Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Σύντροφοι, ο γιαλός ποτέ δεν είναι στραβός


Έκαναν πρόταση δυσπιστίας και έχασαν και στην ψηφοφορία και στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Επιτέθηκαν στον Ανδρουλάκη και διέρρηξαν τις σχέσεις τους με τον μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο. Δήλωσαν πως δε θα συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν στο Κοινοβούλιο και γέλασε ο κάθε πικραμένος. Έστησαν ένα ολόκληρο σκηνικό, με πολλούς πρωταγωνιστές, για να πείσουν τους πολίτες πως κινδυνεύουν οι ελευθερίες τους και ήρθε η έκθεση του Economist για την ποιότητα της Δημοκρατίας και η Ελλάδα το 2022 από την 39η  θέση που βρισκόταν το 2019, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανέβηκε στην 25η, επί 167 κρατών. 

Ό,τι πιάνουν, το χαντακώνουν. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ζουν στον δικό τους κόσμο και μετρούν τον κανονικό κόσμο με τα δικά τους μέτρα. Έχουν παντελή αδυναμία να αναλύσουν την πραγματικότητα, γιατί αυτοί έχουν κατασκευάσει μια

άλλη πραγματικότητα. Και ο αληθινός κόσμος τους εκδικείται. 

Ισχυρίζονται με επιμονή πως η Ελλάδα βαδίζει στα χνάρια της Ουγγαρίας του Όρμπαν, αν και οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο. Υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης, ο αντιπολιτευόμενος Τύπος αριθμητικά υπερτερεί του φιλοκυβερνητικού, δέκα πικραμένοι κάνουν ελεύθερα πορείες χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας, ακόμα και οι μυστικοί πράκτορες συνδικαλίζονται. 

Ο Ecomomist, για την Ριζοσπαστική Αριστερά, προφανώς έχει μικρότερο κύρος από κάποια αριστερόστροφα «παρατηρητήρια», από κάποιες αγνώστου προελεύσεως ΜΚΟ και από κάποιες γραφικές περσόνες ενός ακτιβισμού της δεκαετίας του 1980. Οι χθεσινές διαπιστώσεις του τούς πίκραναν πολύ. Στην πατρίδα μας υπάρχει άψογη εκλογική διαδικασία, υπάρχει πλουραλισμός, η κυβέρνηση χειρίστηκε υποδειγματικά το θέμα των εμβολιασμών και με την πολιτική της δεν επέτρεψε να διαλυθεί η κοινωνία, ενώ όπως σημειώνει ο Economist η κρίση στην Ουκρανία δεν έθιξε τα μεγέθη της Εθνικής Οικονομίας. Όλα αυτά συνεκτιμήθηκαν και η Ελλάδα ανέβηκε βαθμίδες. 

Αυτά δεν τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά η ετήσια έκθεση του Economist Intelligence Unit. Και τώρα τι γίνεται που η ορμπανοποίηση της Ελλάδας πήγε άκλαυτη από ένα τόσο έγκυρο περιοδικό; Πώς θα στηθεί το νέο αντιδικτατορικό μέτωπο ενάντια στη «χούντα του Κούλη;» πώς θα δικαιολογηθεί ο νέος ανένδοτος και η πορεία προς τον λαό; Δύσκολες οι απαντήσεις. Σε αδιέξοδο οι σύγχρονοι αντιστασιακοί. 

Αυτά βλέπει ο Μητσοτάκης και σχεδιάζει από τώρα το νέο υπουργικό συμβούλιο της νέας τετραετίας. Γιατί όσο ο Α. Τσίπρας εξακολουθεί να χαράσσει την πολιτική του με βάση μια εικονική πραγματικότητα, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αυξάνει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του.  

Προφανώς, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως ο γιαλός ποτέ δεν είναι στραβός.

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

13 σχόλια:

  1. δεν τους νοιαζει η πατριδα θελουν να κυλησουν την χωρα στον βουρκο παντα τετοιοι ηταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν αρκετά που έχουν δυσαρεστήσει πολλούς με τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένα παράδειγμα φέρνω, η φοβικότητα που επιδεικνύει απέναντι σε δυναμικές μειοψηφίες που με την απειλή να κάψουν την Αθήνα επιβάλλονται.
    Όταν όμως σκεφτόμαστε πως εναλλακτική πρόταση είναι οι κάθε λογής Βαρεμένοι μας πιάνει τρόμος.
    Όπως σχολίασε και κάποιος γνωστός, μη νεοδημοκράτης, ο ΣΥΡΙΖΑ σε πείθει περισσότερο για την ανάγκη να υπάρξει ξανά κυβέρνηση ΝΔ.Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεβεντες Κουλικοι κι ανωνυμοι εδω πιο πανω στο μπλογκ συμμορφωθειτε ! Παντα να σκεφτεσθε οτι σε μια Ενωμενη Ευρωπη δεν μπορουμε να ζησουμε μονοι σαν τους λυκους ! Να κοιτατε και πανω απο το φραχτη, οχι μονο για να βλεπετε το τι κανει η γειτονησσα, αλλα και για το πως εξελησεται η Ευρωπη ! Σε λιγο δεν θα υπαρχει αδελφικο κομμα σαν τη ΝΔουλα στην Ευρωπη, κι αρχηστε απο τους Ισπανους , περαστε στους Γαλλους και Γερμανους η τους Ολλανδους !Θαμαστε και με τον κακης διαγωγης και λογου του πρεντατορα κ. Κουλη, σαν τα κορακια, μονοι και δακτυλοδεικτουμενοι !!
    Μη το παιζετε παλληκαρακια κι αρχηστε να προσανατολιζεσθε προς τον Αλεξη μας !
    Ειναι η μονη σοβαρη προσωπηκοτητα και απαιτουμενη λυση στα σημερινα βαρεια και δυσκολα χρονια που ζουμε και προβλεπονται να βασταξουν ακομα και σαμπροστα !! Νασθε ολοι καλα, ανταμωμενοι κι αγαπημενοι και με σεβασμο ο ενας για τον αλλον ο,τι και να πρεσβευει κι ο,τι του ξεφευγει και λεει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Μουμτζη /κονδυλοφορε ! Πειτε μας σε παρακαλω που, σε ποια χωρα διαλυθηκε η κοινωνια προσφατα με τα γεγονοτα στην Ουκρανια και που τα οικονομικα μεγεθη πηραν την κατιουσσα και διαλυθηκε η οικομια σε καποιο κρατος !!Ακομα και Ουκρανια στεκεται βασταγερα , χαριν της εξωτερικης βοηθειας!!
    Η γιαγια μου στο παλιαμπελο μας εβαζε σκιαχτρα στο φραχτη και υψωνε στην αμπαρα για να φοβιζει τις αλπες, τα κναβια, αλλα και τους κλεφτες .
    Κ. Μουτζη εχεις περισση φαντασια κι ικανοτητες να σκιαγραφεις ανυπαρκτα πραγματα /καταστασεις, απορω δε πως η διευθυνση του αρχισυντακτη της Καθημερινης αφισε και περασε το σημερινο σχολιο σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συντροφε να στειλουμε το μαντροσκυλο τον Πολακη να τον βαλει 3 μετρα μες στο χωμα

      Διαγραφή
  5. Πρόσφατη δημοσίευση του ετήσιου δείκτη δημοκρατίας του Economist δείχνει ότι μετά από μια δεκαετία παλινωδιών, η Ελληνική Δημοκρατία ισχυροποιείτα. Βρίσκεται στην 25η θέση μεταξύ 165 κρατών. Σε καλλίτερη θέση από Πορτογαλία, Κύπρο. Που βρίσκονται οι φίλοι του Σύριζα? Κούβα 165η, Βενεζουέλα 150η , Ρωσία και Ουγγαρία 145η.
    Δημοκρατία η Μητσοτάκης?
    Τίποτα δεν σου βγαίνει ρε Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως και γιατι ισχυροποιηθηκε η ψωροκωσταινα ?Επειδη αρχησε η εξωριξη υδρογωναθρακων στη Μεσογειο, βγηκαμε παλι νεα κοιτασματα χρυσου στα βουνα μας? ανεβηκε στα υψη η παραγωγικοτητα στον βιομηχανικο μας τομεα ,ξεφορτωσαν κι αλλες χιλιαδες τουριστες τα καραβια, ... τι αλλα κουνελια πεταει απο τα μανηκια του ο τρομερος μαγος Κουλης , μηπως κατεχει μεσου πρεντατορα κι αλλα μυστηκα ?? Τι αινηγματα ειναι τουτα παλι Θεε και Κυριε, βοηθα τους Υψηλους .....

      Διαγραφή
    2. Ο οικονομιστ δεν σημειωνει ομως οτι η ανοδος της παραγωγικωτητας στην Ελλαδα οφειλεται στα σβελτα καρσονια μας που ξεπατωθηκαν να σερβιρουν σουβλακια,ψαρακια,λουκουμαδες....στους ξενους φιλους μας απο τον Βορεια ?
      Τ~αλλο καλοκαιρι μπορει τα τουριστικα κυματα να γινουν καπνος,κι τοτε τι θα κανουν τα γκαρσονια μας ! Αμ ετσι κ. Κουλη δε στεκεται χωριο!!

      Διαγραφή
    3. O οικονομιστ επρεπε ναρθει σε μενα για να του δειξω τα εξαθλιωμενα, αλλοτε κεφαλοχωρια στον ανατολικο λιοκαμπο της Φθιωτηδας!! Να του δειξω σπιτια νοικοκυραιων π~αλλοτε λαμποκοπαγαν κι ηταν ολο ζωντανια , τωρα με σπασμενα κεραμυδια, μπαλκονια, τζαμια και παραθυροφυλλα στεκονται εκει ,θολα κι απελπισμενα και κλαινε με τους βορειαδες τις μαυρες μοιρες τους ! Παιδια κι εγγονια τραβηχτηκαν στη Αθηνα/Πειραια στους υδροκεφαλους , οπου συγκεντρωθηκε η μιση Ελλαδα! Η κατασταση ειναι εξαθλιωτικη ο,τι και να πεις κι οπου να κοιταξεις !Σε πιανει οδυρμος και κλαμα !Απο 1000 κατοικους αλλοτε, τωρα μονο γερικα ατομα σερνουν βασανισμενα βηματα για ν~ανεβουν στα μαγαζια μηπως βρουν ανθρωπο και πουνε μια κουβεντα ! Κι ο Κουλη στην Αθηνα με τη μιση Ελλαδα , με~ ολα τα υπουργεια και τις στρατειες απο κρατικοδιαιτους υπαλληλους για το μονο που σκανιαζει ειναι να ξανακερδισει κι αν ειναι δυνατον και με τον πρεντατορα να παρακολουθει την αντιπολιτευση μη συμβει κατι που δεν ταιριαζει στο προγραμμα και χασει με το σοι του το κουμαρι !!

      Διαγραφή
    4. Χωρις πολιτειακες ματαρρυθμισεις κι με κ.Κουλη βασιλεια δε στεκεται σωστο/λειτουργικο κρατος! Με μια Αθηνα μ~ολα τα υπουργεια , ενας υδροκεφαλος, που δημιουργηται συμφωνα με την επιστημη με τις πιεσεις στις χαλαρωμενες ραφες του !Ομοσπονιακη δημοκρατια κι αποκεντρωση της εξουσιας στις επαρχιες ειναι η λυση κατα τα πρωτυπα κι αλλων ευρωπαικων κρατων ! Κανονικα ο κ. Κουλη θαπρεπε ο ιδιος ναχει προτεινει μια τετοια σωστη λυση, βλεποντας να ογκωνεται τοσο η Αθηνα με τους 300+ καλοταιζμενους αντιπροσωπους μας κι απο την αλλη να μαραζωνουν και να χανονται οι επαρχιες μας, χωρις νεα δυναμη και φρεσκο αερα !
      Καιρος τα κουτσαλογα που σερνουν τη κρατικη αμαξα με τον κ. Κουλη αμαξια ν~αλλαξουν ! Δεν τραβανε πια,τοσο τα τ~αλογα οσο κι ο αμαξας π~εχει χασει τα γκεμια,και χωρις μπουσουλα δεν ξερει προφανως για που τραβαει και που θα βγει !!
      Το τραγουδι που σιγομουρμουριζει ειμαστε καλα παιδια κι ευρωπαιοι δεν αρκει, ο εκσυχρονισμος για να κρατηθουμε πρεπει να δυναμωσει, η ογενειοκρατια,συναμα να χαθει!!

      Διαγραφή
    5. Η συγκριση στον οικονομιστ σε ποια βαση στηριζεται? Ειναι τα απορηματα που συγκεντονονται στην Αθηνα και τα νησια μας με του ξενους τουριστας το μεσολαλοκαιρο!!??
      Σε τετοια βαση , πρωτευουμαι κι ειμαστε κοντα στους Ιταλους !

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή σύντροφε κουνέλια από το μανίκι ήταν η μεγάλη αύξηση τουρισμού το 2022, τα 19 δις ευρώ που εισέρευσαν είναι απάτη? Οι δείκτες της τράπεζας Ελλάδας είναι απάτη?
    Η δημοσιοποίηση και η ανάλυση των στοιχείων του EFSM για την οικονομία της Ελλάδας ως μια ευχαριστη εκπληψη στην Ευρωπη ειναι μύθος? Η αυξηση των συνταξεων, η μειωση του ΕΝΦΙΑ ειναι απατη? Το Predator είναι κακό για τη ΝΔ, για τη παρακολούθηση υπουργών και ΚΚΕ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν νόμιμες και δημοκρατικές όπως ευθαρσώς και ανερυθρίαστα παραδέχτηκε στη τηλεόραση ο Φίλης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλ. αυτο ειναι το μοντελλο διαβιωσεως του Ελληνικου κρατους μας ? Αραλικη τη μιση χρονια και την αλλη μιση ξαποσταμα απο τ~αραλικη! Στα 55 συνταξη, ενω αλλα κρατη την ανεβαζουν στα 65/70!! Αυτη ειναι η εννοια του παραγωγικου μοντελλου για τη πατριδα σου? Για ποσα χρονια λες θα διατηρησεις αυτο το μοντελλο εξαρτησης απο την ευρ. Ενωση? Κι αν αυριο διακοψουν ναρχονται οι τουριστες και τα ευρωπ. εμβασματα συρικνοθουν πως θ~ανακοψεις τη κατρακυλα και τον
      χαλι μας ??Ειδες ενα μπουχαρι μιας μοναδας να καπνιζει καπου στο μεσοδιαστημα στο δρομο Θεσσαλονικη /Αθηνα? Προσεξες , οτι η επαρχια ριμαζει απο το Φθινοπωρο και η Αθηνα συγκεντωνει 50% + του πληθησμου μας, εξ ου μεγαλο ποσοστο κρατοδιαιτων συνταξιουχων και υπαλληλων ??Κοιτα να βρεις κι αλλους και ν~αρχισεις να κουραζεις το νιονιο σου !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά