Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Το πλεόνασμα ηγεσίας του Μητσοτάκη και ο... πλούτος γελοιότητας του Τσίπρα μπροστά στον Στουρνάρα


Σε 7-11 εβδομάδες θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την επόμενη τετραετία, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς αν είμαστε ικανοί να κατακτήσουμε ένα σούπερ success story παγκοσμίων διαστάσεων ή θα οπισθοχωρήσουμε μέσω μιας ψευτοαριστερής... προοδευτικής διακυβέρνησης.

Οι έχοντες στοιχειώδη νου και αντίληψη, βλέποντας χθες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, κατάλαβαν ότι έχουν ηγέτη και όχι κανένα πρώην καταληψία που πουλάει τσάμπα μαγκιά. Κατάλαβαν ότι έχουν μπροστά τους έναν νοικοκύρη που θέτει σε προτεραιότητα την τάξη και οργάνωση του νοικοκυριού, βοηθώντας παράλληλα τα μέλη του με βάση τα διαθέσιμα χρήματα του ταμείου. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλο γενναίο πακέτο μέτρων, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, ενώ πρέπει να υπάρξουν και οι αναγκαίες καβάτζες, προκειμένου η οικονομία να σταθεί στα πόδια της και τους επόμενους μήνες. Εν ολίγοις, ο Μητσοτάκης έχει την πεποίθηση ότι θα επανεκλεγεί και δεν χρειάζεται να σπαταλήσει αλόγιστα κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί θα τα βρει μπροστά του.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ απέδειξε για

ακόμη μία φορά ότι η χώρα έχει την πολυτέλεια να διαθέτει κυβερνήτη παγκοσμίου εμβέλειας και αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων και περγαμηνών. Οι συγκρίσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καθολικά ανεδαφικές σε κάθε περίπτωση και αδικούν κατάφωρα την παγκοσμίου εμβέλειας εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι της αξιολύπητης παρουσίας του πολιτικού του αντιπάλου, Αλέξη Τσίπρα.

Η διαχείριση της πανδημίας, η παρέμβαση για να περιοριστούν οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κυρίως στο σκέλος των τιμών της ενέργειας, οι πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο, οι αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της χώρας και πολλά ακόμη, αποτελούν σημεία σύγκρισης ανάμεσα στους δύο βασικούς μονομάχους. Για όσους δεν αντιλαμβάνονται τις χαώδεις διαφορές, δεν μπορούμε να εκφράσουμε άποψη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Μητσοτάκης αποτελεί πολυτέλεια για τη χώρα, ενώ ο Τσίπρας και η παρέα του συνιστούν μεγάλα βαρίδια. Το διαπιστώσαμε το 2015 και είναι επιτακτική ανάγκη να μην το ξαναζήσουμε το 2023...

Η γελοιοποίηση Τσίπρα μπροστά στον Στουρνάρα

Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με τους Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Αχτσιόγλου και 2-3 ακόμη νοματαίους, πήγαν στην Τράπεζα της Ελλάδος με το... καλό, για να ζητήσουν τα... ρέστα από τον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας.

Ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος με τη χαρακτηριστική ευγένεια που τον διακρίνει, ανέλυσε με σαφήνεια στον οικονομικά αγράμματο Τσίπρα τις συνέπειες των πράξεων του το 2015. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και λόγο, ο Γ. Στουρνάρας είπε στον Τσίπρα ότι αυτός ισοπέδωσε το τραπεζικό σύστημα, αυτός έφερε το νόμο για τους πλειστηριασμούς και γενικώς ότι αυτός τα έκανε μπάχαλο. Ο αξιολύπητος Τσίπρας προσπαθούσε επί 3 ώρες να δείξει στον Στουρνάρα τα... αμπελοχώραφα του, εκστομίζοντας ουρανομήκεις... κοτσάνες.

Ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος του περιέγραφε ότι η επιστροφή στο παλαιό σύστημα προστασίας της α΄ κατοικίας, το οποίο ήρε ο ίδιος (ο Τσίπρας δηλαδή), θα οδηγούσε σε υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδος και έτσι θα απομακρυνόμασταν από την επενδυτική βαθμίδα, την οποία έχουμε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής. Ο Τσίπρας είπε στον Στουρνάρα και κάτι άλλες... ανοησίες, όπως να μπει... μεζούρα στα κέρδη των τραπεζών και άλλα τέτοια συμπαθητικά. Ξεχνάει ο δόλιος ότι επί των ημερών σημειώθηκε η πιο βίαιη αλλαγή μετοχολογίου στις τράπεζες, μέσω της εισόδου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αφού με τις ανοησίες του, εξαϋλώθηκαν οι τραπεζικές αξίες. Λεπτομέρειες...

Η συνάντηση κλείστηκε από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών και στέλεχος του Τσίπρα, Γιώργο Χουλιαράκη, τον οποίο έχει ως σύμβουλο του στην Τράπεζα Ελλάδος, ο Γιάννης Στουρνάρας! Σημειώνεται ότι στο στενό επιτελείο του Διοικητού της Τραπέζης Ελλάδος ανήκει και η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στον οποίο είχε πέσει το... λαχείο να ξαναμαζέψει τα δημοσιονομικά, έστω και με εξοντωτικούς φόρους, να υπογράψει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να καταργήσει την προστασία της α΄ κατοικίας, για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα και να επεξεργαστεί με τον Κατρούγκαλο τις παραμέτρους ενός συνταξιοδοτικού συστήματος με φουλ περικοπές, μπας και σωθεί το ασφαλιστικό. Ό,τι μπορούσε έκανα ο κακομοίρης ο Τσακαλώτος, τον οποίο έβλεπαν με συμπάθεια στα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ήξεραν όλοι ότι ο απόφοιτος της Οξφόρδης έχει επωμιστεί τον άχαρο ρόλο να ακυρώσει στην πράξη τις αριστερές φανφάρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειρήσθω εν παρόδω ο Τσακαλώτος με τον Στουρνάρα συνδέονται με μακροχρόνια φιλία, καθώς και οι δύο πέρασαν από το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης! Επιπλέον, ο Στουρνάρας είναι γιος αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης με το ΕΑΜ, ο Τσακαλώτος είναι ανιψιός του Στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου, που συνέβαλε στη μη υποδούλωση της χώρας στο ΕΑΜ, ενώ ο Τσίπρας είχε πατέρα που έκανε "μπίζνες" στις κατασκευές επί Χούντας! Γαργαλιστικά και πολύ σκανδαλιάρικα όλα αυτά...

Η γελοιοποίηση του Τσίπρα στα μάτια του Στουρνάρα, αλλά και ολόκληρου του πανελληνίου, ολοκληρώθηκε με την εικόνα του Τσίπρα να βλέπει στα μάτια τον πάλαι ποτέ... σύντροφο, τον οποίο προσπάθησε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, κατηγορώντας τον για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis. Επιπλέον, είναι γνωστό το... ντου στην οικία του Γιάννη Στουρνάρα, με παράλληλη στοχοποίηση της συζύγου του. Οι γελοιότητες της περιόδου 2015-2019 είναι τόσες πολλές, που θα χρειαζόταν να γράψουμε... βιβλία.

Ο Τσίπρας έχει γελοιοποιηθεί τόσες φορές τις τελευταίες ημέρες που πραγματικά, ούτε ο ίδιος φαίνεται να τις μετράει. Έφαγε τα... μούτρα του με τους πλειστηριασμούς, τους οποίους ο ίδιος είχε θεσπίσει, ως μοναδική επιλογή μετά την ισοπέδωση των τραπεζών το 2015. Τώρα... γαβγίζει κατά της κυβέρνησης θεωρώντας ότι δεν προστατεύει την α΄ κατοικία, γιατί κάνει πλάτες στους... Πάτσηδες! Και να φανταστείτε ότι ο Πάτσης αποτελεί ξένο σώμα για τη Νέα Δημοκρατία!

Εδώ ο Τσίπρας έφτασε στο σημείο να ζητάει τα... ρέστα από την κυβέρνηση για την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο οποίος αποφάνθηκε ότι είναι νομιμότατοι οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας, τους οποίους ψήφισε μαζί με τον Καμμένο το 2015 και το 2017!!! Τσίπρας είναι αυτός και τα όρια της αυτο-γελοιοποίησης του τείνουν στο... άπειρο! Στις εκλογές που έρχονται το ζητούμενο είναι να τον μιμηθούν σε γελοιότητα, όσο γίνεται λιγότεροι ψηφοφόροι...

 Λουκάς Γεωργιάδης-lykavitos.gr

7 σχόλια:

  1. Είναι φανερό πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σ' ένα κοινό που έχει γαλουχηθεί να μισεί τον Μητσοτάκη και σ' ένα άλλο κοινό αφελές που αρέσκεται να του χαϊδεύουν τα αυτιά με "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", του ποιητή. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ.Κουλη ερχεται απο τζακι, π~εγω και συ τα βλεπουμε απο μακρια ακομα, συμμορφω σου κι μη παρασυρεσαι, διαβασε και μαθε την ιστορια σου , στα νεωτερα χρονια , μαθε ακομα και για τους κολλυγους και τους τσιφλικαδες !! Δημοκρατια εχουμε, τα παλια τα ξεπερασαμε , γιναμε ελευθεροι πολιτες με νιονιο και θεληση και τα διδαγματα που μαθαμε δεν πρεπει να λησμονουνται !!

      Διαγραφή
  2. Αντέχει τους μονόλογους ο Μητσοτάκης!!! Γιατί δεν πάει σε debate, με τον θεσμικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διαπιστώσουμε και μεις ''το πόπολο'' για τις ικανότητες του ενος και του άλλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συντροφε εχουν κανει δεκαδες debate στη Βουλη ο λαος εχει βγαλει τα συμπερασματα του για το πανηγυρι της τηλεορασης θα πηγαινε ποτε η Μαρια Καλλας να τραγουδησει σε πανηγυρι με τη Εφη Θωδη

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙς ΨΗΛΟυς ΣΤ`Αυτα σου , το ξερω απο καιρο , αιντε στη βαβα σου να σε χτενισει με το χτενι μηπως και πας καλιτερα !!

      Διαγραφή
    3. Αποτελεις εξαιρεση τσιφτια για τη κοινωνια μας ! Σου λειπει το ανησυχο ερευνητικο πνευμα του Ελληνα ,μιας ρατσας π~απο αιωνες ηταν ποδηγετης της οικουμενης , στα γραμματα ,τις επιστημες, στο ν~ανοιγει νεες πουριες με το ανησυχο μιαλο του,
      να πεταει στον ουρανο / δες Δεδαλο, να κυριαρχει στις θαλασσες /δες αργοναυτες ,
      να τραβαει γενικα στο ανεξερευνητο παντα μπροστα ως τα χρονια μας και να δινει απαντησεις σε πολλα ερωτηματα που βασανιζαν τους λαου της γης !
      Μα τωρα κωλημενος κοντα στον Κουλη με χαμενα τα νερα του και χωρις μπουσουλα δε ξερει για που τραβα !!

      Διαγραφή
    4. Με πρεντατορες , την αδελφη, τα ανηψια και τα ξαδελφια δε κυβερναται κρατος . Το πλεουμενο.το ελληνικο καραβι μας απεκτησε ραγες και μπαζει νερα απο τοτε π~ ενας
      νεος Μητσοτακης εγινε κυβερνητης του !! Τι τον θελαμε, τι ζηλεψαμε , πως εγινε αυτο το λαθος ? ! Πισω στο καρναγιο και διορθωμα λοιπον! Ακομα υπαρχει σωτηρια, ειναι ο Αλεξης ο σταυραετος μας !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά