Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Με νταούλια και ψέματα δεν πας μακριά


H απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τον τρόπο μέσω του οποίου τα funds θα πραγματοποιούν τις δικαστικές ενέργειες επί των ακινήτων που έχουν περιέλθει στην κυριότητά τους από τις τράπεζες, έχει οδηγήσει σε ένα κύμα οργίλου λαϊκισμού και χυδαίας προπαγάνδας, από την πλευρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Ειδικά τα ηγετικά στελέχη του Σύριζα που αρθρογραφούν ή εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, μαζί με τους γνωστούς λογαριασμούς της Κουμουνδούρου στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβαίνουν σε αήθεις προσωπικές επιθέσεις στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να τους κατηγορούν πως ευθύνονται για την απόφαση του Αρείου Πάγου και πως «χαρίζουν φόρους» που ανέρχονται ανάλογα με τον κάθε καταγγέλλοντα από 60 δισ. έως και 70 δισ. ευρώ.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αντιλαμβάνονται τη

βαρύτητα των κατηγοριών τους, καθώς σεληνιασμένοι κτυπούν τα νταούλια και τα τύμπανα της αγωνιστικής τους υστερίας. Και φυσικά δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ελέγξουν αν όσα υποστηρίζουν και καταγγέλλουν είναι αληθή και αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. 

Ως γνωστόν ο Σύριζα από την κορυφή μέχρι τη βάση του, ουδεμία επαφή έχει με τις Μαθηματικές και Οικονομικές επιστήμες. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα πως αδυνατεί να αντιληφθεί τις πράξεις της απλής αριθμητικής που διδάσκονται στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, όπως είναι για παράδειγμα η «απλή μέθοδος των τριών».

Ή τις αντιλαμβάνεται, αλλά προτιμά να υιοθετήσει βολικά ψέματα ώστε να επιτύχει τους σκοπούς του, που μεταξύ των άλλων συμπεριλαμβάνεται και η σπίλωση του προσώπου του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας. Διότι ας μην ξεχνάμε το ρόλο που είχε διαδραματίσει ο Γιάννης Στουρνάρας, ώστε να μην μετατραπεί η Ελλάδα το 2015 σε έναν τριτοκοσμικό παρία της Ευρώπης, όπως επιθυμούσε ο Σύριζα. Ένα ρόλο που δεν του έχει συγχωρέσει ποτέ η ηγεσία του Σύριζα.

Σύμφωνα λοιπόν με το αφήγημα του Σύριζα, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας χαρίζουν στα funds φόρους ύψους από 60 δισ. έως 70 δισ. ευρώ. Και μάλιστα για να γίνει ακόμα πιο δακρύβρεχτη και πιστευτή η σχετική επιχειρηματολογία, αναφέρει πως το παραπάνω ποσό αντιστοιχεί στο 28% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, ή στις δαπάνες του Δημοσίου σε μισθούς για τέσσερα χρόνια, ή στους τόκους που καταβάλει η χώρα για δέκα χρόνια στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους της. 

Για να δούμε τι γίνεται:

Η φορολογία των funds όπως και κάθε ανώνυμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, προσδιορίζεται με βάση τον συντελεστή 22% επί των καθαρών κερδών.

Εάν λοιπόν οι φόροι που δήθεν χαρίζει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας, ανέρχονται σε 70 δισ., χρησιμοποιώντας την «απλή μέθοδο των τριών» της Β' τάξης Δημοτικού σχολείου, βρίσκουμε πως τα κέρδη που θα έπρεπε να φορολογηθούν για να προκύπτουν αυτοί οι φόροι ανέρχονται στα 318 δισ. ευρώ.

Και εδώ είναι ακριβώς το σημείο, που γίνεται εμφανές πως ο Σύριζα έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο με την πραγματικότητα. Διότι πως είναι δυνατόν να υπάρξουν κέρδη 318 δισ. ευρώ από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, όταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που βρίσκεται στα χέρια των funds ανέρχονται στα 87 δισ. ευρώ σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας; Από που ακριβώς θα προκύψουν αυτά τα κέρδη; Πως από δάνεια ονομαστικής αξίας 87 δισ. ευρώ μπορούν τα funds να αποκομίσουν κέρδη τετραπλάσιας αξίας;

Η αντιπολιτευτική πολιτική του Σύριζα που στηρίζεται στα νταούλια και στα ψέματα δεν μπορεί να πάει μακριά. Ειδικά όταν είναι τόσο αδύναμη, που μπορεί να αποδομηθεί ακόμα κι από έναν μαθητή του Δημοτικού. 

 Κων. Χαροκόπος-liberal.gr

1 σχόλιο:

  1. Μου θύμισε λίγο το ανέκδοτο με τον ανήλικο που έκλαιγε γιατί έμεινε ορφανός ενώ είχε σκοτώσει τον πατέρα του. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά