Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ο βλαστός της «δρακογενιάς» είναι τώρα κατάδικος


 

Αν είσαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πρέπει να είσαι και ιδιαίτερα ευτυχής από το πρωί της Παρασκευής. Ο πάλαι ποτέ στενότερος συνεργάτης σου, το alter ego σου, ο ένας από τους διόσκουρους βλαστούς της «δρακογενιάς» (τι έχουν ακούσει τα αυτιά μας…), καταδικάστηκε ομόφωνα από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.

Ατιμωτικό για έναν πολιτικό, αλλά υπό προϋποθέσεις. Βασικότερη από όλες να έχει την αίσθηση του καθήκοντος και ό,τι εκπορεύεται από αυτήν. Ο Παππάς, παρεμπιπτόντως, το πρώτο που είχε να πει ήταν ότι δεν νιώθει ένοχος. Ποια αίσθηση καθήκοντος;

Ήταν κατηγορούμενος για εκείνη την υπόθεση της απόπειρας χειραγώγησης ολόκληρου του χώρου της ενημέρωσης, με εκείνη την απίστευτη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, με τα βοσκοτόπια, με τα εκατομμύρια που θα έμπαιναν στα δημόσια ταμεία και θα τάιζαν τα παιδάκια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και όλα τα άλλα χαριτωμένα εκείνης της περιόδου.

Και τώρα τι γίνεται; Λίγες μόλις ημέρες πριν από την

προκήρυξη των εκλογών ο «δρακογενιάς βλαστός» τρώει μια καταδίκη κατακέφαλα και έχει να πορεύεται. Θα σφυρίξουν αδιάφορα και θα συνεχίσουν; Ή μήπως θα σταθεί σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Νίκου Παππά; Για να δούμε…

Η υπόθεση έχει και περαιτέρω ενδιαφέρον, επειδή με πρόταση του εισαγγελέα διαβιβάζονται για περαιτέρω διερεύνηση και τα στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση της γραμματέως του Καλογρίτσα σχετικά με τη ροή χρήματος από τον επιχειρηματία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ξέρει τι μπλεξίματα μπορεί να βγουν κι από εκεί.

Με έναν τρόπο, η καταδίκη του Παππά είναι μία μικρή αυλαία για το δράμα που έζησε η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Ενα αξιοσημείωτο τέλος, με τη σφραγίδα της παράβασης καθήκοντος, για έναν από εκείνους που με θράσος διακήρυτταν τις αρλούμπες του ηθικού πλεονεκτήματος και αποδεικνύεται πλέον και δικαστικά, τι είχαν στο μυαλό τους και πόσο κορόιδευαν – πρωτίστως τους δικούς τους, που πίστευαν αυτά τα αστεία.

Το ωραίο είναι ότι ο καταδικασμένος Παππάς είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και θα περιφέρεται σεινάμενος κουνάμενος και αισθανόμενος αθώος, να διεκδικεί την επανεκλογή του.

Θα έχει ενδιαφέρον τι κουκιά θα μαζέψει.

Αγγ. Κωβαίος-protagon.gr

6 σχόλια:

  1. οταν ελεγαν δρακογενια εννοουσαν ..συμμορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΚΙΝΕΙΤΟ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγήκαν οι ανόητοι του Σύριζα και σχολιάζουν ότι η ομόφωνη καταδίκη 13 αεροπαγειτών είναι πολιτική δίωξη! Ξεχνουν ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ το Ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το νομοσχέδιο Παπά ως αντισυνταγματικό , ότι δηλαδή είχε αποδειχθεί ότι ο υπουργός γνώριζε και προσπέρασε την αντισυνταγματικότητα προκειμένου να πετύχει τον πολιτικό σκοπό της κυβέρνησης -το ξαναμοίρασμα, με δικούς της όρους, της ραδιοτηλεοπτικής πίτας. Θα θυμάστε την κλαιουσα Παπακώστα βγαίνει το βράδυ της απόφασης στη τηλεόραση και να μας λέει πάλι πόσο λάθος έχουν οι δικαστές του ΣτΕ και θα περικοπούν κονδύλια για τους βρεφονιακους σταθμούς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εισαι μονο ανόητος 7.46, αλλα και ΜΑΛΑΚΑΣ οταν αποκαλεις την άλλη αποψη ανόητο. Τέτοια φασισταρια τέτοι ΜΑΛΑΚΕΣ. Και να με κοψεις Βασίλη ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ. Αυτοί δεν θα παψουν να ειναι ΜΑΛΑΚΕΣ

      Διαγραφή
    2. 3:30:00 μ.μ.Ο Γαλλιλεος, παλιος αστροφυσικος , βρεθηκε στο ιεροταξικο δικαστηριο
      με μηνηση διοτι ισχυριζοταν, οτι η γη κινειται γυρω στον ηλιο ! Μπορουσε να ανακαλεσει τη θεωρια του και να γλυτωει τη λαιμητομο και τη φυλακη ! Εμεινε ομως στη θεση του !
      Ο κ. Βασιλης το φθευγμα του μεγαλου αυτου αστρολογου τοχει αναγραμμενο στην αρχη του Πελασγια ρεπορτ, για να δειχνει ποσο ανεκτηκο κι ανοιχτο ειναι , αφινοντας να καταγραφεται και να ακουγεται η φωνη του καθενος μας !!

      Διαγραφή
  4. Ετσι ειναι αυτοι οι δεξιοφρονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά