάφερε αυτό ο Τζανακόπουλος, μόνο ο ίδιος το ξέρει…

 Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 tomanifesto.gr

2 σχόλια:

  1. Ατάιστο θα το αφήσει το κοπάδι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ! το κοπαδι τ~!
    Σε ποιο κοπαδι ανηκει η αφεντια σου ?
    Στο κουλικο το λαιο/με τα λαια προβατακια και τα πηδηχτουλια αρνακια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά